Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, gün, görmek, için, öyküdür

Onu Her Gün Görmek İçin( Gerçek Bir Öyküdür)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Onu Her Gün Görmek İçin( Gerçek Bir Öyküdür)

''Yaratılmışların içinde en şefkatli yüz; anne yüzüdür''
Şefkat sözcüğü ne kadar güzel ve anlamlı değil mi? O şefkati görebilmek, onun sıcaklığını duymak ve yaşamak herkese nasip olmaz
Saçları yaşadığı acılardan beyazlaşmıştı, ne belli bir kalacak yeri, ne de yuvası vardı
Anneydi, sokakta bırakılmış bir anne Onu tanıdığımda mesleğimi kazanmak üzere olan bir genç kızdım Hep mesleğime başlayınca onu alıp, buralardan götüreceğim, benim yanımda evlat özlemini gidersin derdim
Mesleğimi kazanıp, tayinim çıktığı gün karşısına geçip:_Haydi Ayşe Teyze gel beraber gidelim; can yoldaşım ol, anam ol dedim Ama o gelmek istemedi
Ayşe Teyze başını öne eğip:_Ben gidersem onu, oğlumu göremem ki dedi
Zaten kızımı diyarı gurbette bir kazada kaybettim Öbürünü bırakamam, dedi
Ona hak vermiştim O şefkatli yüzünden yaşlar süzülüyordu
Gerçi oğlu bir sokak aşağıda oturuyordu Ayşe Teyze tek onu görebilmek için sahil kasabasındaki o lokantaya bulaşık yıkamak için girmişti
Her gün sabahın yedisinden, akşamın yirmidördüne kadar lokanta bulaşığı yıkar ve arada uğrayan oğlunun yüzünü kapı aralığından görür yine de mutlu olurdu O ona yeterdi
Bir gün hiç beklenmedik bir olay yaşadıkAyşeTeyze trafik kazası geçirdiHastahaneye kaldırıldı, durumu umutsuz olunca ağabeyim oğlunu son bir kez görsün diye bizim eve aldık Hep oğlunu sayıkladı ama oğlu gelmediBir sabah AyşeTeyze sessiz, sedasız aramızdan ayrıldı
O oğlunu görmek için bulaşıkçılık yapmış, ser sefil yaşamış; oğlu ise son anın da bile annesinin o şefkatli yüzünü görmek istememişti
Oysa sözümüzde ne diyor; en şefkatli yüz anne yüzüdür
Sakın ama sakın sizlerde annenizin yüzünü görmek için geç kalmayın
Önümüzde bayram var İşlwerinizi erteleyiniz ve annelerinizi görünüz
Çünkü geç kalınca geçmişi ertelemek mümkün değildir

Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com