Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başkalarına, güveniyorsun, olanı, yapıp, zor

...Zor Olanı Yapıp Başkalarına Güveniyorsun!!!

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

...Zor Olanı Yapıp Başkalarına Güveniyorsun!!!

Şu anda okumakta olduğum kitaptan kısa bir bölüm çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim
ZOR OLANI YAPIP BAŞKALARINA GÜVENİYORSUN!!!
Zengin iş adamı işsizliğin had safhada olduğu bir ülkede tesadüfen karşılaştığıherhangi bir gençle sohbet etmeye başladıGenç adam,işad işsiz olduğunu söyleyince,işadamı,onunla özel bir anlaşma imzalayabileceğini ancak bir kaç tane şartı olduğunu söyledi
Genç adamın eğitimi yetersizdi ama önemli değildiBu aşılabilecek bir engeldiGenç adam oldukça zeki fakat bir o kadar da tembeldi
İşte o günden kalan bir diyalog:

İŞADAMI:bak dostum,sen zeki bir adamsındediklerimi yaparsan senınle beş sene sonra çalışabilirim
GENÇ ADAM:elbette ki yaparımsiz şartlarınızı söyleyin
İŞADAMI:günde en fazla 5 saat uyuyacaksınhergun 3 saat kitap okuyup okuduğun kitapla ilgili en az 1 saat yorum yapacaksınakşam okuluna gidip bir fakülte bitireceksinişini mükemmel bir şekilde takip edecek,asla pes etmeyeceksinyeni fikirler icat ederek,işinde kendını geliştireceksin
Genç adam çok heyecanlandı

GENÇ ADAM:evet sonra?
İŞADAMI:eğer 5 sene boyunca bunları eksiksiz yaparsan sana söz veriyorum senı kendıme genel müdür yapıp 100000$ da maaş vereceğim
Genç adam hiç tereddüt etmeden atladı

GENÇ ADAM:tamam hemen başlayalım
İŞADAMI:hemen diyorsun ama 5 sene boyunca buna dayanabilecek misin?ayrıca unutmadan söyleyeyim bunları kendı kazandığın parayla yapacaksın!
GENÇ ADAM:5 sene sonra 100000$ garanti mi?
İŞADAMI:elbette ki garanti,anlaşma imzalıyoruz
GENÇ ADAM:ek iş yapar ve söylediğiniz gibi bir adam olurum,söz veriyorum
İŞADAMI:emın mısın?
GENÇ ADAM:elbette ki
İŞADAMI:sana zengin olmadan önceki 5 yılımı anlattımHAYATTA BAŞARILAR

benim çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaştım siz ne düşünürsünüz bilemeyeceğim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com