Üzüntüyü Zihinden Nasıl Ata Biliriz? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzüntüyü Zihinden Nasıl Ata Biliriz?Bize, felaketin başına bir defa değil, iki defa nasıl gelmiş olduğuğunu anlattı İlk defasında çok sevdiği evladını, beş yaşındaki kızını kaybetmişti O ve karısı bu ilk kayba tahammül edemeyeceklerini düşünmüşlerdi, fakat onun dediği şekilde: " On ay sonra Allah bizebir küçük kız daha verdi Ve o da beş günlükken öldü" Bu çifte kayıp hemen hemen tahammül edilmeycek kadar fazlaydı Bu baba bize: "Buna dayanamadım Uyuyamıyor, bir lokma yiyemiyordum Sinirlerim son derece bozulmuş ve kendime olan güvenim kaybolmuştu " diye anlattı![]() Nihayet doktorlara gitmişti Biri uyku hapı, diğeride bir seyahat tavsiye etmişti İkisinde de dinlenmiş, fakat hiçbirinin bir faydası olmamıştı![]() Vücudum sanki zımbayla sıkıştırılmış gibi bir his duyuyordum ve zımbanın dişleri beni gitikçe daha, daha fazla sıkıştırıyordu Ama Allah'a şükür, geriye bir evladım kalmıştı Dört yaşında bir oğlum kalmıştı O benim vaziyetime bir hal çaresi buldu Bir gün öğleden sonra kendimi üzüntülü hisederek bir kenara oturduğum esnada, Oğlum "Babacığım, benim için bir kayak yapar mısın ? diye sordu Hiç de kayık yapacak halde değildim Ama oğlum inatçı bir küçüktür Kabul etmeliydim![]() O oyuncak kayığı yapmak üç saat kadar vaktimi aldı Bittiği zaman, birden, o kayığı yaparak geçirmiş olduğum üç saatin aylardan beri ilk zihni huzur ve sükun saatlerin olduğunu farkettim![]() |
|
|
|