![]() |
22 Tane Güzellerinden Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerRomantik Sevgili Günlerce, gecelerce hep onu düşünmüştüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan birkaç hafta geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yarın bana son kez yardım etmeni istiyorum ![]() ![]() ![]() Bu mesaj beni beynimden vurmuştu ![]() ![]() İşe giderken ayaklarım beni geri geri götürüyor, yol bitmesin diye sürekli dua ediyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yeşim, senin hakkını nasıl ödeyeceğim bilmiyorum ![]() ![]() Elindeki telefon numarasını bana uzattı ![]() -Haldun seni hayatını paylaşacak kadar çok seviyor ![]() ![]() ![]() Dememi istedi ![]() -Bu emeğinin karşılığı değil ama, diyerek küçük bir hediye paketi bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerSevda Uğruna Ölüm Kadın yirmi yedi yaşında ![]() ![]() ![]() ama inat bu ya hala sımsıcak ![]() ağırlaşan gerçeklerinde kah aydınlık hayallerde dolaşıyor nefes nefese ![]() ![]() renklendiriyor hiç durmadan ![]() haşarı mı haşarı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatı sorgulamaktan çoktan caymış ![]() Omuzları bir küçük kız çocuğun şımarıklığını sergilercesine “Bana ne” ifadesinde ![]() içi ![]() ![]() ![]() demez ya ![]() ![]() ![]() sızıverir içeri sessiz, habersiz ![]() ![]() günlerin belalısı ![]() buluverir kendini ![]() Ve ![]() ![]() ![]() ![]() kayar gibi “Hooop” havada bulur duygularını darmadağınık ![]() başında deli rüzgarlar hiç esmiyormuş, esenler de yetmiyormuş gibi ![]() Erkeğin yaşı otuz ![]() ![]() barışık ve yaşadığına memnun ![]() Kahkahası ekrandan yüreklere taşan, mutlu ve duygu dolu bir bulut adam ![]() olduğunu saklamadan kadını davet eder sanal dünyanın sanal aşk oyununa ![]() ![]() ![]() Oynadıkları oyunun tehlikesinden habersiz bir masalı yaşamaya başlarlar ![]() Ekranın karşısında nefeslerini tutup beklerler sevdalının gelmesini ![]() Karşılaşmaları her defasında kahkahaları hatırlatırcasına şen olur ![]() geçtiklerinde, hüzün yayılır gecelere ![]() Uyku tutmaz bekleyişlerde ikisini de ![]() ![]() ![]() ![]() Duyguların en fırtınalısına yakalanırlar ![]() Birbirlerini gerçekten merak ederler ![]() Bulut adam kadının açlığından, üşümesinden bile sorumlu tutmaya başlar kendini ![]() Kadınsa adamın yorgun hallerine dayanamaz ![]() Elleri dokunmasa da ellerindedir artık ![]() üstünde tutarlar anlayacağınız ![]() Günler, aylar geçer ![]() ![]() ![]() Hayaller ekranlara sığmaz olur ![]() Artık görmek isterler birbirlerini ![]() sarılmak isterler ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın kıvranır onsuzluğun acılarında ![]() ![]() dönüşür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu ![]() ![]() Bulut adam sorar durmadan ; -N’olacak şimdi ![]() ![]() ![]() Kadın, adam kadar cevapsız ![]() ![]() ![]() “Bilmiyorum” der ![]() Artık sorgulamalar başlar duyguları ![]() ![]() ![]() ”Bu nedir? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın aşkı tanımlar ama çare değildir tanımlamak ![]() ![]() Yaşananlardır gerçek olan ![]() ![]() Her sevdanın başını bir karabasan bekler ya ![]() ![]() ![]() sevda denen şey olmaz zaten ![]() İşte bu bir sevdadır ve başında karabasanlar ![]() Kadın unuttuğu aşk gözyaşlarını hüzünlere, sancılara, onulmaz ağrılara boyar, alaca bulaca ![]() Artık her şeye gözlerindeki buğuların ardından bakmaktadır ![]() Ve ekrana şunları; buzların arasından aldığı yüreğinin