![]() |
Kola İçerken Bir Kez Daha Düşünün |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kola İçerken Bir Kez Daha DüşününKolanın içerisinde bulunan kafein ve aşırı miktarda sodyum bakın neye sebep olabiliyor ![]() ![]() ![]() Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Güvenli besinin öncelikle besleyici değerini kaybetmemiş olması gerektiğini ifade eden İnanç, şunları kaydetti: ''İçerisinde kafein bulunan kola, sodyum açısından da zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karbonhidrat ve proteinlerin aynı anda tüketilmesinin zararlı olmadığını söyleyen İnanç, doğal besinlerin içerisinde protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerin birlikte bulunduğunu belirtti ![]() İnanç, bunların boşuna bir arada yaratılmadığını ifade ederek, ''Bunları böyle almak lazım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() Neriman İnanç, besinlerin virüsleri, bakterileri ve zararlı mikroorganizmaları taşıyabildiğini belirterek, ''Bunlar bazen vücudumuzun bazı bölgelerine yerleşerek felç, menenjit gibi hastalıklara neden olabiliyor ![]() ![]() Besinlerin cam parçası, metal, kıymık, saç gibi bazı fiziki maddelerle de kirlenebildiğine dikkati çeken İnanç, şunları kaydetti: ''Besinleri sakladığımız kaplar, çözülme sonucu oluşan bazı metaller, tarım ilaçları, iyi durulanmayan bazı kaplardan geçen deterjanlar, ambalajlarda kullanılan renkli plastikler, kimyasal olarak besinlerin kirlenmesine neden oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnanç, bir şeker hastasının, kullanacağı besindeki şeker oranını bilmesinin sağlık için gerekli olduğunu belirterek, bunun için de etiketlemenin yaygınlaştırılması gerektiğini bildirdi ![]() Bir ürünün güvenliği ile kalitesinin farklı şeyler olduğuna dikkati çeken Prof ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
|