![]() |
Çanli Kemanci - Ahmet İnam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanli Kemanci - Ahmet İnamAynadaki yüzünü apansız yakaladı ![]() Kalın kaşlarını özenle yukarı doğru tararken, seyrelmiş saçlarına şöyle bir dokundu ![]() Kravatını düzeltti ![]() Ceketinin eprimiş yakalarındaki olası tozları üfürdü kalın dudaklarıyla ![]() Kemanî Hakkı Gülaydın hazırdı artık ![]() Hakkî Gülaydın" diye mırıldandı kendi kendine: "Hakka ait" ![]() "Son zamanlarda Zehra Hanım'a ![]() Birden bedeninin dirildiğini hissetti: "Canavar Hakkı ![]() ![]() ![]() ![]() Sevinçle çıktı tuvaletten ![]() Radyoevinin durmuş oturmuş havasının kucakladığı koridorları ağır ağır yürüdü ![]() Canlı Yayın ![]() Yeniyetme bir hanım soliste çalacak, işini bitirecekti ![]() Kemanını okşadı, kutusundan ![]() Kutusunun yıprandığını hissetti birdenbire ![]() "Rahmetli babamla yıllardır çalarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenha koridorda yürürken, birden irkildi ![]() Çan sesleri yankılanıyordu duvarlarda, hani, köylerde, sığırlara takılan zillerden ![]() Eğildi, iki paçasına takılmış minik çanları gördü ![]() ![]() Gidinin kızı, paçalarıma çanları iğneleyen sensin demek ![]() Son sevişmelerinde kulağına öyle fısıldamıştı: "Nereye gitsen bulacağım seni Hakkı! Benden kaçamazsın!" Demek düşündüğü buymuş ![]() "Deli karı! İnek miyim ben yahu!" Eğilip çıkardı paçalarındaki çanları ![]() "Rezil olacaktım yoksa ![]() Odaya girdiğinde, iki ud, bir kanun, bir ritm saz, solist hanım onu bekliyordu ![]() "Hazır mıyız arkadaşlar?" "Seni bekliyoruz Hakkı abi" diye yanıtladı solist ![]() "Birazdan canlı yayına gireceğiz ![]() Yalnız, arkadaşlarla biraz önce çalıştık, ilk eserimiz Bimen Şen'in "Gel şu tayyare ile haki kederden kaçalım"ı ![]() Sultanîyegâh, ağır aksak usulünde ![]() Kalakaldı, Hakkı Gülaydın ![]() ama bu eserini hiç duymamıştı ![]() ![]() "Gel şu tayyare ile haki kederden kaçalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne tayyaresi, ne kaçması?" Zehra paçalarına çanı bağlamış onu salıvermişti ![]() Bilmezliğini belli etmemeye çalıştı ![]() ![]() Notaları varsa bir bakalım ![]() "Sizin için kendi ellerimle yazdım Hakkı abi" dedi, kız ![]() Önüne inci gibi yazılmış nota kağıdını koydu ![]() "Çok kolaymış canım!" dedi Hakkı ![]() "Siz başlayın bakalım, ben uyarım size ![]() "Aranağmeden başladılar çalmaya ![]() Hakkı, ellerinin titrediğini hissetti ![]() ![]() Yayı bir türlü çekemiyordu "Ne oldu abi" dedi, darbukacı arkadaşı, "tansiyonun mu düştü?" Rengi uçmuştu, dizleri tutmuyordu Hakkı'nın ![]() Güçlükle konuşabildi: "Beni bağışlayın arkadaşlar, çok kötüyüm, çalamayacağım, siz devam edin!" Kemanını telaşla kutusuna koyup fırladı ![]() Koridorda bilinçsizce koşuyordu ![]() "Zehra, Zehra, tayyare, tayyare, haki keder ![]() ![]() ![]() ağzından sürekli, kesik kesik, hafif çığlıklar dökülüyordu ![]() Paçalarındaki çanları çıkardığını biliyordu ![]() Oysa, yeniden çan sesleri yankılanıyordu kulaklarında ![]() Zehra'nın evine nasıl geldiğini hatırlamıyordu ![]() Belki bir taksiyle ![]() ![]() Çok uzak değildi Zehra'nın evi ![]() ![]() Hızla atıldı üstüne ![]() ![]() Saldırganlığı doruğuna ulaşmıştı Hakkı'nın ![]() "Boğacaksın beni Azgın Herif!" dedi, Zehra, soluk soluğa, Hakkı'ya sarılarak ![]() Mutfağın taşları üstünde ![]() ![]() Çağlayandan gürül gürül sular aktı ![]() Hakkı ayak bileklerine lastikle (Zehra'nın don lastiği!) bağladığı çanlarla sevişmişti ![]() Çanların çıldırttığı sesler, azgınlığını tutuşturdu ![]() Hiç bitmeyecek sanılan sevişme, uzun sürdü ama bitti ![]() Zehra yorgun, ayağını sürüye sürüye yatak odasına doğru yürüdü ![]() Hakkı yavaşça giyindi ![]() ![]() Evden giderken Zehra'ya seslendi ![]() "Birazdan gelecem, Zehra, bekle!" Uzun uzun yürüdü ![]() ![]() İstiklâl Caddesi'nde hep önünden geçtiği Hüseyin Ağa Camii'nin (yapılışı, 1594) kapısından içeri girdi ![]() Belindeki kemeri bahçedeki ağacın dalına doladı ![]() Boynunu kemerle dal arasına soktu ![]() Uzun bacaklarını yukarı doğru çekti ![]() Kemeri dalın yukarı doğru uzanan tarafına eliyle itti ![]() ![]() Müezzin sabah ezanını okumak için geldiğinde, hafif hafif esen sabah rüzgârında duyduğu çan seslerine doğru yürüdü ![]() ![]() Müezzin, sanki çok olağan bir olaya tanıklık ediyormuş gibi bağırdı Hakkı'nın bedenine: "İntihar edecek başka bir yer bulamadın mı, kardeşim!" ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|