kalemiyle yazar ![]() ![]() ![]() ![]() “Beni ignore et* ![]() ![]() Bulut adam şaşkındır belki ama adı gibi bilir ![]() budur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anıdır bu ![]() ![]() ![]() “Sevdam HAYIR dese” “ Sensiz yapamam dese” diye bekler nefes almak için ![]() Bulut adamın suskunluğu bozduğu yerde ölecektir kadın ![]() ![]() Bunu ikisi de bilirler ![]() Bir yazı belirir ekranda çaresizce okunan “Netten çıkıyorum o zaman” “Hoşçakal” Mavi üzerine siyah yazılmış sözcükler kararlı ve kesindir ![]() ![]() ![]() Titreyen ve cansızlaşan parmakları son bir kez tuşları gezinir kadının “Hoşçakal” Düşer Bulut adamın gülen yüzü ekrandan ![]() Ve KADIN ÖLÜR ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerDOLMUŞ Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım ![]() ![]() Yanına sokularak: — Hayrola teyzeciğim, dedim ![]() — Buraların yabancısıyım evlâdım, dedi ![]() ![]() — Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim ![]() ![]() Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi ![]() ![]() — Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti ![]() ![]() Saatime baktıktan sonra: — 20 dakikanız var, dedim ![]() ![]() Durağa herkesten önce geldiğimiz için dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum ![]() ![]() içeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara: — İlk önce biz gelmiştik, dedim ![]() Ön koltukta oturanı: — Hak istiyorsan Hakkâri'ye gideceksin arkadaşım, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu lâf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu ![]() Sakinleşmeye çalışarak: — Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim ![]() ![]() — Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi ![]() ![]() Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti ![]() ![]() 5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre, teyzeyi hastahanede indirmesini söyledim ![]() ![]() Şoför: — Yolun bu durumu hayra alâmet değil, dedi ![]() ![]() Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde: — Kısmete bak yahu, dedi ![]() ![]() Heyecanla: — Bir şey olmuş mu, diye atıldım ![]() — Herhalde, diye cevap verdi ![]() ![]() Göz ucuyla yaşlı kadına baktım ![]() ![]() Şoför, koltuğuna yavaşça otururken: — Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu ![]() ![]() ![]() Cüneyd Suavi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerKüçük Itfaiyeci Annesi, lösemiyle savaşan altı yaşındaki oðluna bakarken dalıp gitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - "Bob! Büyüyünce ne olmak istediðini hiç düşündün mü? Hayatında neler olmasını dilediðin ve hayal ettiðin oldu mu?" diye sordu ![]() - "Anneciðim, ben büyüyünce hep itfaiyeci olmak istedim" ![]() - ''Dileðini gerçekleştirebilecek miyiz bir bakalım'' dedi ![]() ![]() ![]() - ''Bundan daha iyisini de yapabiliriz" dedi itfaiyecilerden biri, "eðer oðlunuzu Çarşamba sabahı saat yedide hazır ederseniz, onu o gün şeref konuðu yapar, itfaiyeci kimliðine büründürürüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gün Arizona'da tam üç yangın ihbarı olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - ''Bundan daha iyisini de yapabiliriz, beş dakika içinde ordayız ![]() ![]() Yaklaşık beş dakika sonra hastaneye çengel ve merdiven taşıyan kamyonet ulaştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - ''Efendim ben şimdi gerçekten itfaiyeci miyim?'' diye sordu ![]() - ''Bundan şüphen mi var