![]() |
Ayakkabı (Güzel Bir Hikaye Okunmaya Deger) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayakkabı (Güzel Bir Hikaye Okunmaya Deger)Adam, dalgın ve yorgun bir halde evine doğru yürüyor ve bazen de kendi kendine konuştuğu oluyordu: -Rica etsem ev sahibi bu ay dursa, gelecek ay ![]() ![]() ![]() Sonra da kendi kendine kızarak: -Sanki gelecek ay gökten para yağacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam evine geldiğini farketti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Alo! ![]() ![]() Hanımı koşarak geldi, ceketini aldı: -Kusura bakma bey, dedi ![]() ![]() -Eh elimiz boş olunca yüzümüze de bakılmıyor, ne yapalım? -Öyle deme bey ![]() -Şaka yaptım canım şaka yaptım, hemen darılma ![]() ![]() Onun şakalarına alışmış olan karısı bu kez ses çıkarmadı, sadece gülümsedi ![]() -Yorgun görünüyorsun ![]() -Biraz yorgunun hanım ![]() -Acıkmışsındır, hemen yemeğini getireyim ![]() -Hanım acıktım acıkmasına da, zahmet olmazsa ![]() ![]() ![]() -Estağfurullah bey, buyur ![]() ![]() ![]() -Ya sen de yorgunsundur ama ayaklarım çok ağrımış, bir leğene az bir su koysan, sana zahmet ![]() ![]() ![]() -Tabi hemen getiriyorum ![]() Adam eşofmanını giyip oturmuştu ki, hanımı bir leğen suyla geldi ![]() - Benim tatlı kızım nerelerde bakayım ![]() ![]() ![]() Anne başını önüne eğdi ![]() ![]() ![]() -Ne oldu, bir şey mi var?, dedi adam ![]() ![]() ![]() ![]() -İçerde… Ağlıyor ![]() ![]() ![]() -Ağlıyor mu? ![]() ![]() ![]() ![]() -Ayakkabı istiyor ![]() -Daha önce konuşmuştuk, alamayacağımı söylemiştim ![]() ![]() ![]() -Eskidiği için değil, arkadaşlarında gördüğü yeni çıkan bir ayakkabıdan istiyor ![]() -Hanım biliyorsun para durumunu… -Ben biliyorum da… -Bir daha konuşayım bakalım ![]() ![]() ![]() Kadın kızını çağırdı ![]() ![]() ![]() -Kızım, seninle daha geçen akşam konuşmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Başkası nasıl alıyor? -Yavrum onların durumu daha iyiyse alabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Banane, arkadaşlarımın var, ben de istiyorum ![]() Yine ağlamaya başlamıştı ![]() -Ne kadarmış o ayakkabının fiyatı ![]() ![]() ![]() -4 milyon ![]() -Kızım sana o ayakkabıyı alırsak elimizde para kalmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Kız getirdiği ayakkabılarını hışımla yere attı ![]() ![]() Küçük çocuklar için böyle heveslerin ne demek olduğunu biliyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok uzun bir sessizlik oldu ![]() ![]() ![]() -Kızım, bu ayakkabılar hiç de eski görünmüyor ![]() ![]() ![]() ![]() -Eski işte eski, giymem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın iyice çaresiz kalmıştı ![]() ![]() ![]() Adam birden ayağa kalktı, giyinmeye başladı: -Kızım madem benim, “Ayakkabın eski değil” sözüme inanmıyorsun, o halde giy ayakkabılarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayakkabıların alınmasından tamamen ümitsiz olan kız, bunu duyunca heyacanlandı ![]() ![]() ![]() Baba kız el ele sokağa çıktılar ![]() -Bak şu köşede oturan bir çocuk var, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kız hevesle çocuğun yanına koştu ![]() ![]() ![]() ![]() Babası ağlayan kızını bırakıp, köşedeki çocuğun yanına gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|