![]() |
Kralın Parmağı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kralın Parmağı...Bir zamanlar Afrika'daki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı ![]() ![]() ![]() Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı ![]() "Bunda da bir hayır var!" Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar ![]() ![]() ![]() "Bunda da bir hayır var!" Kral acı ve öfkeyle bağırdı: "Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu?" Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı ![]() Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu ![]() ![]() "Haklıymışsın!" dedi ![]() "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış ![]() ![]() ![]() "Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı ![]() "Bunda da bir hayır var ![]() "Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral ![]() "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir ![]() "Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum, değil mi? Ve sonrasını düşünsene!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|