Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekmek, tacirleri, yiyoruzsağlık

Ekmek Diye Ne Yiyoruz.Sağlık Tacirleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ekmek değil zehir yiyoruz
İnsan saçından domuz kılına kadar neler neler

GİMDES Genel Başkanı Dr Müh Hüseyin Kami Büyüközer ekmekteki katkı maddelerini internet sitesinde açıkladı Sitedeki bilgiler insanın tüylerini ürpertiyor İnsan saçından domuz kılına kadar pek çok katkı maddesi içeren ekmek hastalıklara davetiye çıkarıyor

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği Genel Başkanı Dr Müh Hüseyin Kami Büyüközer ekmekteki katkı maddelerini internet sitesinde açıkladı Büyüközer'e göre ekmeğe katkı maddelerinin konulma sebebi şöyle; "Hamurun asidini artırmak bayatlamayı geciktirmek ekmek hatalarını ve hastalıklarını düzeltmek su kaldırma oranını yükseltmek hacim artışı sağlamak un rekoltesini yükseltmek

İŞTE O MADDELER
E170 kalsiyum karbonat: Hem renklendirici hem mineral tuz; kaya minerali veya kemikten elde edilir; diş macunu beyaz boya temizleme tozları bisküvi ekmek kek dondurma dondurulmuş konserve sebze ve meyvede ve ilaçlarda kullanılır; yüksek dozlarda zehirlidir; safra böbrek taşı hemoroid kabızlık ve fistül kanamalarına sebep olabilir Ayrıca kemikten elde edilmesi ihtimali bu katkı maddesini en azından şüpheli hale getirir

E 471-E477 Mono: Homojenleştirici Bitkisel ve hayvani kökenli olabilir Bitkisel kökenden türetilirse helâl hayvani unsurlardan türetilirse şüphelidir nE 280 propiyonik asit: Koruyucu olarak kullanılır Migren ağrılarına sebep olabilir; doğal olarak mayalanmış gıdalarda insan teri ve geviş getirenlerin sindirim organlarında bulunur mayalanmış kağıt hamuru veya çürümüş lif bakterisinden elde edilir; ekmek ve un mamullerinde kullanılır

E 200 sorbik asit: Koruyucu olarak kullanılır Ciltte kaşıntı yapabilir

E420 sorbitol: Kıvam artırıcısuni tatlandırıcı ve nem tutucu; etli ve zarlı kabuksuz meyvelerden veya sentetik olarak glukozdan elde edilir; gıda ilaç ve kozmetiklerde kullanılır Bebek ve çocuk gıdalarında kullanmak yasaktır

E422 gliserin: Kıvam artırıcı tatlandırıcı ve nem tutucu yağlı renksiz alkol hayvansal veya bitkisel yağların alkalilerle ayrışması sonucu elde edilir petrol ürünlerinden ve bazen propilenden sentetik olarak elde edilir; büyük miktarlar baş ağrısı susuzluk bulantı ve yüksek kan şekerine sebep olabilir

E920 Sistain: Un işleme ajanı İnsan saçı başta domuz olmak üzere hayvan kılı ve tavuk tüyünden elde edilir nE924 potasyum bromat: Un işleme ajanı Bulantı kusma diyare ve sancılara neden olabilir

E928 benzoil peroksit: Unun beyazlaması için kullanılır Alerjik geçmişi olanlar sakınmalıdır Büyüközer "Bunlar migrenden alerjiye hatta kansere kadar birçok rahatsızlıklar oluşturabilen maddelerdir Uygulamada ise bu katkı maddeleri bu isimleri ile değil ticari isimleri ile alınır satılır

Ayrıca fırınlarda bu katkı maddelerini hamura katacak eğitilmiş elemanların yetersizliği sebebi ile ekseriya limit aşımı tehlikesi de söz konusudur Ancak ister paketli olsun ister paketsiz satılsın çoğu ekmeklerde kullanılan katkı maddelerinin detay bilgileri yer almamaktadır Bu da tüketiciyi zor durumda bırakmaktadır şeklinde konuştu

Peki ne yapacağız
Dr Müh Hüseyin Kami Büyüközer "Peki ne yapacağız?" sorusunun cevabını ise şöyle veriyor: "Güvendiğimiz market veya fırından katkısız ekmek isteyelim Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yeni tebliğinde ekmeğe herhangi bir katkı maddesi katılmaz ise “etiket üzerinde ekmek adı ile birlikte ‘katkısız’ ifadesi kullanılır” şeklinde bir düzenleme getirildi O halde öncelikle çevremizde katkısız ekmek üreten fırınları araştırmalıyız Bulduktan sonra iyice sorgulamalıyız Çünki maalesef ülkemizde üreticilerden doğru bilgi almak ekseriya zor olmaktadır İyice emin olduktan sonra katkısız ekmek tüketmeliyiz

