![]() |
Kanserin En Şeker Dostu! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanserin En Şeker Dostu!Hamur işleri ve tatlılardan kaçının ![]() Kanserin en şeker dostu! Karbonhidratlar bakımından zengin olan gıdaların, özellikle de şekerin kanseri beslediğine dikkat çeken Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Pişirme" işleminin besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmesi nedeniyle kanserin çiğ yiyeceklerden çok, pişmiş yiyecekleri sevdiğini vurgulayan Aydın, beslenmede alınacak bazı tedbirlerle kanserlerin en az üçte iki oranında önlenebileceğini bildirdi ![]() Hamuru ve tatlıyı azalt, sebze meyveyi çoğalt Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin ![]() Tatlandırıcı içeren ’light’ hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin ![]() Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin ![]() Bol taze sebze ve meyve tüketin ![]() Yeterli omega-3 alın, ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın ![]() ![]() Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza yiyin ![]() Günde iki diş sarımsak veya 1 baş kuru soğan tüketin ![]() Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin ![]() Şekersiz yeşil ve siyah çay tüketin ![]() Stresten uzak durun ![]() İyi uyuyun ![]() Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun ![]() D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın ![]() Yeteri derecede egzersiz yapın ![]() Alkol kullanmayın ![]() İşlenmiş soya ürünü yemeyin ![]() Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin ![]() ![]() Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder ![]() Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|