![]() |
Onu Her Gün Görmek İçin( Gerçek Bir Öyküdür) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onu Her Gün Görmek İçin( Gerçek Bir Öyküdür)''Yaratılmışların içinde en şefkatli yüz; anne yüzüdür'' Şefkat sözcüğü ne kadar güzel ve anlamlı değil mi? O şefkati görebilmek, onun sıcaklığını duymak ve yaşamak herkese nasip olmaz ![]() Saçları yaşadığı acılardan beyazlaşmıştı, ne belli bir kalacak yeri, ne de yuvası vardı ![]() Anneydi, sokakta bırakılmış bir anne ![]() ![]() ![]() Mesleğimi kazanıp, tayinim çıktığı gün karşısına geçip:_Haydi Ayşe Teyze gel beraber gidelim; can yoldaşım ol, anam ol dedim ![]() ![]() Ayşe Teyze başını öne eğip:_Ben gidersem onu, oğlumu göremem ki dedi ![]() Zaten kızımı diyarı gurbette bir kazada kaybettim ![]() ![]() Ona hak vermiştim ![]() ![]() Gerçi oğlu bir sokak aşağıda oturuyordu ![]() ![]() Her gün sabahın yedisinden, akşamın yirmidördüne kadar lokanta bulaşığı yıkar ve arada uğrayan oğlunun yüzünü kapı aralığından görür yine de mutlu olurdu ![]() ![]() Bir gün hiç beklenmedik bir olay yaşadık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O oğlunu görmek için bulaşıkçılık yapmış, ser sefil yaşamış; oğlu ise son anın da bile annesinin o şefkatli yüzünü görmek istememişti ![]() Oysa sözümüzde ne diyor; en şefkatli yüz anne yüzüdür ![]() Sakın ama sakın sizlerde annenizin yüzünü görmek için geç kalmayın ![]() Önümüzde bayram var ![]() ![]() Çünkü geç kalınca geçmişi ertelemek mümkün değildir ![]() Alinti |
![]() |
![]() |
|