![]() |
İpin Hesabi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İpin HesabiKasabanın birinde zengin bir tüccar yaşarmış ![]() ![]() ![]() Çoluğu çocuğu, akrabaları servetin yarısı bırakılmasına rağmen bunu yerine getiremeyeceklerini düşünüyorlarmış ![]() ![]() Adamın vasiyeti kasabada zaten meşhurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Hamal: 'Zaten bir tane ipim bir tane de küfem var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelen melekler aralarında konuşuyorlarmış: 'Bu ölü olan zaten elimizde ![]() ![]() ![]() Adam tir tir titriyorken başlamış melekler art arda sorular sormaya: 'Söyle bakalım ey falan oğlu filan ![]() Adamın dili dolanıyor sorulan sorulara cevaplar bulmaya çalışıyor ancak, o cevap verdikçe ip ile ilgili bir başka soru ile karşılaşıyormuş ![]() Gün ağarırken zengin adamın akrabaları gelmiş ve adamı mezardan çıkarmışlar: - Artık kasabanın sayılı zenginlerindensin ![]() Hamal: - Aman, lanet gitsin! İstemiyorum! Bütün mal mülk sizin olsun! Ben bir ipin hesabını sabaha kadar veremedim, o kadar malın hesabını kıyamete kadar veremem herhalde ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|