Bob?'' diye yanıtladı müdür ![]() ![]() Belki unuttunuz, belki hatırlamıyorsunuz, belki de çok duygusuz, çok katı oldunuz; ama bilin ki "HAYAT; SEVGi VE UMUT SAÇMAKTIR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerIşık Uzaklarda küçük bir kasabada genç bir adam kendi işini kurdu bu, iki caddenin köşesinde bir perakendeciydi Adam dürüst ve dost canlısıydı,insanlar onu seviyorlardı ![]() ![]() ![]() Bir gün hastalanıp hastaneye kaldırıldı ![]() ![]() ![]() Üç yetişkin çocuğunu yanına çağırdı ve onlara bir görev verdi: içinizden biri yıllar boyu uğraşarak kurduğum şirketimin başına geçecek ![]() Şimdi gidip bu birer dolarla ne alabiliyorsanız alacaksınız,ama bu akşam geri döndüğünüzde paranızıla aldığınız şey hastane odamı bir uçtan bir uca doldurmalı ![]() ![]() ![]() Akşam geri döndüklerinde babaları sordu: "Birinci, çocuğum ,bir dolarla ne yaptın ?" Çocuk cevap verdi "Arkadaşımın çiftliğine gittim,bir dolarımı verdim ve iki balya saman aldım ![]() ![]() ![]() Ama biraz sonra samanların tamamı yere indi ancak babanın söylediği gibi odayı bir uçtan öbür uca dolduramadı ![]() Adam sordu: "Peki ikinci çocuğum ,sen paranla ne yaptın? ![]() Yorgancıya gittim ![]() ![]() ![]() ![]() "Sen üçüncü çocuğum, sen paranı ne yaptın? ![]() ![]() Dolarımı cebime koyup senin yıllar önceki dükkanın gibi bir dükkana gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk elini cebine atıp bir kibrit kutusu ve bir mum çıkardı ![]() ![]() ![]() Baba memnundu "Çok iyi oğlum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerYeni Bir Dünya Anne rahmine düşen ikiz kardeşler önceleri her şeyden habersizmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Anne rahmine düşmemiz, burada yaşamamız ne harika değil mi? Hayat ne güzel şey be kardeşim!' Büyüdükçe, içinde yaşadıkları dünyayı keşfe koyulmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() Artık aylar birbiri ardınca geçiyor, ikizler hızla büyüyor, diğer bir deyişle 'yolun sonu'na yaklaşıyorlarmış ![]() ![]() Dokuzuncu aya yaklaştıklarında, bu işaretleri daha kuvvetli hissetmeye başlamışlar ![]() 'Neler oluyor? Bütün bunların anlamı nedir' Öteki daha sakin ve aklı başındaymış ![]() ![]() 'Bütün bunlar, bu dünyada daha fazla kalamayacağız anl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Ama ben gitmek istemiyorum' diye haykırmış kardeşi ![]() ![]() 'Elimizden gelen bir şey yok ![]() ![]() 'Bize hayat sağlayan kordon kesildikten sonra bu nasıl mümkün olabilir ki?' diye cevaplamış öteki ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bunları söyledikten sonra eklemiş: 'Hem, belki de anne diye birşey de yok!' 'Olmak zorunda' diye itiraz etmiş kardeşi ![]() 'Sen hiç anneni gördün mü?' diye üstelemiş öteki ![]() ![]() ![]() Böylece, anne rahmindeki son günleri derin sorgulamalar ve tartışmalarla geçmiş ![]() Sonunda doğum anı gelmiş çatmış ![]() ![]() Çünkü gördükleri manzara hayallerinin bile ötesindeymiş ![]() Anthony de Mello |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerBorcum vardi Oldukça yaşlı bir adam ,kendisi gibi kamburalaşıp yere yanaşmış bir ağacın altında ağlıyordu ![]() ![]() - Geçmiş olsun dede ,dediler ![]() Adamcağız bir şey olmamış gibi toparlanmaya çalışırken: - Eski bir borcum vardı, onu istedi , dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Çevresindekiler, ihtiyar adamı yerden kaldırdıktan sonra eline bastonunu tutuşturup aceleyle işlerine koşuştular ![]() - Fazla