![]() |
Papa İle Moizin Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papa İle Moizin HikayesiBirkaç yüzyıl önce Papa bütün Yahudilerin Roma'yı terk etmeleri gerektiğine karar verir ![]() ![]() ![]() Yahudiler kazanırsa kalacaklar, Papa kazanırsa gidecekler ![]() ![]() ![]() Papa kabul eder ![]() ![]() ![]() Papa parmaklarını sallayarak başının etrafında çevirir ![]() Moiz ise parmağıyla yeri işaret ederek oturduğu yeri gösterir ![]() ![]() Bunun üzerine Papa ayağa kalkarak : "Ben pes ediyorum, Yahudiler kalabilirler" der ![]() Müzakere sonrasında Papa'nın etrafına toplanan kardinaller Papa'ya ne olduğunu sorduklarında Papa; - Ben önce 3 parmağımı gösterip Kutsal Üçlüyü işaret ettim ![]() ![]() - Ben parmaklarımı sallayıp başımın etrafında çevirerek tanrının bizim etrafımızda olduğunu gösterdiğimde o da oturduğu yeri işaret ederek tanrının onların durduğu yerde de olduğunu işaret etti ![]() - Ben kutsal ekmek ve şarap çıkartıp tanrının bizim günahlarımızı bağışladığını göstermek istediğim zaman da hemen bir elma çıkartıp bana ilk günahı hatırlattı ![]() Herifin her şeye bir cevabı var ![]() Aynı sırada Yahudi cemaati de Moiz'in etrafını sarmış ona nasıl başardığını soruyorlardı ![]() - Önce bana 3 parmağını gösterip 3 gün içinde burayı terk etmemizi istedi ![]() ![]() - Sonra bütün şehrin Yahudilerden temizleneceğini söyledi ![]() ![]() Sonra ne oldu? diye kalabalık heyecanla sordu ![]() - Valla,sonrasını ben de pek anlamadım ![]() ![]() ![]() Hepsi bu! ![]() ![]() ![]() İNSANLARIN NE KONUŞTUĞU DEĞİL NE ANLADIĞI ÖNEMLİDİR ![]() YA DA ANLAŞILMIYORSAN SUS Kİ, KONUŞTUĞUN KİŞİYE BİR DE KENDİNİ ANLATMAK ZORUNDA KALMAYASIN! ![]() ![]() Alinti |
![]() |
![]() |
|