![]() |
Sigaranın Psikolojik Etkileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sigaranın Psikolojik EtkileriSİGARANIN PSİKOLOJİK ETKİLERİ Sigara tiryakileri sigara içme isteklerini genellikle şöyle açıklar: - Gergin olduğum zaman içiyorum ![]() - Dikkatimi toplamak için içiyorum ![]() - Canım sıkkın olduğu zaman içiyorum ![]() - Üzgün olduğum zaman içiyorum ![]() - Sinirli olduğum zaman yatışmak için içiyorum ![]() Yalnızca bir sigara bu kadar çok şey verebilir mi? Bu sorunun cevabı sigaranın barındırdığı kimyasal maddelerin psikolojik etkilerinde yatıyor ![]() Nikotin - Güçlü Bir Uyarıcı Sigara bağımlılarını kendisine bağlayan nikotin; kokain yada amfitemin kadar güçlü ve onlara benzer bir uyarıcıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Karbon Monoksit ve diğer Sakinleştiriciler Hem sigara dumanında hem de alkolde bazı sakinleştirici maddeler bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Diğer Psikolojik Etkiler Pek çok sigara bağımlısı için, sigara içmek törensel bir şeydir, kişi işini bırakır, paketten bir sigara alır, onu yakar, dumanı içine çeker ve dışarı verir, kendisini rahatlattığını düşünür ![]() ![]() ![]() Bağımlılığın Gücü Eninde sonunda, sigara kullanan herkes, nikotin ihtiyacı duymaya başlar ![]() ![]() ![]() Bilmek Güçlenmektir Sigara yakmanızı sağlayan şeyleri ve sigara içtikten sonra hissettiklerini gözden geçirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|