hırpalandınız, dedi ![]() Yaşlı adam yorgun bakışlarını yukarıya yöneltip : -Benim bu ağacın altında dinlenmeye hakkım yok yavrum dedi ![]() ![]() Delikanlı, söylenenden bir şey anlamamıştı ![]() ![]() Yaşlı adam ,iniltiye benzeyen bir sesle: - Elli yıl kadar önceydi,diye devam etti ![]() ![]() ![]() Delikanlı ne diyeceğini bilemedi ve şimdi biraz daha bitkin görünen ihtiyarın sakinleşmesini bekledikten sonra, onu arabayla evine bırakmayı teklif etti ![]() Adam, titrek adımlarla yoluna koyulurken: - Evim oldukça uzaklarda yavrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerInce kalpli dondurmaci Arkadaşım Gayle dört yıldan bu yana kansere karşı yaşam mücadelesi veriyordu ![]() Diğer arkadaşlarımla birlikte onu ziyarete gittiğim bir gün çocukluk düşlerimizden söz ediyorduk ![]() ![]() “Ben, kumandalı, kırmızı bir oyuncak arabamın olmasını isterdim hep, ama doğum günümde ne istediğimi söylersem; dileğimin gerçekleşmeyeceği korkusuyla hiç kimseye söyleyememiştim bunu ![]() ![]() ![]() Gayle’i ziyaretimden bir kaç gün sonraydı ![]() ![]() Yanına da bir not iliştirilmişti: "Dondurmanızı alırken vereceğimiz kuponu doldurmayı unutmayın, belki de çekiliş sonunda bu kumandalı araba sizin olabilir ![]() Hemen Gayle’in sözleri geldi aklıma ![]() ![]() ![]() ![]() Dördüncü haftanın sonunda artık çekilişte kazanmaktan ümidimi yitirmiştim ![]() Dükkan sahibi ile konuşarak bana bu arabalardan bir tanesini satmalarını rica ettim ![]() Dükkan sahibi dört haftadır hergün dondurma alıp, kuponları doldurduktan sonra büyük bir heyecanla çekiliş sonuçlarına baktığımın gözünden kaçmadığını söyledi ![]() Ardından da gözlerimin içine bakarak: "Söyler misiniz, neden bu kadar çok istiyorsunuz bu arabayı ?" diye sordu ![]() Gözlerimden süzülen yaşlara aldırmadan ona arkadaşımdan söz ettim ![]() ![]() "İstediğiniz oyuncak arabayı verdiğiniz adrese göndereceğim" dedi ![]() Yazdığım çeki masanın üstüne bırakarak , büyük bir mutlulukla evime geldim ![]() Ertesi günü Gayle’i ziyarete gittiğimde gözleri ışı ışıldı ![]() "Bak" dedi ![]() Ertesi günü postacı bir zarf uzattı elime ![]() "Sevgili Bonnie, annem ve babam da kanserdi ve ikisinide, altı ay gibi kısa bir sürede kaybettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurma dükkanının sahibiydi mektubu yazan ![]() ![]() Bonita L ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerBebek Genç kadın, bebeğin güzelliği karşısında büyülenmiş gibiydi ![]() ![]() - 'Dokunma bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın korkuyla irkilip etrafına bakındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 'Bana yaklaşmanı istemiyorum' diye devam etti ![]() ![]() - 'Çocuklarımız hep erkek oluyor' dedi ![]() ![]() ![]() - 'Beni öpemezsin' diye ağlamaya başladı bebek ![]() ![]() - 'Neden?' diye sordu kadın ![]() - 'Bunun sebebini bilmen gerekir' dedi ![]() ![]() Kadın, neler olup bittiğini hatırlamak üzereyken kendine geldi ![]() ![]() - 'Geçmiş olsun hanımefendi' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cüneyt Suavi / Hayatın İçinden |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerRumuz Goncagül 'Evliliğimin dördüncü yılında eşimle ilişkimiz tek düze bir hâl almıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gece evde İnternet’te dolaşırken, bir erişim sisteminde, bir yerde o 'Tanışma Hattı' na rastladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buluşma teklifimi kabul ettiğini öğrendiğim gece uyuyamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buluşma yerimiz Dolmabahçe’ydi Öğleye kadar kulüpte bekledim ![]() ![]() ![]() Parolamız, bir günlük gazeteydi ![]() ![]() Yavaş ve kendinden emin hareketlerle ayağa kalkıp, yüzünü bana döndüğünde, sendeledim! