Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hassas, iletişimde, nokta

İletişimde En Hassas Nokta...

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İletişimde En Hassas Nokta...

Ben mesajını duyan bir kişi karşısındakine ne hissettirdiğini öğrenir;eğer bu olumsuz bir duyguysa,kendi isteğiyle davranışını değiştirir veya değiştirmezyani davranışının sorumluluğu tamamen kendisine aittirsuçlama olmadığı için ben mesajıyla gönderilenler genelde gönüllü bir farklı davranma çabasına zemin hazırlayabilirben dilinin en önemli faydası,karşımızdakine'Ben böyle hissediyorum ama bu davranışın herkese böyle hissettirmeyebilir!'anlamını ihtiva eden bir mesaj gönderildiğinden ,onun suçlanmadan kendini gözden geçirmesine imkan tanımasıdırçünkü kesinlik taşıyan yargılmalar karşısında özellikle çocuklar ne yapacaklarını bilemezlerÖRN;sen mesajı:'Çok kabasın!Her zaman sözümü kesiyorsun!'ben mesajı:'birşey söylemeye başlayıpta bir türlü sonunu getiremediğim zman çok rahatsız oluyorum'
Sen mesajı iletişimi engeller,sen dilidir ve genellikle kızgınlık ifadesi için kullanılır;bizim hakkımızda bir mesaj göndermez,odak hep karşımızdaki kişidirben mesajı gönderen kişi kendi hakkında yaptığı değerlendirmeyi karşısındakiyle paylaşmak isteğindedirben mesajı karşımızdakini suçlayıcı ifadelerden arınmış ve tamamen kendi duygu ve düşüncelerimizi ihtiva ettiğinden iletişimin olumlu sürmesine yardımcı olurkızgınlık hissettiğimiz durumlarda bunu ben mesajıyla iletmemiz karşımızdakinin savunmaya geçmesini ,öfkeyle karşılık vermesini,kendini kıstırılmış hissetmesini, suçlanmasını ve konuşmaktan kaçınmasını engellersize sözle saldırılmadığı sürece rahatsızlık ve kızgınlığını dile getiren biriyle anlaşmak mümkünüdür

bu yazı bana gerçekten ilginç geldi

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com