Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
olmuştu, saat, yarım

Yarım Saat Olmuştu.

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yarım Saat Olmuştu.

Yarım saat olmuştu

Yarım saat olmuştu Hemşire geldi ?Bir misafirimiz daha var ama görmek ister misin?? Kız gözlerini hemşireye dikti ?Deden geldi? Dedi Kız başını salladı ve yüzü güldü Kapıya koştu Dedesi elinde paketlerle kapıda bekliyordu Boynuna atıldı Kız 18 yaşındaydı nerdeyse Bir çocuk gibiydi Ne zamandan beri çocuk gibi sevilmemişti Dedesi koltuğa oturdu ?Nasılmış benim güzelim? Kusura bakma yavrucuğum, işler yüzünden seni ihmal ettim Affet beni? Dedi Kız dedesinin boynuna atıldı Çoktan affetmişti Dedesi saçlarını okşadı Hemşire uzaktan izliyordu onları Sonra doktor geldi Üzerinde önlüğü yoktu Tam çıkıyormuş, bir uğrayayım demiş dedesinin geldiğini öğrenince Hemşireyi dışarı çağırdı ve ona bu akşam kızı serbest bırakmak istediğini söyledi ?Dedesiyle hasret gidersin? Dede konuşuyor, kız dinliyordu Ufak tefekti zaten, hala çocuktu onun gözünde Bir çocuk gibi seviyordu onu Doktor veda edip gitti Hemşire yalnız bırakmadı bütün akşam boyuDedesinin gitme vakti gelince kız ağlamaya başladı Neden ağlıyorsun deyince kız hemen bir kağıt kalem getirdi Bu sırada hemşire ve dede konuşuyorlardı Kız şu satırları yazdı: ?Dedeciğim, bugün kendimi bir gemide gördüm Beyaz tülbent vardı Yanımda birileri vardı Ama tanıyamadım Ağladım Doktora da bir şey demedim Seni çok özlüyorum Herkesi çok özlüyorum Ne olur beni bırakma? Dedesine verdi, dedesi okumaya başladı Tam üç yıldan beri bu hastanedeydi kız İlk defa yazı yazmıştı Hemşire çok şaşırdı ve buna bir gelişme gözüyle baktı Ya yakında? Dedesi ikna etmeye çalıştı kızı ama kız bırakmadı ellerini ?Yavrucuğum ben hiç bırakır mıyım seni? Bundan sonra daha sık geleceğim Tamam mı güzelim?? dedi Kız başını salladı Yaşlı adam onu öptü, vedalaşıp odadan çıktı Hemşire de çıkması gerektiğini söyledi ve çıktı Kız bu sefer mutluydu sanki Aynaya geçip saçlarını düzeltti Hemşire dedenin arkasından gitti hemen Kızın yazdığı kağıdı aldı ve ?İlk defa yazdı? Dedi Dedesi iyi akşamlar dileyip gitti Sabah kahvaltıdan sonra doktor gelip ona da yazmasını söyledi Yazdıklarını okuduğunu, artık ona da yazmasını istediğini söyledi Kendi iyiliği için olduğunu da anlattı Kız yazdı yazdı Doktor konuştu Okudu, yorum yaptı, kız başıyla yanıt verdi ve öğle vakti gelince yemek yediler Bir hafta öyle geçti Kız anlattı, doktor dinledi Ama sürekli yazdı Tek çaresiydi Hem doktorun hem de kızın çünkü yaşadıkları? Bir yaz günüydüBundan dört yıl önceBabası annesiyle birlikte tatile çıkmışlardı Tek kızlarını dedesine emanet etmişlerdi Dedesi de yalnız yaşıyordu Arada sırada seyahatlere çıkardı Bu sefer esmer kızla beraber kalmışlardı Gemiyle gezi çok hoşlarına giderdi anne babasının O yüzden yine gemiyi tercih ettiler ve Akdeniz?e doğru açıldılar Dede ve torun onları limandan yolcu ettiler Herkesin yüzü gülüyordu Çok konuşmazdı mavi gözlü kız Anlatacakları vardı fakat çok değil Dersleri iyiydi ama çok fazla konuşmazdı yinede En çok dedesiyle konuşurdu O gün limanda da en çok onunla konuşmuştu El salladılar anne babasına Annesinin boynunda beyaz iğne oyalı bir tülbent vardı Çok güzel görünüyordu Gemiyi yolcu ettiler Evlerine döndüler Zaman geçti annesiyle konuştu kız telefonda Sesi bir tuhafı sanki Ya da kız öyle hatırladı Kapattı telefonu Birkaç saat geçmedi ki haber düştü ajanslara ?Akdeniz açıklarında bir yolcu gemisine yerleştirilen saatli bombalar büyük patlama yaptı Gemideki Türk yolcuların güvenliği hakkında bilgi yok Geminin adı?? Bir çığlık attı kız Hiçbir zaman atmadığı bir çığlıktı bu Dedesinin boynuna atladı ve ağlamaya başladı Dedesi ?Belki bir şey olmamıştır? diyordu sürekli Kızı koltuğa bıraktı Telefona sarıldı ama bir sonuç elde edemiyordu zavallı adam Sonunda oturup beklemeye başladı Kız ağlıyordu sürekli Telefon çaldı Yaşlı adam titreyerek açtı ve o anda haber geldi Cenaze işlemleri için sonra arayacaklarını bildirdiler O sırada amcası telefon etti ve son durumu öğrendiğini söyledi Hemen yola koyuldu Cenazeleri amca halletti Kız ağlıyordu Dedesi ona sahip çıkmaya çalışsa da onunda hali kalmamıştı Güzel kız, son bir kez anne ve babasını görmek istedi, istemeyerek de olsa mecbur kalındı Kız son kez onları yüzüne baktığında tanıyamamıştı Yüzleri, vücutları yanıktı Annesinin de tek kolu yokmuş gelen cenazede O anda çığlık atmak istedi kız Ama atamadı O günden beri atamadı Kendi de istemedi bir daha ne konuşmayı ne de çığlık atmayı Dedesiyle beraber birkaç ay yurtdışında kaldılar Üç yıldan beri bu hastanenin siyah saçlı, mavi gözlü, güzel kızı Dedesi de gelir görmeye arada bir Ama o konuşacaktır Kendini gördüğünden beri o gemide, konuşacaktır, ama mutlaka konuşacaktır

Alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com