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sâdık Söztutan / Türkiye Gazetesia |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerSakın Elimi Bırakma Ilık rüzgarla gelen bir müzik sesiyle dalıverdim uzaklara; "Aşık olmak günahsa ben bir günahkarım, pişman değilim tanrım…" diyordu yumuşak bir ses… bir sızı saplandı ilk önce kalbime… sensizlik yüreğimi yakıyordu, sana hasrettim… sarı kurumuş yapraklar arasında yürürken rüzgarın yüzüme vurmasıyla kokunu duydum sanki… yalnızdım… mutsuzdum, sen yoktun… ebediyen gitmiştin… Şimdi yanımda olsaydın kollarınla beni sarar, yüzüme dağılan saçlarımı parmaklarınla düzeltirdin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "SANA RÜYA DIYEMEM, SENDEN UYANAMAM KI NEREDE OLURSAN OL, SENINLEYIM BEN SANKI BULUTLU GÜNEŞIMSIN, SEVGILIMSIN BENIMSIN YAZ YAĞMURUM, KIŞ GÜLÜM, NEŞEMSIN KEDERIMSIN SENINLE DOLU DÜNYAM, GÜNDÜZÜM GECEM SENSIN ÖLSEMDE AYRILAMAM, BENLIĞIM RUHUM SENSIN ![]() ![]() ![]() Biliyorum her an her saniye benimlesin, beni izliyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "HER YERDE HATIRAN VAR, HERŞEY SENINLE DOLU HERŞEYDE SENIN IZIN, BU YOL AŞKININ YOLU ALAMAZ BIN SEVGILI KALBIMDEKI YERINI SANKI IÇIMDE AÇAR BU SARMAŞIK GÜLLERI ![]() ![]() ![]() ![]() Iyi ki şarkılar var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerDILEK Günün birinde üc adam ormanda yürürlerken karsilarina büyük ve vahsi bir nehir cikti ![]() ![]() Birinci adam, dizlerinin üstüne coktü ve Tanriya dua etti: "Tanrim, lütfen nehrin karsi kiyisina gecebilmem icin bana güc ver!" Tanri ona uzun kollar ve güclü bacaklar verdi ![]() ![]() ![]() Bunu gören ikinci adam da Tanriya dua etti: "Tanrim lütfen nehrin karsi kiyisina gecebilmem icin bana güc ve gerekli araci ver!" Tanri ona bir tekne verdi ve o da nehrin karsi kiyisina gecmeyi basardi, ancak birkac kez teknenin alabora olma tehlikesiyle karsilasti ![]() ![]() ![]() Tüm bü olan bitenleri izleyen ücüncü adam, dizlerinin üstüne coktü ve Tanriya yalvardi: "Tanrim, lütfen nehrin karsi kiyisina geçebilmem icin bana güç, arac ve zekayi ver!" Tanri adami bir kadina dönüstürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerSevgi Kaşiklari Bir gün sormuşlar ermişlerden birine: "Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasinda ne fark vardir?" "Bakin göstereyim" demiş ermiş ![]() gönüle indirememiş olanlari çaðirarak onlara bir sofra hazirlamiş ![]() oturmuşlar yerlerine ![]() Derken tabaklar içinde sicak çorbalar gelmiş ve arkasindan da, derviş kaşiklari denilen bir metre boyunda kaşiklar ![]() Ermiş "Bu kaşiklarin ucundan tutup şöyle yiyeceksiniz" diye bir de şart koymuş ![]() etmisler ![]() ne? Kaşiklar uzun geldiðinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar aðizlarina ![]() öylece aç kalkmişlar sofradan ![]() Bunun üzerine "Şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() gerçekten bilenleri çaðiralim yemeðe ![]() gülümseyen işikli insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa ![]() biri uzun boylu kaşiðini çorbaya daldirip, sonra karşisindaki kardeşine uzatarak içmisler çorbalarini ![]() şükrederek kalkmişlar sofradan ![]() yalniz kendini görür ve doymayi