Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
algınızı, değiştirin, değiştirmek, dünyanızı, için

Dünyanızı Değiştirmek İçin Algınızı Değiştirin

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanızı Değiştirmek İçin Algınızı Değiştirin

Keşke hayatı değiştirmek bir yürümek gibi kolay olsa Zor elbette, bir insanın deneyimlerinden geçmişinden acılarından ayrılıklarından kısacası kendinden vazgeçmesi demek

Sizce bir yerden başlamak gerekmiyor mu? Dimdik ayağa kalkmak, sabah doğan güneşe farklı bakmak, yaşadığı yerleri bugüne kadar hiç görmemiş gibi algılamak nasıl bir duygudur acaba?

Deneyin lütfen, deneyin göreceksiniz Yaşadığım her olayda şöyle derim kendime: “acaba farklı bir açıdan bu olay nasıl görünür kendime” ve denerim Her seferinde bu oyun bana mutluluk verir

Olaylara birkaç değişik boyuttan bakmak hem içten içe sabır sükûnet kazandırır size hem de yaşamayı sevmeye başlarsınız aniden Sevmek dedim de peki nedir bu yaşamı sevmek?

Araba ,ev ,eş ,çocuk,para sadece bunlardan mı ibaret hayat? Yoksa iç dünyamdaki ruhumu doyuramadığım sürece hep bir açlığım mı olacak?

Evet, manen boşluğumuz bundan bence Ruhumuzu doyuramıyoruz Maddi şeylerde, geçici heveslerde mutluluk var sanıyoruz Oysa ruhunuz haykırıyor içerden “doyur beni” diye Neyle ama?

Öğretilmedi ki size bunu yapmak Biz hep günlük hayatı kovaladık Belkide ekmek kavgasına düştük, oda gerekliydi elbet Ama unuttuk ruhumuzu, sevmeyi unutturduk… Küçüğe sevgiyi büyüğe saygıyı unutturduk, aşkı unutturduk beklide Ama ne çare hep uyduk topluma hep düzen böyle dedik Ama yanıldık, şimdi aç ruhumuz Bundan dolayı toplumda suç oranı artmakta, sabır şükür duygumuzu kaybetmekteyiz

Bunlar en önemli iki kavram değilmiydi oysa?

Ama gereksizdi yeni dünyada, onlar haklı çıktı sonunda sabretmek lügatlerinden çıktı gençlerin Şükür zaten eski zaman âdeti idi onlar için Evet, suçluyuz, bu dünyayı biz bu hale getirdik sevmeyi de unuttuk saygıyı da unuttuk aşkı da unuttuk Ama aramızda unutmayanların olduğunu da fark ettik ve onlar dünyaya sevgi tohumlarını saçsınlar da bizde yeniden kendimize gelelim dedik, hayata karşı bugüne kadarki algımızı değiştirip yeni bir gözle sevginin gözüyle bakmayı deneyelim dedik

Sabır, şükür, sevgi, aşk kavramlarını literatürünüzden çıkarmamanız dileğiyle… Saygılar dilerim

Kaynak :
Ayşe ÜNÜVAR

aktuelpsikoloji

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com