Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
getirin, iğne

Bana Bir İğne Getirin

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bana Bir İğne Getirin

Derler ki, zamanın büyük bir velisini, yüce bir kral ziyarete gelir Armağan olarak da üstü pırlanta ve yakutlarla süslü, çok kıymetli, paha biçilmez altın bir makas getirir Engin bir tevazu ile, bu ulu velinin ayaklarına kapanarak, hediye olarak getirdiği makası, büyük bir saygıyla uzatır Gönüller sultanı, makası eline alıp inceler, krala geri verirken şunları söyler:

"Teşekkürler kralım! Bu makas, gerçekten çok güzel ve çok değerli bir armağan Ne var ki, benim ona hiç mi hiç ihtiyacım yok Bana küçük, basit bir iğne getirmenizi tercih ederdim

Kral son derece şaşkın, "Anlayamıyorum sultanım!" der, "Eğer iğneye ihtiyacınız varsa mutlaka makasa da ihtiyacınız olacaktır"

Bunun üzerine, o büyük sultan, şu cevabı verir:

"Makası istemiyorum çünkü o, bölücü ayırıcı bir nesnedir Her şeyi kesip parçalar İğne ise birleştiricidir; makasın kesip böldüğünü diker, birleştirir Ben aşkı öğretiyorum, tüm öğretim sevgidir Benim amacım, her şeyi birleştirmek Onun için bir dahaki ziyaretinizde lütfen, bana sadece küçük, basit bir iğne getirin yeterli"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com