![]() |
Dedemin Battaniyesi.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dedemin Battaniyesi..Annem göğe çamaşır asmaya gidiyorum diyerek evden çıkmış bir daha eve dönmemişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben gidiyorum evlat mantarıma iyi bak onunla konuş olur mu dedi ve kapıya doğru yönelirken ben de ![]() Nereye diye sordum ![]() ![]() Dedem yine sinirlenmişti ayaklarını zıplatarak ![]() Nereye olacak havaalanına gidiyorum ![]() ![]() Battaniyemi gördünüz mü diye ![]() ![]() ![]() Dedem uçmaya gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deden yok mu? Yok ![]() ![]() ![]() Bu sırada halam sinirden domates taşıyan kamyonlar gibi hızlıca koşmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şılap şulup bize dedeni getir ![]() ![]() ![]() Şulup şılap bize dedeni getir ![]() ![]() ![]() Şapır şupur dedenin yatağından çabuk kalk ![]() Hıh hiç umurumda değildi ![]() Beni dinleyin ![]() ![]() ![]() O zaman anlarsınız ne kadar ekşi olduğunuzu ![]() ![]() Sesleri bitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Hey küçük canavar! kalk üstümden zaten deden ezdi bütün tahtalarımı bu gece kendi kendime şarkılar söyleyerek uyuyacağım ![]() ![]() ![]() Gece horozları ötmeye başlamıştı ben tek başıma bir yatakla konuşuyordum buna inanamıyordum ama yatağa da sinir olmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TAHTA KURULARININ ŞARKISI ![]() ![]() Teşekkürler kötü olan her şeyi ortadan kaldıran evlat ![]() ![]() Bu yatak rüyalarımıza karışıyordu ![]() ![]() ![]() Teşekkürler dedesi giden evlat ![]() ![]() ![]() Lay lay lomm ![]() ![]() Yatak ölmüştü sanki her şey daha farklı olmuştu böylece evin duvarları kendilerini boyamaya başladılar yastık kafamı bir gecelik uyumaya davet ediyordu her şey ne kadar tuhaflaşmıştı peki ya mantar pis kokan küf mantarı ne olmuştu dedemin tutunması için kristal bir bastona dönüşmüştü peki dedem bu kristal bastona tutunabilecek miydi? Limonlar birleşip sarı renge dönüştüler ve sulu boyamın sarısına karıştılar ekşi de olsalar onları güneşin açmasına yardımcı olan sarı renk olarak kullanacaktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GELMEYEN DEDEMİN ŞARKISI ![]() ![]() İşim çıktı gelemiyorum evlat ![]() ![]() ![]() Gök battaniyesini kaybeden dedelerle dolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limonlarımı göndermişsin güneşe ![]() ![]() Artık limon yemiyorum Buradaki dedelerle dostluğu oynuyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|