Yollar.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yollar..Yürüdüğüm yollar ![]() ![]() Koştuğum yollar ![]() ![]() Üstünde uçtuğum ![]() kimisinde süründüğüm![]() kiminin ortasında enlemesine uzanmışken,araçlar altında ezildiğim![]() Kimi uçurumun kenarında,kimi güzel manzaralı,kimi taşlı,topraklı,kimiyse hepten patika ![]() Yine de,her acıya beni onlar götürse de vazgeçemedim bu yol düşkünlüğünden ![]() hep bir aracın içinde,bir yolda olmalıyım,hep yolculuk etmeliyim Bir yere ait değilim ben,hiç de olmadım,konmadan göçmeliyim![]() çoğunlukla yalnız olmalıyım; bazen kalabalık olabilir![]() onları da en fazla üçüncü istasyonda bırakmalıyım![]() ![]() Bir yerde yarım saatten fazla kalmamalıyım,kimseyle de ahbap olmamalı ![]() Bazen şoförle ya da makinistle gözgöze gelmeliyim,''burdada mı inmeyeceksin'' der gibi bakmalı ![]() ben yerime biraz daha yerleşmeliyim![]() Başımı dayadığım camda yaşamalıyım hayallerimi,geriyi hiç olmamış gibi bırakmalıyım arkamda,sanki ''ben'' diye biri hiç varolmamış gibi ![]() ![]() birdenbire boyut değiştirmişim gibi![]() Ruhum her gidenin ardından tırmalıyor beni çocuk gibi,gitmek için,yollara düşmek,devr-i daim yapmak ![]() mobil ,seyyar,gezgin ne denirse artık,her an her şartta durmadan gitmek için![]() Aslında gitmedim değil,gidemedim de değil,çok gittim ![]() ![]() Ama ne var ki,Keloğlan gibi,az gittim,uz gittim,dere tepe düz gittim ![]() bir döndüm baktım arkama ki,bir arpa boyu yol gitmişim![]() ![]() alıntı |
|
|
|