![]() |
Tartışarak Değil Konuşarak Çözün... |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() Tartışarak Değil Konuşarak Çözün...Hepimiz arkadaşımız, yakınımız ve hatta eşimizden: “O kadar sinirlenmiştim ki, gözüm hiçbir şey görmüyordu” cümlesini duymuşuzdur ![]() ![]() ![]() İnsan işte sinirlendiği zaman böyle olur, gözü hiçbir şey görmez, doğru karar veremez, ne yaptığını bilmez, aklının kontrolünü kaybetmiştir, yani kavga ve yanlış işler için tamamen hazır konumdadır ![]() ![]() ![]() Onun için sinirli anlarda kavga etmek yerine yahut sorunu çözmeye çalışmak yerine biraz oturup sakinleşmeye çalışmak en doğrusu olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Sorun ne olursa olsun her tartışmada işin kontrolden çıktığı bir an vardır ![]() ![]() Eşinizle tartışırken, sesiniz biraz yükselmeye başladığı zaman, yaşanacak felaketlerin de yakın olduğu anlayın, tam bu esnada eşlerden biri: “Biraz dinlenelim, sonra kaldığımız yerden devam ederiz” demelidir ![]() ![]() Tartışma çok kızışıyorsa mekânı değiştirin ya da beş dakikalık da olsa ara verin ![]() ![]() ![]() Unutmayın, dinlenme esnasında kesinlikle konuşmayın ve söylenmeyin aksi halde kavga yine başlayacaktır, o zaman da istediğiniz sonuca ulaşamayacaksınız ![]() Evet, evlilikler de en önemli konuların başında, kavga ve tartışama esnasında ne yapılması gerektiğini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyleyse aranızdaki sorunları çözmek için şunlara dikkat edin: Tartışmadan kaçının Sevgi dolu ilişkilerimizdeki en büyük sınavlardan biri, farklılıkların ve anlaşmazlıkların nasıl ele alınacağıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Tartışmadan kaçınmak için eşimizin neyi söylediğimize değil, nasıl söylediğimize karşı çıktığını unutmamamız gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama duygu ve isteklerinizi de belirtin Ne istediğinizi görüşün ama münakaşa etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tam olarak sorunun ne olduğunu bilin Çoğu zaman karı-koca daha aralarındaki sorunun ne olduğunu bilmeden ve belirlemeden, çözümlemek için birbirleriyle tartışmaya başlarlar, bu yüzden de tabii ki bir neticeye varamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() Dinledikten sonrada onu anlamaya çalışın, örneğin bir bayan kocasına: “İşten gelir gelmez hemen televizyonun karşısına geçerek futbol izlemen benim hiç hoşuma gitmiyor” burada koca, eşinin bu sözüyle ne demek istediğini anlamaya çalışmalı ![]() ![]() Doğru çözüm bulmaya çalışın Öncelikle sorunun tam ne olduğunu bildiniz, şimdi ise bu sorunu gidermenin en doğru yolun ne olduğunu bulmalısınız ![]() ![]() ![]() Sorunu çözümleyin En doğru çözümün ne olduğunu bulduktan sonra, uygulamaya çalışın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tartışarak Değil Konuşarak Çözün... |
![]() |
![]() |
#2 |
mesanihta
|
![]() Cevap : Tartışarak Değil Konuşarak Çözün...bilmiyorum ne kadar doğru ama ben 'çok sinirliydim istemeden söyledim' şeklindeki özürleri pek de inandırıcı bulmuyorum nasıl her şakanın altında bir gerçeklik payı varsa sinir anında söylenen sözlerin de gerçeklik payı var tabi bence teşekkürler ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
su perisi
|
![]() Cevap : Tartışarak Değil Konuşarak Çözün...Mutlaka bir pay vardır bencede fakat, yazıda anlatıldığı gibi o gerçeği konuşarak çözmeyi denememizi söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
cansel
|
![]() Cevap : Tartışarak Değil Konuşarak Çözün...yaw benm hayyatta yabamadıım seydir tepem atıımda kimseyi görmem oda cok kötü damarıma basılınca fena sinirleniom ve direk bir tartısmaya giriom
|