![]() |
Ekmek Diye Ne Yiyoruz.Sağlık Tacirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Diye Ne Yiyoruz.Sağlık TacirleriEkmek değil zehir yiyoruz ![]() ![]() ![]() İnsan saçından domuz kılına kadar neler neler ![]() ![]() ![]() GİMDES Genel Başkanı Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği Genel Başkanı Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İŞTE O MADDELER E170 kalsiyum karbonat: Hem renklendirici hem mineral tuz; kaya minerali veya kemikten elde edilir; diş macunu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E 471-E477 Mono: Homojenleştirici ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E 200 sorbik asit: Koruyucu olarak kullanılır ![]() ![]() E420 sorbitol: Kıvam artırıcı ![]() ![]() ![]() ![]() E422 gliserin: Kıvam artırıcı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E920 Sistain: Un işleme ajanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E928 benzoil peroksit: Unun beyazlaması için kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca fırınlarda bu katkı maddelerini hamura katacak eğitilmiş elemanların yetersizliği sebebi ile ekseriya limit aşımı tehlikesi de söz konusudur ![]() ![]() ![]() ![]() Peki ne yapacağız Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEYAZ EKMEĞİ KALDIRIN Kepek ekmeğini tercih etmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süt ve süt ürünlerinde ölümcül hile Süte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözümüzü açar açmaz tanıştığımız süt ve süt ürünleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAKTERİLER YOK OLUYOR Diyetisyen Hülya Çağatay ![]() Sütü daha yağlı kıvamda göstermek için un ve nişasta katılıyor ![]() Bakteriyel faaliyeti önlemek için formaldehit ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca sütün uzun süre kesilmeden kalabilmesini sağlamak amacıyla bir diğer başvurulan hile yöntemi ise çoğunlukla sütün pişirilmesi oluyor ![]() RENGİNE DİKKAT EDİN Eğer sütün renginde morarma varsa ya da kokusu keskinse muhakkak bozuktur ![]() Sütün hileli olup olmadığını vatandaşın anlaması oldukça zor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun ömürlü süt almayın Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapaklara dikkat Paketli ürün alacaksanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yılda 12 litre tüketiyoruz Peynir ve süt pazarı hakkında bilgi veren Türkiye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ambalaj açılmazsa 4 ay taze kalıyor Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklınızda bulunsun ![]() ![]() ![]() Kaynayınca besinler ölüyor Diyet sütlerin besin değeri daha mı azdır? Gıda Güvenliği Derneği (GGD): Hayır ![]() ![]() ![]() Hayvanların aldığı hormonlu yemler sütü etkiler mi? GGD: Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laktik asit insan sağlığına zararlı mıdır? GGD: Hayır değildir ![]() ![]() ![]() Sokak sütü ne kadar süre kaynatılmalıdır? GGD: Kaynatma yöntemiyle sütün içindeki tüm bakteriler yok edilemediği için kesin bir süre vermek mümkün değildir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ekmek Diye Ne Yiyoruz.Sağlık Tacirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Diye Ne Yiyoruz.Sağlık TacirleriYOĞURTTA DOMUZ JELATİNİ “MD-Domuz jelatinini pazarlayan 3-4 tane firma var bunlar araştırıldığı zaman nerede ve kimler olduğu meydana çıkacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Deşifre Muhabirinin ![]() “Piyasada satılan bazı hazır yoğurtların nasıl insan sağlığını tehdit ettiği gözler önüne serildi ![]() ![]() ![]() anonsu ile internet sitesinde yayınlanan reportaj ![]() ![]() Gerçi ![]() ![]() ![]() ![]() “mesaj: sayın gıda raporu yöneticisi ben küçük çapta yoğurt imalatı yapıyorum ve son zaman jelatin kullanmaya başladım ![]() ![]() Yine ![]() “Ben bildiğim bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dehşet verici açıklamalardan sonra Deşifre’de yayınlanan MD isimli yoğurt üreticisinin itiraflarını okumaya devam edelim: “MD: 6 yıldır bu sektör içerisindeyim ![]() ![]() ![]() Muhabir: Vijdanınız rahatsız oldu ve bunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorsunuz ![]() ![]() MD: Tabiiki ![]() ![]() Yılların yoğurt üreticisi olan MD şok edici itiraflarda bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MD: Maliyeti düşürmek için yapılan hileler var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MD: Jelatinin muhteviyatını incelediğiniz zaman karşınıza enterasan şeyler çıkıyor…Ben öğrendiğim zaman şok oldum…Örneğin dini açıdan kesinlikle mahsurlu domuzla ilgili ürünü bizim yememiz kullanmamız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domuz jelatinini pazarlayan 3-4 tane firma var bunlar araştırıldığı zaman nerede ve kimler olduğu meydana çıkacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MD: Tabiiki domuz jelatinini siz heryerde ulu orta bulamazsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MD: Ayrıca ![]() ![]() ![]() ![]() MD: Tabii bunların yapılmaması gerektiğine inanıyorum ![]() ![]() ![]() İtirafname burada bitiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz 25 yıldır bu gerçekleri haykırıyoruz ![]() ![]() Göz göre göre bu Müslüman millete Allah’ın haram kıldığı maddeleri haberi olmadan hergün yedirmeye kimsenin hakkı yoktur ![]() Bu Müslüman millete hizmet yapmak için yola çıktığını söyleyen bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını göreve davet ediyoruz ![]() Bu ürünlerin şuursuzca müşteriliğini yapan ve kursağının emniyetinden sorumlu olan Müslümanları da ferdî hak ve sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz ![]() alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|