![]() |
Çocuk Ve Sevgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuk Ve SevgiSevgi bekler çocuklar Anne bağırır; "Çabuk ol servisi kaçıracaksın!" Baba kükrer; "Ne yatmasını biliyorsun, ne kalkmasını!" Sabahları güneşin doğuşunu bilmez çocuk ![]() Taze bir sabah, bayat bir günün devamıdır çok zaman ![]() Her sabah adına yuva denen, adına kreş denen o yere bırakılır ![]() hasretini çeker günboyu ![]() "benim annem ne zaman gelecek" diye gözyaşları döker solgun yüzüne dizi dizi ![]() Akşam ne uzundur ![]() ![]() Sevgilerini konuşurlar efkarlı saatlerde ![]() "Benim babam beni çok seviyor ![]() "Hayır, benim babam beni daha çok seviyor ![]() "Hadi ordan, beni hem babam hem annem daha çok seviyor ![]() Baskalarının babası kendi çocuklarını çok severse, sanki kendi babalarının sevgisi azalacakmış gibi kavga ederler ![]() ![]() Her pazartesi ne kadar sevildiklerinin ıspatını yapmaya koyulurlar ![]() "Benim babam beni hamburger yemeye götürdü ![]() "Biz hem hamburger yemeye gittik, hem de Luna parka gittik ![]() "N`apalım ![]() ![]() Aslan Kral filminde ağladık annemle birlikte ![]() "Kızlar ağlar zaten ![]() "Biz babamla maç ettiğimiz zaman çok eğleniyoruz ![]() "Benim babam benimle değil, arkadaşlarıyla maç etmeye gidiyor ![]() "Bak demek ki benim babam beni daha çok seviyor ![]() Bi kere biz ikimiz, yani babamla ben, maç ediyoruz ![]() ![]() ![]() Pazartesileri hep böyle geçer ![]() Herkes kendi babasının en sevgili baba olduğunu ıspat etmeye çalışır ![]() ortaya koydukça içini bir ürperti kaplar ![]() babası çocuklarını daha çok mu seviyordur acaba? O reklam gelir aklına ![]() ![]() "Evinizi seviyorsunuz, arabanızı seviyorsunuz ![]() ![]() ![]() Beni sevmiyor musunuz?" inanmak üzeredir onu sevmediklerine ![]() Arka koltuğa gazoz döktü diye ne çok bağırmıştı babası ![]() anlatmazsa eğer, babasının arabasını kendisinden çok sevdigini nereden bilecekler ![]() Keşke her pazartesi en sevilen evlat oyununu oynamak zorunda kalmasaydı ![]() Bunun için pazartesileri hep hasta numarası yapması gerekiyordu ![]() ![]() En sevilen çocuk olmak yarışması, bilseniz ne kadar zor diyebilse bir gün, her şey ne kadar kolay olacak ![]() ![]() Bu oyunun mağlubu olduğunu arkadaşları öğrenecek diye her Pazartesi karanlık bir kuyu olmazdı o zaman ![]() Herkesin annesinin ve babasının ne kadar iyi anne baba olduğu, çünkü onlara ne çok pahalı oyuncak aldıklarının konuşuldukları bir sırada, "Beni anneannem çok sever" diye bağırıverdi ![]() Sustu arkadaşları ![]() ![]() Akın boynunu büküp "Benim anneannem yok" dedi ![]() Üzüldü o zaman ![]() ![]() "Benim anneannem beni çok sever ![]() Masal anlatır bana ![]() ![]() Yaramazlık yapınca "dayında böyleydi" der gülerek ![]() Arkadaşları ne kadar dinliyor diye sustu birden ![]() Kendisine doğru yönelmiş meraklı bakışları keyifle seyretti ![]() ![]() "Sever beni ![]() ![]() ![]() Ben konuştukça güler ![]() ![]() "Sen beni güldürdün ![]() ![]() Herkes bir masal büyüsü ile dinlerken