08-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bekleme Süreci
bekleyince gecmiyor zaman, helede doktor odasinda kücücük bir salonda sira bekliyorsaniz zamanin en cekilmez uzunlugu, hani su saniyelerin dakkalara, dakikalarinsa saatlere dönüstügü anlar sizden önce kontrole girecek olan kisileri belki en az yüzkere sayiyorsunuz hatta giripte cikmak bilmeyenlere icten ice sinir oluyor, sucsuz yere, haksiz oldugunuzu bilebile neredeyse beddua edecek hale geliyorsunuz  hay geberesinnn cikamadin birtürlü  gibi ve sayre sonra özyargi basliyor  kötü bir insan oldugunuzdan süphe ediyorsunuz ciddi ciddi, kendine gel diyorsunuz  güzel bir tokat atasiniz geliyor yüzünüze  fenalik basiyor  hatta belki hasta bile degilsiniz, kimbilir ise gitmediginiz icin hasta numarasi yapip rapor almaya gelmissinizdir ama o bekleyis esnasinda kanser olacakmis gibi hissediyor hatta ciddi bir sekilde hastalanabiliyorsunuz bile  terler akiyor yüzünüzden, icinizden kacip gitmek geliyor ama o sandalyeye mahkumsunuz, hic bir kurtulusunuz yok mecburen pasa pasa bekliyorsunuz
nedense doktor odalarinda ilgi cekecek dergilerde bulunmaz, saglik üzerine bilgiler olur sadece  zaten piskolojiniz bozulmus beklemekten, sanki bile bile koyulmus gibi o dergiler en kötü hastaliklarin fotoraflarini siralamislar gözünüzün önüne sag baksaniz birtane sola baksaniz birtane, havaya baksaniz hic olmaz deli sanarlar hadi neyse bosver düsünme hadi tüm bunlara katlandik, ya o tarifsiz koku  burun deliginden tüm vücuduna salgilanan bir enfeksiyon gibi adeta baska birseyle oyalanmakda imkansiz, sigara yasak, birseyler icmek yasak hatta cep telefonu bile yasak  allahim kimin ahini aldim acaba diye düsünmeye basliyorsunuz Hah iste tam firsati, sirala simdi tüm gecmisi, ayseynin dedikodusunu yapmistim duydumuki yoksa   hmm yok ya oda bana sunu bunu yapmisti, haketmisti o haketmisti  vay be neler yapmisti, nasilda unutmusum bak ya nasil da geldi aklima  hemde en iyi arkadasimdi, tüh yaziklar olsun  hey allahim ne talihsiz bir kulmusum ben  neler yasadim neler  vah halime vah yani! ve buna benzer düsünceler, hatta neler neler
Daha sonra cocuguyla gelen anneler gözünüze carpmaya basliyor, birden annenizi özlüyorsunuz Suan neden yaninizda olmadigina dahil düsünceler olusuyor  o kadin nasilda ilgileniyor cocuguyla seviyor besbellideee sizin anneniz neden yaninizda degil onu incelemeye basliyorsunuz
Zamanla da nekadar yalniz ve kimsesiz oldugunuzu fark ediyor ve kaderin kötü kurbani olan sizi, sizi bu durumlara mahkum edenlere karsi müthis bir intikam atesi sariyor
Artik pilan yapma vakti  hasandan söyle intikam alirim, hüseyin o pis vurmustu sirtimdan ona daha agir bir intikam düsünmek lazim ve sayre ve sayre
Ah bide anneniz olaydi simdi yaninizda da göreydi bahtsiz evladinin halini  halbuki annenizde sizi sapasaglam yollamistir evden ve döndügünüzde ac olacaginizi tahmin ederek yemek yapmakla meskuldür veyahut istedir veya gezmededir  onda hersey normal ilerliyordur yani
bir zaman sonra doktora anlatacaginiz derdinizi unutuveriyorsunuz, hatta cogaliyor sIkayetleriniz, örnegin karninizmi ariyordu  artik basinizda ariyor ve elbetteki müthis bir bel agrisida baslamistir, saatlerce tahtadan sandelyede oturmaktan kaynaklanan Ve tüm bunlarin üzerine artik moralde sifir gün güme gitti yani, artik tüm gün etkisini gösterir bu bekleyis süreci
ve her azab gibi buda bir son buluyor neticesinde  adinizin cagirildigini duyuyorsunuz  azad ediyor ruhunuz iskencelerden ve siz tüm olarak girdiginiz kapidan bir müdhet sonra paramparca, ruh haliniz bozulmus, gözleriniz hüsranla bakarak elinizde kücük bir receteyle cikiyorsunuz
hicbirseyiniz yokmus megerse, biraz tansiyonunuz düsük cikmis ölcüldügünde  vitamin haplari yazilmis sükretmek yerine o an agziniza geleni sayiyorsunuz icinizden doktora  doktorlugundan süphe edecek kadar eminsiniz cok kötü hasta oldugunuza ve kendinizi cok kötü hasta sanacak kadar beklemissiniz doktor salonunda
yazan: yeliz ilhan
yazilar ödülünde ikinci birinciligim
|
|
|