![]() |
Ümit Taşı.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ümit Taşı....ümit taşı ![]() ![]() Küçük çocuk, deniz kenarında gördüğü yassı bir taşın güzelliğine hayran olmuştu ![]() ![]() insan kalbi gibiydi ![]() Üstelik parıl parıl parlamaktaydı ![]() avuçlayıp eve koştu ![]() Ve onu büyük bir heyecanla babasına uzattı ![]() yavrusunun soğuktan morarmış avucundaki taşın, birbirine sürtüldüğünde kıvılcım çıkaran bir çakmak taşı olduğunu hemen anladı ![]() söylemedi ![]() rüyalarını süsleyen bisiklete kavuşmak için elindeki taşı satmak istiyor ve o paranın bir bölümüyle bir de top alacağına inanıyordu ![]() ![]() Çocuk, işin kendisine düştüğünü anladığında, tatilde simit sattığı çarşıya gitti ![]() aydınlattığı altın kolyelerle doluydu ![]() küçük olanlarıyla süslenen pahalı yüzüklerle ![]() mağazayı gözüne kestirdikten sonra, bir süre vitrin önünde bekledi ![]() sahibi olduğu anlaşılan bir adam vardı ![]() mantolu bir hanım ![]() çocuk biraz sonra içeri girdi ![]() taşı dükkan sahibine uzatarak: "Bu pırlantayı deniz kenarında buldum efendim ![]() size satarım ![]() ![]() "O sadece basit bir çakmak taşı ![]() ![]() ![]() "Hayır!" diye atıldı küçük çocuk ![]() göreceksiniz ![]() Dükkan sahibi, zengin müşterisini kaçırmaktan korkuyor ve çocuğu kolundan tutup atmayı planlıyordu ![]() sezmişti ![]() yakından bakıp: "Tam istediğim şey!" Diye gülümsedi ![]() "Onu bana satar mısın?" Küçük çocuk, taşının gerçek değerini anlayan biriyle karşılaşmış olmaktan son derece mutluydu ![]() ise, aklını başından almıştı ![]() uzaklaştı ![]() Kadın, elindeki taşı kuyumcuya vererek ona bir zincir takmasını istedi ![]() Belli ki mücevher gibi taşıyacaktı ![]() yapmış olduğu ikazı anlamadığı için, kadının aldandığını düşünüyordu ![]() yüzden: "Söylemiştim,ama tekrar edeyim! Satın aldığınız şey basit bir taştır ![]() Kadın, önce pırlanta kolyesine, daha sonra da yüzüğüne bakarak: "Zannetmiyorum! ![]() ![]() ![]() çocuğun ümidini taşıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|