|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dergisinin, hikayeler, journal, street, veridiği, wall |
Wall Street Journal Dergisinin Veridiği Hikayeler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Wall Street Journal Dergisinin Veridiği HikayelerAsagida anlatilanlar Wall Street Journal tarafindan yayinlanmis gerçek hikayelerdir " 1 Compaq "Press any key" komutunu "Press return key" şekline dönüştürmeyi düşünüyor Neden? "Any" tuşu nerede sorusuna cevap vermekten baygınlık gelmiş 2 Bir müşteri, üzerinde "toz koruyucu" olduğunda fareyi kullanmakta güçlük çektiğinden dert yanmış Toz koruyucu dediğinin farenin plastik paketi olduğu ortaya çıkmış 3 Disklerinin hatalı olduğunu savunan müşteriye "diskleri satıcıya yollayın" denmiş Satıcının eline geçen mektuptan disklerin fotokopileri çıkmış 4 Dell şirketinin bir müşterisi bilgisayarının faks çekememesinden şikayet etmiş 40 dakikalık bir telefon görüşmesi sonucunda adamın kağıdı monitöre dayayıp "Gönder" tuşuna bastığı ortaya çıkmış 5 Bir IBM müşterisi dökümanı yazıcıya aktaramadığından şikayet etmiş "Bilgisayar yazıcıyı görüyor mu?" sorusuna karşılık "Ekranı yazıcıya doğru çevirdim ama hala görmüyor" cevabını vermiş 6 Yeni aldığım bilgisayar çalışmıyor diye Dell firmasını arayan kadın sürekli "Ayak pedalına basıyorum basıyorum makinadan hiç ses gelmiyor" demiş Ayak pedalı dediğinin fare oldugu ortaya çıkmış![]() 7 Novell Netware'in ünlü hikayesi: NetWare: Buyrun SysOp Adam: Bilgisayarın kahve taşıyıcıs kırıldı Garanti kapsamındayım, ne yapmam lazım? Netware: Kahve taşıyıcı mı? Adam: Evet bilgisayarın önündeki! Netware: Pardon anlamakta güçlük şekiyorum Bu kahve taşıyıcıyı nereden aldınız Promosyon falan mı? Üzerinde bir marka var mı? Adam: Bilgisayarla birlikte geldi Promosyon olup olmadığını bilmiyorum Üzerinde 4X yazıyor![]() 8 Bir IBM müşterisi:" İlk disketi sürdüm İkincisini sürerken çok zorlandım Üçüncüsü asla içeri girmiyor " |
|
|
|