![]() |
İste Cevap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İste CevapSarık ve Sakal Eski elbiseli, fakir ve köse bir alim, bir kadı'nın mahkemesinde alimler sırasında üst sırada oturur ![]() ![]() - Buradan kalk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alim, bakarki olacak gibi değil, kalkar ve aşağılarda bir yere oturur ![]() ![]() - Hayır, evet, kabul edemem, ben haklıyım, şeklinde her biri birbirine üstünlük kurma sevdasıyla mücadelelerini sürdürür her biri bir dövüş horozuna döner ![]() ![]() Fakir alim dayanamaz kalkarak: - Lütfen bir kere de beni dinlermisiniz? Bu konuda benim de söyleyeceğim bir kaç söz var ![]() - Buyurun, iyi bir şeyle biliyorsan söyle ![]() Alim, çok güzel bir üslup ve konuya hakimiyeti ile onları ikna etmekle kalmaz aynı zamanda gönüllerinide fetheder ![]() ![]() Kadı, hatasını anlar, onun faziletinide takdir ederek, raftan cübbesiğni, sarığını indirip yakdim etmek ister ve: - Yazık olsun, senin kıymetini bilemedik ![]() ![]() ![]() Kadının iltifatı üzerine adamı da koşar, gelir, iltifatlara başlar, gönlünüğ almağa çalışır ![]() ![]() - Dur, çekil o sarığı sarmak istemem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|