08-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Tavuk Hikayesi(Okumakta Olduğum Kitaptan Alıntıdır..)
bir rivayete göre:4 tavuk,bir kartal yuvasına gidip bir yumurta çaldılar yumurtayı kumese getırdıklerınde kumeste bulunan diğer tavuklar gördükleri bu yumurtanın çok büyük bir tavuğa ait olduğunu düşündüler zaman geçti,yumurtayı getirenler de unuttu,onlar da bu yumurtanın büyük bir tavuga ait olduguna inandılar
 bir anne bulundu yetım yumurtaya,kuluçkaya basladı kısa zaman sonra yumurta kırıldı içinden simsiyah kanatlı,ilginç gagalı tuhaf bir tavuk çıktı herkes çok mutluydu,böylesini ilk defa görmüşlerdi anne tavuk dersler vermeye basladı yavrusuna''bak yavrum yerden buldugun böceği böle ye arpayı bugdayı böle ye''anne tavuk her gun yenı seyler öğretiyordu yavrusuna büyük tavuk annesının her söylediğini yapıyordu tehlikelere karsı nasıl davranacapını da örettı annesı''bak yavrum,eğer kedı burdan gelırse aksi istikamete doğru kaç,şuradan gelirse buraya kaç ''
büyük tavuk büyüdükçe güzelleşiyordu oldukça uzun kanatları vardı ara sıra diğerleri onun kanatlarına bakmak için geliyorlardı  
bir gün anne tavuk yavrusuna havadan gelen tehlikelere karsı kendısını nasıl savunacağını anlatırken büyük tavugun gözü,gökyüzünden süzülerek korkunç bir ihtişamla geçiş yapan bir başka canlıya ilişti
--anne bu ne?dedi büüyk tavuk
--ha o mu? o kartal yavrum,kusların padişahı 
--ne de güzel ucuyor!
--ewt yavrum!ama sen sakın ona özenme asla onun gibi olamazsın sen bır tavuksun senden once baban,deden,amcan hepsi ona özendi ama hiçbiri onun gibi uçamadı sen bır tavuksun ve bır tavuk gıbı yaşamalısın
o gunden sonra buyuk tavuk,ömruu boyunca arka bahçede kartalın ihtişamlı geçişini izleyip iç çekti ve her seferınde ''KESKE BENDE BİR KARTAL OLUP UÇABİLSEYDİM!'' dedi yine bir gün sıyah kanatlı buyuk tavuk ıhtısamlı kartalı ızlerken ölüp gitti  onu bir tavuk gibi defnettıler ki hakikatte ölen bir kartaldı
''bir kartal gibi doğup bir tavuk gibi yasayan ve kartallara özenıp sonunda bır tavuk gıbı ölen bınlerce kartal var ''
YIL 2008,YER DÜNYA  ŞU ANDA KENDI GÜCÜNÜN FARKINA VARMADAN,HEP BAŞKALARINA ÖZENEN BİNLERCE,YÜZ BİNLERCE,MİLYONLARCA HATTA MİLYARLARCA İNSAN VAR,YERYÜZÜNDE NE BÜYÜK ACI! HİÇBİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL,SEVGİLİ DOSTUM HİÇBİR ŞEY ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL HER DUYDUĞUNA İNANMA!BUNA BİLE 
|
|
|