Karpuzu Sakın Buzdolabına Koymayın... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuzu Sakın Buzdolabına Koymayın...Kesilmeden dolaba konulan kapuzun faydası kalmıyor! Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler SOĞUK ZARARLI Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın |
|
|
|