![]() |
Çikolata Kalp Krizinden Ölüm Riskini Azaltıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Kalp Krizinden Ölüm Riskini Azaltıyorİsveçli bilim adamları, çikolatanın, kalp krizinin ardından görülen komplikasyonlara bağlı ölüm riskini azalttığını bildirdi ![]() Karolinska Enstitüsünde görev yapan bilim adamları, geçmişte kalp krizi geçirmiş 45-70 yaşları arasındaki bin 169 kişiyi 8 yıl boyunca gözlemledi ![]() ![]() Haftada en az iki kez özellikle de bitter çikolata yiyenlerin kalp hastalıklarından ölüm oranlarının, hiç yemeyenlere nazaran 3 kez daha az olduğunu ortaya koydu ![]() |
![]() |
![]() |
|