BEYAZ EKMEĞİ KALDIRIN
Kepek ekmeğini tercih etmeliyiz Çünkü buğday sağlık açısından yararlı B2 ve B6 vitaminleri ile niyasin folik asit demir ve çinko içeriyor Bu maddelerin daha çok yoğunlaştığı kısım olan buğdayın dış kabuğu un yapımı sırasında ayrıştırılıyor ve ekmeğin besin değeri düşüyor Bu nedenle kepek ekmeği yemek daha doğru

Süt ve süt ürünlerinde ölümcül hile

Süte un ve nişasta katılarak daha yağlı görünmesi sağlanıyor Sütte yapılan bu akıl almaz hileler ölüme götürüyor İşte temel besin sütün bilinmeyenleri

Gözümüzü açar açmaz tanıştığımız süt ve süt ürünleri 7'den 70'e herkesin vücudu için gerekli olan bütün besinleri barındırıyor Büyüme ve gelişmenin temel yapı taşını oluşturuyor içerisinde kalsiyumun yanı sıra potasyum fosfor ve protein bulunuyor Ancak yapılan akıl almaz hilelerle büyümenin temeli süt ve süt ürünleri öldürücü bile olabiliyor Süte un ve nişasta karıştırıldığını söyleyen Medical Park Göztepe Hastanesi Diyetisyeni Hülya Çağatay süt ve süt ürünlerinde yapılan hilelerin besin zehirlenmelerinin en önemli nedeni olduğunu yapılan hilelerin ölümlerle sonuçlanan rahatsızlıklara bile sebep olduğunu söyledi
BAKTERİLER YOK OLUYOR

Diyetisyen Hülya Çağatay akıl almaz hileleri ise şöyle sıraladı:

Sütü daha yağlı kıvamda göstermek için un ve nişasta katılıyor

Bakteriyel faaliyeti önlemek için formaldehit borik asit hidrojen peroksit gibi bakteri öldürücü özellikte maddeler katılıyor Bu maddeler zararlı bakterileri yok ederken yararlı olanları da yok ediyor

Ayrıca sütün uzun süre kesilmeden kalabilmesini sağlamak amacıyla bir diğer başvurulan hile yöntemi ise çoğunlukla sütün pişirilmesi oluyor

RENGİNE DİKKAT EDİN
Eğer sütün renginde morarma varsa ya da kokusu keskinse muhakkak bozuktur

Sütün hileli olup olmadığını vatandaşın anlaması oldukça zor Fakat sütün içine su karıştırıldığında rengi açılır kokusu ve tadı değişir Tüm bunlardan üründe hile olup olmadığını ayırt etmeye çalışabiliriz Ancak her ne olursa olsun tam olarak emin olabilmeniz mümkün değildir

Uzun ömürlü süt almayın

Dr Hülya Çağatay: Pastörize günlük süt tüketin Uht sütleri yani kutudaki uzun ömürlü sütleri ve pazarlarda satılanları önermiyoruz Çünkü cam şişedeki günlük sütte insan vücudu için yararlı olan bakteriler bulunmakta Bu bakteriler uht sisteminde yaşamaz Günlük sütten yoğurdunuzu hatta yine aynı sütten çok sağlıklı olan ve kalsiyum içeriği yüksek olan çökeleğinizi de kendiniz yapabilirsiniz

Kapaklara dikkat

Paketli ürün alacaksanız en çok dikkat edilmesi gereken husus ürünün kapağının bombe yapmış olmaması ve kutuların hava yapıp şişmiş olmaması Şişme koku gibi durumlar mikroorganizma üremiş olduğunu gösterir

Yılda 12 litre tüketiyoruz

Peynir ve süt pazarı hakkında bilgi veren Türkiye Süt Et Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Başkanı Erdal Bahçıvan şunları kaydetti: 3 Türkiye'de kişi başı ambalajlı süt tüketimi 6 yılda 2'ye katlandı 3 Ambalajlı süt pazarı yıllık yüzde 9 büyüyor 3 Yıl sonunda toplam ambalajlı süt pazarının 978 milyon litre olacağı öngörülüyor Bir bu kadar daha açıkta süt satıldığı tahmin ediliyor 3 Türkiye'de yıllık süt tüketimi yaklaşık 12 litreyken Avrupa'da bu rakam 3 katı civarında

