Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dostu, kanserin, şeker

Kanserin En Şeker Dostu!

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanserin En Şeker Dostu!




Hamur işleri ve tatlılardan kaçının Bol bol çiğ sebze ve meyve tüketin

Kanserin en şeker dostu!

Karbonhidratlar bakımından zengin olan gıdaların, özellikle de şekerin kanseri beslediğine dikkat çeken Prof Dr Ahmet Aydın, "Hamur işleri ve tatlılardan kaçının Bol bol çiğ sebze ve meyve tüketin" önerisinde bulundu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Ahmet Aydın, karbonhidratlar bakımından zengin gıdaların, özellikle de şekerin kanseri beslediğine dikkat çekerek, un ve şekerden kaçınarak bol sebze ve meyve tüketilmesi uyarısında bulundu

Prof Dr Ahmet Aydın yaptığı açıklamada, kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı olarak oksijenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizma sevdiğini belirtti Aşırı şekerli gıdaların insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açtığını, bunun da hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde artırarak kansere neden olduğunu belirten Aydın, "Türkiye’de çocuğu da büyüğü de çılgınca şeker ve beyaz un tüketmekte Bütün bunlar kanserin neden arttığını gözler önüne sermektedir Kanseri sevmiyorsanız onu beslemeyin" dedi

"Pişirme" işleminin besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmesi nedeniyle kanserin çiğ yiyeceklerden çok, pişmiş yiyecekleri sevdiğini vurgulayan Aydın, beslenmede alınacak bazı tedbirlerle kanserlerin en az üçte iki oranında önlenebileceğini bildirdi

Hamuru ve tatlıyı azalt, sebze meyveyi çoğalt
Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin

Tatlandırıcı içeren ’light’ hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin

Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin

Bol taze sebze ve meyve tüketin

Yeterli omega-3 alın, ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın Zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin

Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza yiyin

Günde iki diş sarımsak veya 1 baş kuru soğan tüketin

Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin

Şekersiz yeşil ve siyah çay tüketin

Stresten uzak durun

İyi uyuyun

Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun

D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın

Yeteri derecede egzersiz yapın

Alkol kullanmayın

İşlenmiş soya ürünü yemeyin

Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin Turbo fırınlar da kullanılabilir

Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder

Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.