onu, anneannesini öteki çocuklarla paylaştığını düşünüp susuverdi ![]() ![]() "Hadi anlatsana!" dediler ![]() "Herkesin anneannesi kendine" diye bağırdı ![]() ![]() Hiç olmazsa arkadaşının anneannesinde tatmadığı bir duyguyu tadacağını düşünürken ne diye oyunbozanlık yapıyordu ![]() Kızdı ![]() Duymazlığa geldi ![]() istemiyordu, işte o kadar! Akşam çabuk oldu ![]() Bu oyunu kazanmıştı ![]() dolaştı bütün gün ![]() yuvaya gitmek istemediğini anlatabilirdi ![]() Yorganın altına saklanmazdı bundan böyle ![]() Her Pazartesi anneannesinden bir demet yapıp götürürdü ![]() Kapıdan içeri girer girmez neşeyle bağırdı : "Anne biliyormusun bugün yuvada ne oldu?" "Görmüyor musun? Telefonla konuşuyorum ![]() Hiç kimsenin sevdiği şey birbirine benzemiyordu ![]() Annesi telefonu, babası arabayı seviyordu ![]() Herşey erteleniyordu telefon ve araba söz konusu olduğunda ![]() hiç yer kalmıyordu ![]() Annesi kapattı telefonu ![]() kaşık sesleri geliyordu ![]() ![]() "Sana yardım edeyim mi?" dedi en sevimli halini takınarak ![]() Annesi manalı manalı baktı ![]() "Hayırdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bak bir de seninle uğraşmayayım çok yorgunum zaten ![]() Yorgunluk nasıl bir şeydi ![]() uykuya daldığında anneannesi oyuncağı yavaşça elinden alır "Nasıl yorulmuş yavrucak ![]() Uykunun gül kokulu kolları sarsın seni" diyerek alnına bir öpücük konduruverirdi ![]() Yorgunluk gül kokulu bir uykuya dalmaksa eğer, ne diye annesi kendisiyle böyle kızgın kızgın konuşuyordu?! "Annecigim yorulduğun zaman gül kokulu uykulara dalarsın ![]() Anneannem öyle söylüyor ![]() "Uykuya dalayım da gül kokuları kusur kalsın ![]() Yorgunluktan ölüyorum ![]() ![]() Yorgunum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yorgun yorgunken ![]() ![]() ![]() "Anneciğim sen yorulma diye ![]() ![]() ![]() "Yemekte konuşuruz çocuğum ![]() ![]() Baban gelene kadar bunları bitirmem lazım ![]() Hadi sen oyna biraz ![]() ![]() ![]() ![]() "Eeee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne yapayım?" "Bilmem ![]() ![]() ![]() Yapılmaması gerekenleri biliyordu da büyükler, yapılması gerekenleri hiç bilmiyorlardı ![]() Işıklar söndü birden ![]() başladı ![]() ![]() Çocuk sırtüstü yatıp, anneannesinin köyünü düşündü ![]() tavşan masalını anlatışını ![]() aksini getirdi gözlerinin önüne ![]() gibi iki ellerini birleştirip işaret parmaklarını yukarı kaldırarak tavşan kafası yaptı "Bak deli tavşan" diyerek parmaklarını oynattı ![]() farları duvardaki tavşana yol açtı ![]() hür dolaştı sağda solda ![]() ![]() Sonra yorgun düştü ![]() açılmasıyla kayboldu ![]() sarktı ![]() ![]() konuşmadığını aklı etti birden ![]() ![]() Küçücük dizlerini karnına doğru çekerek uykuya dalmıştı ![]() iğrenerek ![]() ![]() Uyandırmaktan korka korka küçük alnına bir öpücük kondurdu ![]() "İşin bitince beni sever misin anne ?" dedi ![]() Kadın, sevilmek için randevu alan cocuğuna bakarak sabaha kadar ağladı ![]() Yazarı Bilinmiyor |
![]() |
![]() |
|