![]() |
Allah'ım Bu Gücü Bana Hep Ver.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'ım Bu Gücü Bana Hep Ver..Adam akşam iş çıkışı eve gitmek üzere yola çıktı ![]() İşyeri ile dolmuş duraklarının arası çokta uzak sayılmazdı ![]() Paltosunun cebinden bir sigara çıkardı yaktı ![]() Derin bir nefes çekti ve yürümeye başladı ![]() Akşam trafiği heryer karışık, sıkışıktı ![]() ![]() Köşede seyyar bir balık çı bağırıyordu ![]() ![]() Hem kızıda eşide çok severdi balığı ![]() evde o sıcacık neşeli ortamda balık ziyafetine ![]() Kardeş ver bakalım dedi 1 kilo istavrit ![]() 1,5 olmazmı? Adam gülümsedi belki param yok dedi ![]() Balıkçı bunun üzerine canın sağolsun beyim dedi canın sağolsun ![]() ![]() ![]() Tabi dedi teyzeciğim adama seslendi balıklar 3 kilo oldu bir bana 2 teyzeye tart bakalım ![]() Balıkçı balıkları poşetlere koyarken teyze dedi adam ekmeğin varmı senin ![]() ![]() ![]() Adam dur dedi teyze az bekle ![]() Koştu adam bir çırpıda o yoğun trafiğin içinden sıyrıkdı markete girdi 4 tane ekmek aldı ![]() Aynı hızla geri döndü ekmekleride balıkları almış olan yaşlı teyzeye verdi ![]() ![]() Adam gülümsedi o ne teyzeciğim bir bakayım dedi ![]() Kadın cebinden bir ilaç şişesi çıkardı evladım dedi birde şu gözdamlam var dedi alamıyorum 2 ay oldu ![]() Ver dedi adam teyzecim sen az daha dur bakalım burada ![]() Tüm bunlar gerçekleşirken balıkçı şaşkın gözlerle olan biteni izliyordu ve duygulanıyor bir garip oluyordu ![]() Tezgahında her zaman ilişik duran tabureyi aldı otur dedi teyze o aslan parçası gelene kadar , kadın sağol evladım dedi oturdu ![]() ![]() ![]() Eczacı evet efendim dedi raftan aynı şişeden bir ilaç aldı verdi ![]() Bu defa acele etmedi adam çünki karşıkaldırımdaki teyzenin balıkçının taburesinde oturduğunu görmüş rahatlamıştı ![]() İçinden ah be dedi ah yurdum insanı ![]() Verdi ilacı teyzeye bu defa sormadı ne var başka eksiğin diye elini cebine attı ne kadar parası varsa verdi yaşlı kadına öptü elini bindirdi bir dolmuşa evine uğurladı ![]() ![]() Adam tam dolmuşa yönelecekken durdu ve balıkçıyla gözgöze geldiler ![]() ![]() Balıkçı gülümsedi hadi abi uğurlar olsun ![]() Konuşmaya gerek yoktu durum meydandaydı, konuşmadan anlaştılar ![]() İyi akşamlar diledi adam dolmuşa yönelirken güleç bir yüzle ,bir kaç adım daha attı yine durdu ![]() Cebinde ne dolmuşa binecek ne eve ekmek alacak parası vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam yavrum dedi geliyorum annene söyle bu akşam balık yiyeceğiz ![]() ![]() Adam tekrar eve yöneldi yağmurda artmıştı ![]() Sıkı sıkı tuttu balık poşetini ,bir eliyle rüzgarda uçuşan paltosunun yakasını kavradı yürüdü ,yürüdü ![]() Durdu yine kafasını göğe kaldırdı ALLAH'ım dedi sana şükürler olsun ![]() Ne olur Bana bu gücü hep ver diye dua ederken, duygulandı , mahsunlaştı, yanağından akan yaşlar caddelerde akıp giden yağmura karıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|