Kimseden Teşekkür Bekleme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kimseden Teşekkür BeklemeKimseden teşekkür bekleme İnsan vardır ; İnançlıdır Uyumludur Barışçıdır Elde ettiğinden fazlasını başkası için de ister Bunun için, Hep mutludur Huzurludur Örnek insandır Ölüp gitse de ; Kalplerde özel yeri vardır *** İnsan vardır ; İnkarcıdır Doyumsuzdur Takdir edilince hoşlanır, Fakat takdir etme duygusundan yoksundur Nefsinde gurur, İçinde hep “BEN” duygusu vardır Ve o “BEN” e mahkumdur İşinde ona mahkumdur Sözünde ona mahkumdur Sosyal ilişkilerinde ona mahkumdur Ona göre; Hep kendi işi, davranışı doğrudur Hep kendi sözü doğrudur Hep kendi görüşü doğrudur Hep kendisi üstündür ![]() *** Şu halde ; “Ben” mahkumları arasında, Kimseden teşekkür bekleme ! ![]() Biri senin iyiliğine karşı kötülük yaparsa ![]() ![]() İyi anıları yakıp yok ederse ![]() ![]() Tüm iyilikleri unutursa; Sakın şoka girme ! ![]() Hayrete düşme ! ![]() ![]() Unutma ki; İyilik yaptığın için ; Düşmanların çoğalabilir Seni çekemeyenler olabilir Hatta ; Dışlanabilir, Unutulabilirsin ! ![]() Yine de gam yeme ! ![]() Çünkü; Bazen insan nankördür *** Bir anayı, bir babayı düşün ! ![]() Evladını yetiştirmiş ![]() ![]() Yedirmiş, içirmiş, giydirmiş ![]() ![]() Eğitmiş, öğretmiştir ! ![]() Uyuyuncaya kadar, hep uykusuz kalmış, Onu doyuruncaya kadar aç kalmış, Rahat etmesi için yorulmuştur! ![]() Ne var ki; Bazen çocuk, Büyüyüp güçlenince, Kendi kendine yetince, İçindeki “ben” kabarınca ; Anasını, babasını dışlamış, Dahası ; Ağır sözler söylemeye, Zulmetmeye, Onlara el kaldırmaya başlamış ! ![]() Fakat ne gam ! ![]() Sütü bozuk, Kişiliksiz kimseler İyilikleri unutsa da, Hiçbir şeyi unutmayan birine, Yüce yaratıcıya güvenmek gerek ! ![]() Öyle ise ; Kimseden teşekkür bekleme ! ![]() * * * Hiçbir şey, İyilik yapmana engel olmamalı ![]() ![]() Başkasını düşünmekten, Hakkı söylemekten, Seni alıkoymamalı ![]() ![]() Ümitsizliğe düşmeye, Neden olmamalı ![]() ![]() Yapacaksan ; İyiliği teşekkür için değil Allah için yap ! ![]() Ve her zaman Kazançlı sen ol ! ![]() Unutma ! ![]() Kindarın kini sana zarar veremez ! ![]() Ve sen, İyilik yapabildiğin için şükret ! ![]() Şükret ki ; Sen iyisin, o kötü ! ![]() Şükret ki; Sen doğru yoldasın, o yanlış yolda ![]() ![]() Şükret ki; Sen mutlusun, o mutsuz ! ![]() *** Kimseden Teşekkür Bekleme ! ![]() Birine hediye ettiğin kalemle o, Seni hicvedebilir, yerebilir, Dayanması için verdiğin bastonla, Senin başını yarabilir Öpmek için aldığı elini, Hatta ısırabilir ![]() ![]() Zîra Aşağılık yaratık, Kendini yaratana karşı, Büyütene karşı, Eğitene karşı ![]() Bu denli nankör olursa ; Diğer varlıklara karşı, Onun daha iyi olması beklenemez ! ![]() Öyle ise ; Yaptıkların için, Yapacakların için, Kimseden teşekkür bekleme ! ![]() Ve bil ki ; Her şeyi iyi bilen, Her şeyi iyi değerlendiren, Çok güçlü, Çok yüce ![]() Bir yüce yaratıcı vardır ! ![]() ![]() O, sana ve herkese yeter ! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|