düşünürse o aç kalacaktir ![]() düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafindan doyurulacaktir ![]() Şüphesiz şunu da unutmayin; hayat pazarinda alan deðil veren kazançlidir herzaman ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerBALON Küçük çocuk, baloncuyu büyülenmis gibi takip ederken, saskinligini gizleyemiyordu ![]() ![]() ![]() -Baloncu amca, dedi ![]() ![]() Adam çocugu söyle bir süzdükten sonra: -Paran var mi? diye sordu ![]() ![]() -Bayramda vardi, diye atildi çocuk, önümüzdeki bayram yine olacak ![]() -Öyleyse bayramda gel, dedi adam ![]() ![]() Çocuk sessizce geri döndü ![]() ![]() ![]() ![]() -Küçük, diye seslendi ![]() ![]() Yapilan teklif, yavrucagin aklini basindan almisti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Birini bana verecektiniz, dedi ![]() Adam elini tersiyle burnunu sildikten sonra: -Seninki agaçta kaldi evlat, dedi ![]() ![]() Çocuk bu sefer ayakta bile duramadi ![]() "Olsun", diye mirildandi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 22 Tane Güzellerinden HikayelerBir Aşk Hikayesi Üniversiteli delikanlı Kolejli kıza bir voleybol maçında rastladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, bu tatlı, bu güzel, bu dünyalar şirini kızı ilk defa görüyordu takımda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, çok popülerdi o yıllarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı o hafta boyu hep bu dünyalar şirini kızı düşündü ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı artık kızın hiçbir maçını kaçırmıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı, voleybol takımının kaptanını iyi tanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Mutluluk işte bu olmalı" diye düşündü delikanlı ![]() ![]() ![]() ![]() Ve konser gününe kadar geceleri hiç uyuyamadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda dayanamadı, sanki kolu uyuşmuş gibi, uzandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır, aramayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maç bitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün üniversite kantininde gazete okurken, iç sayfalarda bir şiire rastladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne hasta bekler sabahı Ne taze ölüyü mezar ![]() ![]() ![]() Ne de şeytan bir günahı Seni beklediğim kadar! ![]() ![]() Ertesi gün öğleden sonra, tarif edilemez heyecanlar içinde Kolejin önündeydi gene ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "O zaman karar verdiğinde ve de eğer seçtiğin ben olursam, hayatında başka kimse olmazsa, ara beni!" dedi, delikanlı ikiletmeden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllarca sonra Levent Yüksel'in söyleyeceği şarkıdaki Sezen Aksu'nun sözlerini o zaman biliyordu sanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bekleyiş sürüyor, sürüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Yaa" dedi delikanlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cebindeki artık iyice eskimiş kartı uzattı kıza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra yürüdü gitti, arkasına bile bakmadan ![]() ![]() ![]() ![]() "Geçti istemem gelmeni Yokluğunda buldum seni ![]() Bırak vehmimde gölgeni Gelme artık neye yarar! ![]() ![]() Aradan yıllar, çok ama çok uzun yıllar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı bu soruların cevabını bugün hala bilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazar : Hıncal Uluç |
![]() |
![]() |
|