![]() |
Birilerini Sevindirmek Lazım... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birilerini Sevindirmek Lazım...Yaşlı adam bir konfeksiyon mağazasının vitrine uzun uzun baktıran sonra ilerideki yeşillikte oynayan çocukların en zayıfına dönerek “Küçüüük!” diye seslendi , “Bana biraz yardımcı olur musun?” Çocuk, hafta sonlarında yaptıkları misket oyununu ilk defa kazanmış olmasına rağmen arkadaşlarını bırakıp geldi ![]() kelimeyle dökülüyordu ![]() “Vitrindeki elbiseyi giymeni istemiştim ![]() ![]() Çocuk bu teklifi ilk önce şaka sandı ![]() ![]() Onunla birlikte mağazaya girerken ilk önce rüya da olup olmadığını, daha sonra da şimdiye kadar yeni bir elbise giyip giymediğini düşündü ![]() Genellikle aile deki büyük çocuğa alınan veya komşular tarafından verilen giyecekler elbiselerin ona dar gelmesiyle birlikte ortanca kardeşe kalır, birkaç sene sonra da dizleri aşınmış veya delinmiş vaziyette kendisine yamanırdı ![]() kazandığını bildiğinden, bu işe bir kere bile itiraz etmemişti ![]() ilk defa yeni bir elbisesi olacaktı ![]() yaşlı adamın gösterdiği elbiseleri giydiğinde büyümüş olduğunu ilk defa fark etti ![]() üşümeyecekti ![]() irili ufaklı misketler gayet derin olan ceplerin bir köşesinde kalmıştı ![]() Demek ki her bir cep en az elli misket alabilirdi ![]() sola döndürdükten sonra elbiselerin paketlenmesini istedi ![]() tamamlandığında tezgâhtara dönerek “Elbiseleri torunuma alıyorum ![]() “Kendisine sürpriz yapacağım için onları bu çocuğun üzerinde denedim ![]() Çocuk bir anda beyninden vurulmuşa döndü ve ne diyeceğini bilemedi ![]() artık büyüdüğüne göre bir şey belli etmemeliydi ![]() baktıktan sonra üzerindekileri yavaşça çıkartarak bir kenara bir kenara fırlattığı eskileri giydi ![]() ![]() Yaptığı hizmet için çocuğa bir ciklet parası vermek istediğinde onu yanında göremedi ![]() ![]() arkadaşlarının yanına döndüğün de bir kenara çekilerek onları seyretmeye koyuldu ![]() ![]() oynamıyorsun?” diye sordular, “En güzel misketleri sen kazanmıştın ![]() inci gibi yaşlar süzülen gözlerini arkadaşlarından kaçırmaya çalışırken “Misketlerim bu elbiselere yakışmayacak kadar güzeldi ![]() yüzden onları bayramlık kabanımın cebine sakladım!” |
![]() |
![]() |
|