|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kaçırmayın, okumayıp, sarımsak tarlasiuzun |
![]() |
&Quot;Sarımsak Tarlasi&Quot;(Uzun Ama Okumayıp Kaçırmayın...!!) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Sarımsak Tarlasi&Quot;(Uzun Ama Okumayıp Kaçırmayın...!!)Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi' Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, hakikisi Belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki ![]() ![]() ![]() Devam eder durur konuşma ![]() ![]() ![]() Aralarında başlar bir tartışma, Karar verirler bir sınava, Dostun hakikisini anlamaya ![]() ![]() ![]() Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala ![]() Baba der ki oğluna, Hadi al bu çuvalı, şimdi götür dostuna' ![]() Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı, Koymuşlar çuvala, Dıştan böyle sanılmakta ![]() Delikanlı sırtlar çuvalı, Gider en iyi bildiği dostuna, çalar kapıyı ![]() O dost, bakar ki bir çuvala hem de kanlı, Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, Almaz içeri arkadaşını, Böylece tek tek dolaşır delikanlı, Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını ![]() Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır ![]() evlat geriye döner ![]() Ama içten yıkılır ![]() ![]() ![]() Babasına dönerek; haklıymışsın baba ' der ![]() Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana ![]() Baba 'hayır Evlat 'der, benim bir dostum var bildiğim ![]() Hadi, çuvalı alda bir kerede git ona ![]() Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar ![]() Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar ![]() ![]() ![]() Gider, baba dostuna ![]() ![]() O dost, delikanlıyı alır hemen içeri ![]() Geçerler arka bahçeye ![]() Bir çukur kazarlar birlikte, Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye, Üzerine de serpiştirirler toprak ![]() Belli olmasın diye dikerler sarımsak ![]() ![]() ![]() Genç adam gelir babasına; 'Baba, işte dost buymuş' diye konuşunca, Babası; 'daha erken, o belli olmaz daha ![]() Sen yarın git O'na, çıkart bir kavga, Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona, işte o zaman anlaşılacak, dostun hakikisi ![]() Sonra gel olanları anlat bana ![]() ![]() ![]() Genç adam, aynen yapar babasının dediğini, Maksadı anlamaktır dostun hakikisini, babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! Der ki tokadı yiyen DOST; 'Git de söyle babana, biz satmayız Sarımsak tarlasını böyle iki tokada'! Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli ![]() ![]() ![]() Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı ![]() ![]() ![]() Dost dediğin; fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli ![]() Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı ![]() ![]() ![]() Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmali; Sevinci çarpmalı ![]() ![]() ![]() Üzüntüyü bölmeli ![]() ![]() ![]() Geçmişi çıkarmalı ![]() ![]() ![]() Yarını toplamalıi ![]() ![]() ![]() Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı ![]() ![]() ![]() Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı ![]() ![]() ![]() İşi bitince seni bir tarafa atmamalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|