|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
geçiriyorsunuz, kalp, kimse, krizi, yanınızda, yok |
![]() |
Kalp Krizi Geçiriyorsunuz Ve Yanınızda Kimse Yok.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Krizi Geçiriyorsunuz Ve Yanınızda Kimse Yok..Allah korusun ![]() ![]() ![]() >> Diyelim ki saat 17:00 ve zorlu bir is gününden sonra >> arabanizla (yalniz basiniza) eve donuyorsunuz ![]() >> Gerçekten yoruldugunuz, sikildiginiz ve çileden >> çiktiginiz bir gününüzdesiniz ![]() >> baslayip, kolunuza ve çenenize dogru ilerleyen >> siddetli bir agri ![]() >> >> Evinize en yakin hastaneden sadece 10km >> uzakliktasiniz, fakat o mesafeye bile ulasip >> ulasamiyacaginizdan emin degilsiniz ![]() >> >> Ne yapabilirsiniz? Kalp masaji konusunda belki egitim >> de almistiniz ama size ögreten sahis, muhtemelen bu >> masaji kendi kendinize nasil yapabileceginizi >> ögretmedi ![]() ![]() ![]() >> >> Son zamanlarda bir suru insan kalp krizine yalniz >> basinayken yakalanmaktadir ![]() >> >> Yardim olmaksizin, normal kalp atisi bozulan ve >> bayginlik hisseden bir insanin bilincini yitirmeden >> önce sadece 10 saniyesi vardir ![]() >> >> Bu durumda kalan sahislar kendilerine, devamli ve >> siddetli bir sekilde öksürerek yardimci olabilirler ![]() >> >> Her öksürükten önce derin bir nefes alinmali ve >> öksürük sanki gögüs derinliginden balgam çikarmak >> istercesine derin ve uzun olmalidir ![]() >> >> Derin nefes alma ve öksürük, yardim gelene ya da kalp >> normal ritmine geri donene kadar, durmaksizin her iki >> saniyede bir olacak sekilde devam etmelidir ![]() >> >> Derin nefes alma akcigerlere oksijen ulastirirken, >> öksürük hareketi kalbi sikistirarak kanin dolasimini >> sürdürür ![]() >> zamanda kalbin normal ritmine dönmesine de yardimci >> olur ![]() >> kendisini bir hastaneye ulastirabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|