![]() |
Anne Ben Ölüyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne Ben Ölüyorumİlk o uyanırdı sabahları ![]() ![]() ![]() ![]() o güzelliğin saçlarını okşar, gözlerine bakarken ![]() Bir çocuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İyiyim anne” derken sesi hafifçe titrese de, büyük bir güçle çıkardı sözcükler dudaklarından: “bu sabah daha iyiyim anne” ![]() Ve bir an, hüzünle bakarlardı öylece birbirlerine ![]() Bir hastalık, çiviledi onun yaşamını yatağa ve hayat onun üzerine ağır yorganını çekti ![]() Bir hastalık işte, bağladı onu yatağa, ıssızlığa; adı önemli değil ![]() Annesi yanıbaşındaydı hep, günler karışıyordu birbirine ![]() ![]() Hep hüzün yoktu ![]() ![]() Kumrular konardı penceresinin önüne ![]() ![]() ![]() “Anne, bak yine geldiler ![]() ![]() ![]() Annesi, bir ona bakardı; bir de o ufacık kumrulara ![]() ![]() Ne zaman dışardaki çocukların sesini duysa, heyecandan kıpır kıpır olur, onlara bakardı ![]() Sadece cama dokunurdu, o yaşama hiç uzanamazdı ![]() ![]() ![]() Bir anne için “çocuk” demek, hem sevinç hem de hüzün, gözyaşı ![]() Ve, “anne ben ölüyorum!” dediğinde gülümsemesiz acı kıvranışlarla, zaman her seferinde duruyordu sanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pırıltılar, yankılanmalar, çocukluk düşleri, dışarıda ![]() Bir odada “anne ben ölüyorum!” seslenişleri onun, yaşama ![]() ![]() ![]() O büyüyor, yaşam da büyüyordu ![]() Hayat ![]() ![]() ![]() devam ediyordu ![]() HERKES ANNEİSİN KIYMETİNİ BİLSİN SONRADA ÜZÜLMEK BİŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|