![]() |
Bilge Kızılderili &Amp; Bir Hint Masalı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bilge Kızılderili &Amp; Bir Hint Masalı...İki ayrı konuyu tek konu olarak açıyorum fazla yer tutmaması açısından ![]() ![]() ![]() Forumda 2 sinide arattım bulamadım varsa lütfen Konuyu kapamayın ![]() ![]() ![]() Ben başka bir konu yazar editlerim konuyu ![]() BiLGE KIZILDERiLi Cherokee kabilesinin yaslilarindan biri torunlarina egitim veriyordu ![]() Onlara dedi ki: Içimde bir savas var ![]() ![]() Bu kurtlardan birisi; korkuyu, öfkeyi, kiskancligi, üzüntüyü, pismanligi, açgözlülügü, kibri, kendine acimayi, suçlulugu, küskünlügü, asagilik duygusunu, ikiyüzlülügü, yalanlari, yapmacik gururu, üstünlük taslamayi ve egoyu temsil ediyor ![]() Digeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylasmayi, cömertligi, dinginligi, alçakgönüllülügü, nezaketi, yardimseverliligi, dostlugu,dürüstlügü,samimiyeti, anlayisi, merhameti ve inanci temsil ediyor ![]() Ayni savas sizin içinizde de sürüyor ve diger tüm insanlarin içinde ![]() Çocuklar anlatilanlari anlamak için bir dakika düsündüler ve içlerinden biri büyükbabasina, "Hangi kurt kazanacak?" diye sordu ![]() Yasli Cherokee kisaca cevapladi "beslediginiz" ![]() ![]() ![]() __________________________________________________ ______ Bir Hint Masalı ![]() ![]() ![]() Bir Hint masalina gore, kedi korkusundan devamli endise içinde yasayan bir fare vardir ![]() Büyücünün biri fareye acir ve onu bir kediye dönüstürür ![]() Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacagi yerde bu kez de köpekten korkmaya baslar ![]() Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüstürür ![]() Kaplan olan fare, sevinecegi yerde avcidan korkmaya baslar ![]() Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsin farenin korkusunu yenmeye imkan yok ![]() ![]() Ve der ki, "Sen cesaretsiz ve korkak birisin ![]() farenin yüregi var ![]() ![]() Ünlü yazar Shakespeare, bu konuda söyle diyor : "insanlarin çogu kaybetmekten korktugu için sevmekten korkuyor ![]() ![]() Düsünmekten korkuyor, sorumluluk getirecegi için ![]() Konusmaktan korkuyor, elestirilmekten korkttugu için ![]() Yaslanmaktan korkuyor, gençligin kiymetini bilmedigi için ![]() Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir sey vermedigi için ![]() Ve ölmekten korkuyor, aslinda yasamayi bilmedigi için ![]() SAYGILAR ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|