![]() |
Yürekteki Yanık. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürekteki Yanık.Yürekteki yanık Genç kız, el aynasında makyajını kontrol etti ; - "Gayet iyi" dedi ![]() Güzelliğinden emindi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Alo…kızım, nasılsın?" - "İyiyim anne ![]() - "Sana bir süprizim var ![]() - "Süpriz mi?" - "Evet ![]() - "Eee kimmiş ![]() - "Kim olduğu süpriz ![]() ![]() - "Ben mi?" - "Evet, senin iş yerine yakın olan parkı biliyormuş ![]() ![]() ![]() - "Anne, ben böyle şeyleri sevmem, kendin halletsen ![]() - "Kızım 1-2 saatlik bir işim var ![]() ![]() ![]() - "Amaaan ![]() ![]() - Evden çıkarken üzerine giydiklerini tarif ettim ![]() ![]() ![]() ![]() - "Tamam anne ![]() ![]() ![]() - "Kızım senden hergün mü bir şey istiyorum ![]() ![]() - "Hemen darılma, tamam dedim ya…" - "O nasıl tamam demekse… Neyse, hadi o zaman, izin al da çık, bekletme ![]() ![]() Genç kız , izin alıp çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Annesinin tarif ettiği, girişteki ilk masayı buldu, boş olan kısmına oturdu ![]() ![]() ![]() - "Annemin arkadaşı çabucak gelse de, şunlardan kurtulsam" diye düşündü ![]() Köylü kadın çekinerek seslendi ; - "Afedersin kızım, bir şey sorabilir miyim?" - "Kızım" diye seslenmesi iyice sinirlerini bozdu ![]() - "Ne var, adres mi soracan! ![]() ![]() ![]() Sert çıkış karşısında kadın sesini alçalttı ; - "Hayır kızım, başka bir şey soracaktım ![]() - "Sizin gibi cahiller ya adres sorar, ya para ister ![]() Köylü kadının kızaran yüzüne aldırmadı bile ![]() ![]() - "Nihayet" diye düşündü ![]() ![]() ![]() Yanındaki küçük kıza daha sıkı sarılmış köylü kadının gözünden bir damla yaşın süzüldüğünü gördü ![]() ![]() - "Bak kolayca gözyaşı dökebiliyorsun, yüzünde de çirkin bir yanık izi var ![]() Kadın dayanamadı ; - "Cahil deyip duruyorsun ![]() ![]() - "Oooo ![]() ![]() ![]() ![]() - "Anlaşıldı kızım, sen üniversite bitirmiş, çok şey öğrenmiş olabilirsin ama insanlıktan sınıfta kalmışsın ![]() ![]() ![]() Yaşlı kadın, küçük kızı alıp masadan kalkarken, boşalan yere doğru şık giyimli bir kadın yaklaştı ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra, genç kızın annesi parkta yanına geldi ![]() - "Merhaba kızım, Zeynep teyzen nerde?" - "Kimse gelmedi anne ![]() ![]() ![]() - "Allah Allah! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç kız bir an durakladı ![]() - "Küçük bir kız mı?" - "Evet ![]() - "Anne! Biz zengin, kültürlü insanlarız ![]() - "Kültürsüz değil ama zengin değil ![]() - "Sakın bana köylü bir kadın olduğunu söyleme ![]() - "Köyden gelen kadına ne denir ki! ![]() ![]() - "Oh… İyi iyi, köylü kadınları karşılamaya beni gönderiyorsun ![]() - "Kızım, o kadına bir borcumuz vardı ![]() ![]() - "Gün gelir, bir ihtiyacım olduğunda, ben kapınızı çalarım" dedi ve işte bu gün kapımızı çaldı ![]() - "Ne istiyormuş?" - "Torununu okutmamızı istiyor ![]() ![]() - "Anne, o köylü kadına ne borcun olabilir ki, anlayamadım?" Annesi, kızının öfkeli ses tonuna dayanamadı ; - "Kızım, sen bebekken biz köydeydik ![]() - "Eee…" - "Sana yıllar önce bahsetmiştim, köydeyken evimiz yandı, biz de inekleri, atları, tarlaları neyimiz varsa hepsini satıp köyden göçtük, demiştim ![]() - "Evet, hatırladım ![]() - "O yangınla ilgili bir ayrıntıyı, seni üzülebilir veya seni evde yalnız bıraktığımız için darılabilirsin korkusuyla anlatmamıştık ![]() - "Herhalde şimdi anlatacaksın…" - "Baban evde yoktu, ben de su doldurmaya köy pınarına gitmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Niçin?" - "Seni kurtarırken, sağ tarafı yanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() netten alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|