![]() |
Tanrı Misafiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tanrı MisafiriEvvel zaman içinde batıda Yotan diye bir köy varmış ![]() pek namazı niyazı olmayan Ali Mahmut diye bir köylü yaşarmış ![]() İşin doğrusu Ali Mahmut dönemin sayılı ateistlerindenmiş ![]() Köyün imamı da, cemaat de bu durumdan pek hoşnut değillermiş ![]() Gel zaman git zaman bizim ateist Ali Mahmut bir gün Hakk'ın rahmetine kavuşmuş ![]() Köyün imamı: -"Ben bu adamın cenaze namazını kılmam" diye diretmiş ![]() Köy halkı da: -"Allah'a inanmıyordu biz bu herifi gömmeyiz" diye tutturmuşlar ![]() dışındaki tepelerden birinde, tek başına yaşayan, köylülerin "İşdeli İsmail" diye andıkları köylüye haber vermiş ![]() İsmail'in de pek namazla ilgisi yokmuş ama yine de o köye gitmiş cenazeyi almış ve kendi evinin yakınlarında bir yere gömmüş ![]() O akşam imam Nazmi efendi, müezzin Mustafa efendi ve tüm cemaat uykularında aynı rüyayı görmüşler ![]() Ali Mahmut cennette çok iyi bir yer de keyif yapıyormuş ![]() Sabah herkes birbirine rüyayı anlatmış ![]() İmam, müezzin yanlarına bekçi Şinasi Efendi'yi de alıp Sabah karanlığında yola çıkıp öğleye doğru İsmail'in yanına gelmişler ![]() İmam sormuş: -"Kardeşim sen nasıl bir dua ettin ki bu imansız Allah katında bu kadar iyi bir yere gitti?" İsmail Efendi: -"Vallahi ben bir şey yapmadım, rahmetliyi gömdüm ![]() yüzümü gökyüzüne çevirip; - Allah'ım bazen soğuk kış gecelerinde, bazen sıcak yaz günlerinde insanlar kapımı çaldı ve biz "Tanrı misafiriyiz" dediler ![]() misafirlerini en iyi şekilde ağırladım ![]() Misafirleri güvenip bana gönderdiğin için onlara da neyim varsa yoksa yedirdim ![]() Ben sana ilk defa bir misafir yolluyorum, sen de benim güvenimi boşa çıkarma olur mu?" dedim ![]() |
![]() |
![]() |
|