![]() |
Âlem-İ Sır İle Yeksan! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Âlem-İ Sır İle Yeksan!ÂLEM-İ SIR İLE YEKSAN! Bir varmış, bir yokmuş, evvel zaman içinde geçmişte yaşanmış bir zaman süreci içerisinde, âlemin bir köşesinde iki sevgili varmış ![]() ![]() bir ailenin oğluymuş ![]() ![]() çobanlık yapmaya başlamış ![]() ![]() o’da çobanlık yaparak, babasına evini geçindirmek için ve kendine bir iş için aynı babası gibi çoban olmuş ![]() Komşu köy olan o kızın bulunduğu köydeki o ağa bir gün, bir çoban tutmak istemiş ve kendi köyünde çoban olacak boş bir insan bulamamış ![]() düşünerek, hemen o ağaya gidip o çobanlık işini oğluna vermesi için onunla, konuşarak anlaşıyor ![]() o ağaya gönderip, çobanlığını yapmasını sağlıyor ![]() ![]() Neyse tabii ki, oğlanın bundan haberi yok ve kızda oğlanı tanımıyor ![]() neredeyse imkânsız ![]() Âlemi çobanlığına başlıyor ve ağanın koyunlarını güdüyor ![]() ![]() yazın ailesinin yanında, köyde ve yaz mevsimi bitince de kışın, lisede okumak için şehre amcasının yanına gidiyor ![]() Oğlan Âlemi sadece babasının köyünde, ilkokulu okumuş o kadar ![]() yolunda ve çobanlık mesleği ile hayatını yaşamaya çalışıyor ![]() sürülerini çıkarırken görüyor ![]() ![]() ve koyunları, ahırın önünde toplayarak yavaş, yavaş çayıra doğru sürüyor ![]() - Ya şuna bak yazık böyle gencecik bir delikanlı okumuyor, çobanlık yapıyor ![]() yaşıyoruz ![]() ![]() Âlemi koyun sürüsünü çayır ve mezralarda otlatmak için gidiyor ![]() ağacın altında oturuyor ve dinlenmek istiyor ![]() öylece gözleri dalıyor ![]() çiçekler açmış ve kuşlar uçuşuyor ![]() şaşkın bir şekilde etrafına bakınıyor ![]() - Hoş geldin Âlemi nasılsın? Dermişçesine bakıyor ![]() - Senin adın ne? Diye sorup, ona yaklaşıyor ![]() - Benim adım Sır Çiçeği dir, diyor ![]() Âlemi çiçeğe; - Nasıl yani, Sır Çiçeği de ne demek? Sen Gül çiçeğisin, gül ağacında açmış bir gül çiçeğisin ![]() Sır Çiçeği de; - Bana bu âlemde Sır Çiçeği derlerde ondan, adım Sır Çiçeğidir ![]() ![]() Âlemi çiçeğe; - Bu âlemde neresi, ben anlamadım! Sır Çiçeği de; - Bu âleme, Âlem-i Gönül derler ![]() Âlemi çiçeğe; - Nerede bu Âlem-i Gönül denilen bu âlem? Sır Çiçeği de; - İşte burada, seninle benim birleştiğimiz âlemde gönül dünyamız burası! Âlemi çiçeğe; - Gönül dünyamız olan bu âlem, nerede peki? Sır Çiçeği de; - O âlem-i dünya, bizlerin manevi iç dünyamız ![]() ![]() Âlemi çiçeğe; - Şimdi ben manevi iç dünya âlemimiz olan o Âlem-i Gönülde miyim? Sır Çiçeği de; - Evet, işte orada benim önümdesin sen Âlemi! Âlemi çiçeğe; - Sen bana bu âlemde adının Sır Çiçeği olduğunu söyledin ![]() ![]() Sır Çiçeği de; - Benim sırlarım; önce gerçek hayatta olan benim o gül kokum gerçek aşk kokusudur ![]() son Peygamber olan Hazreti Muhammet ile arasındaki, gerçek yakınlık, dostluk ve sevgiden kaynaklanan ve bu gibi değerlerin, anlamlarını simgeleyen koku olan o (GÜL) kokusudur ![]() çoğu da benim o gül kokumu, güzel bir çiçek kokusu olarak bilir ![]() buluşmamızın sebebi de, benim o dünyada kız olan bir insanı temsil etmem ve ne senin, nede benim o dünyada bundan henüz haberimizin yok ![]() ![]() Benimde bir daha seni görmeme müsaade etmezler ![]() Âlemi çiçeğe; - Peki, ben nasıl seni bir daha veya istediğim zaman görebileceğim? Sır Çiçeği de; - Sen beni istediğin zaman, istediğin yerde göremeyeceksin o gerçek dünyada, sadece sen koyunları otlatırken buraya geldiğinde bu ağacın altına gözlerini kapayıp, uykuya daldığın zaman beni burada, aynı yerde ve âlemde görebileceksin, böylece! Âlemi çiçeğe; - Neden sadece burada bu ağacın altında ve uykuya daldığım zaman, seni görebileceğim? Sır Çiçeği de; - Çünkü biz ikimiz gerçek dünyada, gerçek âşıklarız ![]() Âlemi çiçeğe; - Gerçek âşıksak, o zaman gerçek dünyada kavuşalım ve evlenelim olmaz mı? Sır Çiçeği de; - Maalesef olmaz ve olmayacak, bizim dünyamız burası ve biz de burada; “Âlem-i Sır İle Yeksan” olarak kalacağız ![]() ![]() Âlemi birden gözlerini açar ve o ağacın altında, önünde koyunları öylece otlarken görür! Evet, o iki âşık olan insan aslında o çobanın oğlu ve o ağanın yanında çobanlık yapan Âlemi ile o kızda o ağanın kızı olan, Sır Çiçeğidir!
YAZARI Alem-i Sır * * * KEREVET: Üzerine şilte serilerek yatmaya veya oturmaya yarayan, duvara bitişik, ayakları olan, tahtadan sedir ![]() YEKSAN: Beraber ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|