Sigara Ve Kanser |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sigara Ve KanserArkadaşlar merhaba ben size sigara ve kanser oluşumunda kendimi örnek göstereceğim ![]() Ben 56 yaşındayım yıllarca günde 1 paket sigara içtim aynı zamanda kendimede çok iyi bakıyordum veya baktığımı zannediyordum 2005 yılının mayıs ayına kadar,bir tesadüf sonucu bir doktor arkadaşım bazı tahliller ve tetkikler yaptırdı O tetkiklerde bazı bulgulara rastladı, ileri tetkiklerde mesanemde 4 adet tümöre rastlandı ve ameliyatla tümörler alındı 6 hafta kemoterapi gördüm 3 ay sonra ikinci operasyonu geçirdim Tamamen temizlendi, ancak ben şanslıydım çünkü hastalık başında yakalandı ve temizlendi iki yıldır yapılan kontrollerde Allah'a şükürler olsun hiçbir şey kalmadı o zaman dan beri sigarayı bıraktım baş nedenlerinden bir tanesi en önemlisi sigara imiş şimdi o kadar rahatım ki anlatamam sporumu yapıyorum, ağzımın tadı yerinde,kısacası şöyle söyliyeyim saçımızdan ayak tırnağımıza kadar vücudumuzun her milimetre karesi rahatlıyor![]() dostlarım, dost zannettiğim sigara illeti beni arkadan vurdu bende onu boşadım Diyorumki keşke çok daha evvel bıraksaydım![]() Sizlerden bir büyüğünüz olarak ricam bir an evvel bırakmanız, hele de bayan arkadaşlara daha fazla zarar veriyor, ne olursunuz kendinize kötülük yapmayın şu illeti bırakın, beyninizde bitireceksiniz, o illet sizden daha güçlü değil inanın bir aya kadar sabır bakın ondan sonrası nasıl kolay gelecek ![]() sigarayı bırakmaya karar verdinizmi bol bol yürüyüş,spor,temiz hava ve bolca su için sigara içilen yerlerden mümkün olduğunca uzak durun,başaracaksınız ![]() sigarasız bir dünya ve toplum temennisiyle |
|
|
|