![]() |
Seviyorum Tanrim ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seviyorum Tanrim !İnanç Tarihi dersimin öğrencilerinden biriydi Tommy ![]() bir gençti ![]() ![]() şartsız inanmayı kabullenmiyordu ![]() -"Günün birinde Tanrı'yı bulacağıma inanıyor musun hocam? " dedi ![]() -"Hayır" dedim, yavaşça ![]() -"Yaaa" dedi ![]() hocam ![]() ![]() ![]() -"Tanrı'yı bulabileceğini düşünmüyorum ![]() eminim ![]() ![]() ![]() ![]() kaybetmiştim ki, acı haberi kendisi getirdi bana ![]() ![]() ![]() yakalanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() o uzun saçlarını dökmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Birkaç haftalık ömrüm kalmış hocam" dedi ![]() -"Sana bir şey sorabilir miyim?" dedim ![]() -"Tabii" dedi, "Ne öğrenmek istiyorsun?" -"Sadece 24 yaşında olmak ve ölmekte olduğunu bilmek nasıl bir şey?" -"Daha kötüsü olabilirdi ![]() ![]() ![]() beraber olmak ve müthiş paralar kazanmayı, yaşamak, sanmak gibi ![]() ![]() ![]() Sonra niye geldiğini anlattı ![]() ![]() ![]() bulamayacağımı sormuş; "hayır" yanıtını alınca şaşırmıştım ![]() "ama o seni bulur" dedin ![]() ![]() ![]() ![]() ciğerimden parça alıp kötü huylu olduğunu söylediklerinde; Tanrı'yı aramayı ciddiye aldım birden ![]() ![]() ![]() organlarıma yayılmaya başlayınca, sabahlara kadar dualar etmeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() alma yolundaki umutsuz çabalarımdan vazgeçiverdim aniden ![]() Ömrümün geri kalan vaktini; Tanrı, ölümden sonra hayat falan gibi şeylerle geçirmeyecektim ![]() ![]() O zaman gene seni düşündüm ![]() ![]() ![]() sürmektir, bundan daha kötüsü de bu dünyadan, sevdiklerine "Seni seviyorum" diyemeden gitmektir" demiştin ![]() ![]() ![]() Son günlerimi bu eksiği gidermekle harcayacaktım işte ![]() ![]() ![]() En zorundan başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() babası, gazete okuyormuş ![]() -"Baba, seninle konuşmam lazım" demiş Tommy ![]() -"Peki, konuş oğlum" -"Yani, çok önemli bir şey ![]() ![]() ![]() Babası, gazeteyi 10 santim indirmiş o zaman aşağı; - "Neymiş o bakalım?" -"Baba, seni seviyorum ![]() ![]() gülümsedi, arkasını anlatırken ![]() ![]() ![]() gazete ![]() ![]() ![]() ![]() Tommy'ye sarılmış ve ağlamış ![]() ![]() ![]() ![]() Babası, ertesi sabah işe gitmek zorunda olduğu halde ![]() ![]() ![]() "Annem ve kardeşimle daha kolay oldu" diye devam etti Tommy ![]() ![]() ![]() ![]() söylemedikleri, söyleyemedikleri şeyleri anlattılar ![]() yapmak için bu kadar geç kalmış olmama üzüldüm sadece ![]() ![]() ![]() Ölümün gölgesi üzerime düşünce; kalbimi açıyordum, bana, aslında çok daha yakın olması gereken insanlara ![]() ![]() ![]() Nefes aldı Tommy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen yanıbaşımda duruyor ![]() ![]() ![]() bana gelmemişti ![]() yapıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Ben, onu aramaktan vazgeçtiğim halde, gelip, beni bulmuştu ![]() - "Tommy" dedim ![]() insanlığa ![]() ![]() ![]() ![]() Onu, sadece kendine ayırmak, sadece ihtiyaç duyunca aramak işe yaramaz ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu anlatıyorsun farkında mısın?" Devam ettim; "Tommy, bana bir iyilik yapar mısın, bunları gelip sınıfımda da anlatabilir misin?" Bir gün tespit ettik ![]() ![]() ![]() ![]() sona ermemişti tabii ![]() ![]() ![]() adım atmıştı sadece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölümünden önce son bir defa konuşmuştuk ![]() -"Söz verdiğim derse gelemeyeceğim, halsiz ve bitkinim hocam" demişti ![]() ![]() -"Anlıyorum Tommy !" -"Benim yerime onlara sen anlatır mısın hocam, sen anlatır mısın? Herkese, bütün dünyaya, benim için anlatır mısın?" -"Anlatırım Tommy" dedim ![]() İnsanlara; "Seni seviyorum" demek için, ölümü beklemenize gerek yok, şimdi, hemen şimdi başlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Başlayın ki, hayatınız güzelleşsin, zenginleşsin ![]() ![]() Hem, şimdi başlamazsanız, belki de hiç söyleme şansınız olmayabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|