![]() |
İbretli Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbretli HikayeFAKİH diyor ki: -Babam bana bir hikaye anlattı; dedi ki: Gönderilen peygamberlerden biri bir rüya görür; rüyasında kendisine şöyle denir: -"Sabah olunca , karşına ilk çıkanı ye ![]() kabul et dördüncü geleni üzme ![]() ![]() Sabah oldu; dışarı çıktı ![]() ![]() ![]() görünce şaşırdı ![]() -Rabbim bana bunu yememi emretti ![]() Sonra , şöyle dedi: -Rabbim bana gücümün yetmeyeceği bir şeyi emretmez ![]() verdi ![]() ![]() ![]() koca dağ bir lokmaya dönüşmüştü ![]() ![]() hamdetti, yürüyüp gitti ![]() ![]() Şöyle dedi: -Rabbim , bunu da saklamamı emretti ![]() Bir çukur kazdı ![]() ![]() ![]() toprak yüzüne çıkmıştı ![]() çıkmış bir daha gömdü, yüne toprak üstüne çıktı ![]() -Ben emredileni yaptım, diyerek bırakıp gitti ![]() Karşısına bir kuş çıktı ![]() ![]() Kuş ona şöyle dedi: -Ey Allah'ın peygamberi, beni sakla ![]() ![]() ![]() sakladı ![]() Peşinden şahin geldi; şöyle dedi: -Ey Allah'ın peygamberi, ben açım ![]() ![]() Onu yakalamak istiyorum ![]() ![]() Kendi kendine şöyle dedi: -Üçüncünün dileğini yapmam emri verildi ![]() ![]() emredildi ![]() ![]() Bu işe şaştı ![]() ![]() Şahine attı; o da kapıp kaçtı ![]() Daha sonra kuşu saldı ![]() ![]() ![]() da bırakıp kaçtı ![]() Akşam olunca şu duayı yaptı: -Ya Rabbi, emrini yerine getirdim ![]() ![]() Daha sonra, rüyasında şöyle anlatıldı ![]() -Birinci görüp yediğin öfkedir ![]() yutulursa, baldan tatlı olur ![]() İkincisi iyi amelindir ![]() ![]() Üçüncüsü, sana bırakılan bir emanettir, ona hıyanet etme ![]() Dördüncüsü şudur: Bir insanin sana bir dileği ulaşırsa, onu yerine getir; isterse sana lâzım olan bir şey olsun ![]() Beşincisi gıybettir ![]() ![]() Şüphesiz herşeyi bilen Allah'tır ![]() |
![]() |
![]() |
|