Mutlaka Tüketmeniz Gereken 10 Gıda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutlaka Tüketmeniz Gereken 10 GıdaTürkiye de faydalı besinlerin en çok bulunduğu ülkelerden biri Kırmızı ıspanak denilen şalgam, vücut direncini artıran safran, kalsiyum ve magnezyum deposu sardalya, kolesterolü düşüren tarçın ![]() ![]() İşte Amerikalı Beslenme Uzmanı ve yazar Dr Johnny Bowden'ın favori 10 gıdası ve yararları![]() ![]() ![]() SARDALYA Konservedeki sağlıklı besin Omega-3 bakımından zengin ve hiç kurşun içermeyen bir besin maddesi Kalsiyum ve magnezyum ile yararlı mineraller bakımından çok zengindir ve B vitamini deposudur İster salatanıza katın, ister sandviç olarak yiyin, isterseniz hardal ve soğanla birlikte tabakta servis yapın![]() SAFRAN Baharatların süperstarıdır Her türlü sebze yemeğine katabilir veya omlet ve yumurtanızın üstüne koyabilirsiniz Ateş düşürücü ve vücut direncini artırıcı etkilere sahiptir![]() ŞALGAM Adeta kırmızı ıspanak gibidir Doğal kırmızı pigmentleri vücut direncini artırır Şalgam ısıtıldıkça antioksidan etkisi azalır Mümkünse çiğ olarak doğrayın ve salatanıza katın![]() KABAK KONSERVESİ Düşük kalorili ama A vitamini bakımından zengin olan bu besin, bağışıklık sisteminiz için çok yararlıdır Tarçın ve Hindistan cevizi katarak yiyebilirsiniz![]() LAHANA Sülfarofan gibi çok sayıda besleyici ve bağışıklık sistemini güçlendirici madde içerir Burgerler ve sandviçlerinizin içine bile koyabilirsiniz![]() PAZI Karotenoidler bakımından zengin bu bitki, gözlerde yaşlanmadan kaynaklanan tahribatı azaltır ![]() TARÇIN Kan şekeri ve kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur Çay veya kahvenizin üstüne bir miktar serpip içebilirsiniz![]() NAR SUYU Antioksidanlarla dolu bu gıda, tansiyonunuzu düşürecektir Günde bir bardak için![]() ERİK KURUSU Taze erik tadında olmayabilirler ama antioksidan bakımından zengindirler ![]() DONDURULMUŞ YABAN MERSİNİ Dondurma işlemi bazı sebze ve meyvelerin besleyici değerlerini azaltır Ama markette gözünüze çarparsa bu meyveyi pas geçmeyin BUGÜN |
|
|
|