Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faydalinin, yalnizliktan

Yalnizliktan Faydalinin!

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yalnizliktan Faydalinin!

Yalnizliktan faydalanin!

Bazi insanlar icin yalnizlik, yok olmak veya yavasca ölmek´dir

Peki yalnizligi degerlendirmenin yollarini biliyormusunuz?

Yalnizlik yasadiginiz dönemlerinizden deneyimler elde edebilirsiniz

1 Adim: kendi menecerliginizi yapmak (selfmanager)

"Tüm cihanin meneceri olamam, ama kendi menecerim olabilirim"
Sadece kendi islerinizle ilgilenerek baslamalisiniz, tipki para vererek bas vuracaginiz
uzman kisilerin yapacagi gibi

En önemlisi, kendi menecerliginize baslamadan önce, iki gercekle yüzlesmeniz

1 En önemli sevgiiliskisi, kendinize olanidir Kesinlikle "eger beni seven birini bulursam
mutlu olabilirim" gibi düsüncelere kapilmayiniz
Baskalari daima mutlulugunuza katki olmali unutmayin, mutlulugun kendisi degil
Yani esiniz, arkadasiniz ve bir baskasi, size sadece kendinizi daha iyi hissettirmeli, ama hayatinizi güzellestirmek daima sizin elinizde olmali, ve kesinlikle baska bir insanin elinde degil

2 Yalnizlik daima insanin kendi icinden gelir, ve onu yok etmenin tek yolu, yalnizligi icten silmektir Yalnizlik bir ceza degildir Yalnizlik insanin kendisiyle karsilasma ani ´dir
o ani kendinizi tanimak icin degerlendiriniz

2 Adim: Yalnizliginizin nedenlerini sorgulayiniz Belkide sebeb sadece biraz huzur, dinlenmek, düsünmek icin zaman ayirmak gibi nedenlerdendir Kendi yolunuzu bulabilmek, veya yapmak istediginiz herhangi birsey icin cesaret toplayabilmek icinde olabilir

Duruma göre kalbinizi acmak ve tinselligi kesvetmelisiniz
Büyük ihtimalle kendinizi tanimaniz ve sevmenizi gerektiren bir evredesinizdir
Günlük yasaminizda veya iliskilerinizde bunu fark etmek kolay degildir
Kendinizi tanimaya calisin ve kendinizi oldugunuz gibi kabullenip sevin

3 Adim: Kendinize bir güzellik yapin! Kendinizi programlar uygulayarak simartin, aktivitelere katilin, bakim ve fitness programlari uygulayin veya hobby lerinizin üzerinde yogunlasin Eger hobbyniz yoksa, denemeler yaparak neleri sevdiginizi bulmaya calisin

4 Adim: Terapi yardimlari alin Eger kendinize yardim edemiyorsaniz, terapi yardimlarina basvurun Tam yalnizlik dönemlerinde insanlarin kendilerine yönelttigi sorular sunlardir: "Nerde enerji kaybediyorum, ve nasil ve nerde desarj olabilirim"
Bir yerlerden yardim almak hicbirzaman zayiflik degildir unutmayin, kendinize olan sevginin bir fiilidir

5 Adim: Faaliyete gecin! Her kücük adim bir basaridir Isterseniz bir pencere kenarinda oturup saatlerce veya günlerce aglayabilirsiniz ama sonsuza kadar degil Bir dernege üye olun, Fitnese gidin, spor yapin yada aktivitelere katilin Cesaret edin Bazen yasli insanlarla veya hayvanlarla ilgilenmek faydali olabilir Bu tür iliskilerde ruhunuzu rahatlatabilir, kendinizi baskalarini mutlu ederek huzurlu hissedebilirsiniz

En önemlisi: Asla kendinize ve hayata olan güveninizi kaybetmeyin Unutmayin, yalnizliginizi büyük bir deneyime dönüstürebilirsiniz Bu deneyim gelecekte güzel günlerin en önemli hususlarindan biride olabilir

yazar: Sabine Standenat

Diger konular: serbest birakmak - nasil yapabilirim?
affetmeyi nasil ögrenebilirim?
cok duygusalim, kendimi nasil koruyabilirim?
depresyonla nasil basedebilirim?
dogru tartismayi nasil ögrenebilirim?
tinsellik nedemektir?
Düsünce gücünü nasil kullanabilirim?
kendini sevmek ne anlama geliyor?
yakinlik korkusu nedemektir?

Ilginizi ceken, veya merak ettiginiz bir konu varsa, yazin sizinle paylasirim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com