![]() |
Cem Yılmaz Küçükken... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cem Yılmaz Küçükken...Ben cocukken cok salaktim ![]() Edip Akbayram'in ismini Edi zannederdim ![]() Yani o, benim icin "Edi Pakbayram"di ![]() Ablama, "Nasil olup da koca bir gunu canin sı kı lmadan evde oturarak geciriyorsun?" demistim ![]() "Buyuyunceinsanin cani sokakta oynamak istemez ki" cevabini vermisti ![]() Uzunca bir sure buyuyup buyumedigimi anlamak icin kendime, "Canin sokakta oynamayi istiyor mu?" diye sormustum ![]() Annem erkegin cinsel organini "pipi" kadininkini "kutu" olarak tanimlamisti ![]() O zamanlar TRT'de Cenk Koray'in sundugu "Tele Kutu" diye bir yarisma vardi ![]() Yarismacilar, "Hayir Cenk Bey ![]() ![]() Sabahlari kalktigimda aklimin hala yerinde olup olmadigini anlamak icin 2+2, 3+4 gibi toplama islemleri yapardim ![]() Sonuclar dogru olunca da cok sevinirdim ![]() Dedemle parka gittigimiz bir gun TRT'ciler cekim icin oradaydi ![]() Beni oynarken cektiler ![]() Yayin gunu bizim aile jeneriginde gozuktugum cocuk programini izlemek icin televizyon basina gecti ![]() Kendimi ekranda gorunce, "Beni niye parkta unuttunuuuz?" diye gozyaslarina bogulmustum ![]() "Geri vites" kavramim yoktu ![]() Sofor, kolunu koltuga atip arkaya dogru bakinca araba otomatikman geri geri gidiyor zannederdim ![]() Benden buyuk kuzenlerim dondurmacilarin dondurma kulahlarinin sivri kismiyla kulaklarini karistirdigini soylemisti ![]() Inanmistim ![]() Hala da kulahlarin sivri kisimlarini yemem, cope atarim ![]() Babaannem bir gun gelirse sevdigim dizilerin olmadigi bir gun gelsin istiyordum ![]() Abimle Karaoglancilik oynardik ![]() O Karaoglan olurdu, beni de Bizans askeri yapardi ![]() Sonra evire ceviredoverdi ![]() Cok muhim bir sey yaptigimi sandigim icin canim yansa bile hic sesimi cikarmazdim ![]() Yesil ve siyah zeytinin ayri agaclarda yetistigini sanirdim ![]() Bulmacalardaki, "Annenin erkek kardesi" kismina dayimin bes harfli ismini sigdirmaya calisirdim ![]() Anaokulunda patates baskisi yapmayi ogrenmistik ![]() O kadar hosuma gitmisti ki, evde duvarlara, masa ortulerine filan basmistim ![]() Ancak sanat merakim annemin yeni aldigi beyaz etege patatesi yapistirmamla son bulmustu ![]() Hem gonlunu almak hem de el koydugu patateslerime kavusmak icin dahiyane bir fikirle ogretmenimin yanina gittim ![]() "Annem" yazisini patatese oydurttum ![]() ![]() Renkli boyalara batirdigim patatesi vucudumun her tarafina bastim ![]() Sonra da annemin karsisina gectim ![]() Beni o halde gorunce aglamaya baslamisti ![]() Madonna ile Maradona'yi kardes zannederdim ![]() Kendi kendime, "Bunlarin babasi ne sansli be ![]() ![]() Birinden ozur diledigim zaman Allah'in bana bir ozur verecegini sanirdim ![]() Sakat olacagimi dusunup hemen "diledigim ozru " geri alird im ![]() Kurban Bayrami'nda toplanan derilerden ucak yapildigini sanirdim ![]() Ucaklarin dis yuzeyinin bu derilerle kaplandigi icin Turk Hava Kurumu'nun topladigini dusunuyordum ![]() Ucak kacirma filmlerinde silahla ates edildiginde ya da bomba patladiginda, "Ayyy! Deri delindi!" derdim ![]() "Gil" diye konusanlari fakir zannederdim ![]() Annem banyodan ciktiktan sonra babamin soyledigi, "Sihhatler olsun" lafini "Saatler olsun" diye anlardim ![]() ![]() Annemin buna karsin niye sadece, "Sagol" dedigini merakederdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|