Ambalaj açılmazsa 4 ay taze kalıyor

Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü günlük 2 bin 100 ton üretim kapasitesi ile Türkiye'nin ve komşu coğrafyanın en büyük süt ve sütlü ürünler üreticisi olduklarını söyledi Tütüncü ambalajlı ürün tercih edilmesini ve paketlenen sütün ambalajı açılmazsa 4 ay tazeliğini koruduğunu kaydetti Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü günlük 2 bin 100 ton üretim kapasitesi ile Türkiye'nin ve komşu coğrafyanın en büyük süt ve sütlü ürünler üreticisi olduklarını söyledi Tütüncü ambalajlı ürün tercih edilmesini ve paketlenen sütün ambalajı açılmazsa 4 ay tazeliğini koruduğunu kaydetti

Aklınızda bulunsun

Kaynayınca besinler ölüyor

Diyet sütlerin besin değeri daha mı azdır?

Gıda Güvenliği Derneği (GGD): Hayır değildir Diyet sütlerde yağ miktarı azaltıldığı için daha düşük kalorilidir

Hayvanların aldığı hormonlu yemler sütü etkiler mi?

GGD: Evet etkiler Fakat Türkiye ve AB'de hormon kullanımı yasaktır Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Kalıntı İzleme Sistemi kapsamında düzenli olarak numuneler alıp analizler yaparak hayvan yemlerinde hormon kullanılıp kullanılmadığını tespit eder

Laktik asit insan sağlığına zararlı mıdır?

GGD: Hayır değildir süt asiti olarak da bilinir Her insanın vücudunda oluşan tabii bir organik bileşiktir

Sokak sütü ne kadar süre kaynatılmalıdır?

GGD: Kaynatma yöntemiyle sütün içindeki tüm bakteriler yok edilemediği için kesin bir süre vermek mümkün değildir Aksine kaynatma yöntemi sütün besin değerinin azalmasına da neden olmakta

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

YOĞURTTA DOMUZ JELATİNİ

“MD-Domuz jelatinini pazarlayan 3-4 tane firma var bunlar araştırıldığı zaman nerede ve kimler olduğu meydana çıkacaktır Bu ürünler menşei belirsiz şekilde piyasaya çıkarılıyor…Alan üretici de üzerinde ne yazdığı belli olmayan…şeker çuvallarına doldurulmuş bu ürünleri alıyor Satıcı bu yoğurt katkısı diyor; bundan 1 ton süte 4 kilo attığın zaman kaymak gibi yoğurt elde edeceksin ve çok para kazanacaksın diyor…Ne kadar maliyeti 4 kilosu 40 TL Diğer yönde maliyeti % 40 etkiliyor Bir kilo yoğurdun fiyatı 2 TL olduğunu düşünelim 1 ton sütte 800 TL menfaat sağlıyor

Deşifre Muhabirinin
“Piyasada satılan bazı hazır yoğurtların nasıl insan sağlığını tehdit ettiği gözler önüne serildi Gıda kodeksine göre sadece süt ve mayadan oluşması gereken yoğurdun içine bazı uyanık üreticiler maliyetleri düşürmek için insan sağlığına zararlı katkı maddeleri katıyor İşte dürüst bir yoğurt üreticisinin insanı şok eden itirafları “

anonsu ile internet sitesinde yayınlanan reportaj GIDA RAPORU olarak tam 25 yıldır dile getirmeye çalıştığımız gerçeği delillendiren çok önemli bir belge niteliğindedir

Gerçi bu konuda sitemizde pek çok yazımız yayınlandı Yayınlanan yazılarımızdan birinde Kayseri’den bir yoğurt üreticisinin bize gönderdiği itiraftan da bahsetmiştik O üretici de artık rekabet edemez duruma geldiği için jelatin kullanmak zorunda kaldığını acı bir şekilde açıklıyordu

“mesaj: sayın gıda raporu yöneticisi ben küçük çapta yoğurt imalatı yapıyorum ve son zaman jelatin kullanmaya başladım Bunu herkes kullanıyor uzun bir müddet kullanmadım ama piyasada kalmak için mecbur kaldım Bunda bir sakınca varmı? Ya da ne yapmalıyım?”

Yine bize geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Trakya bölgemizden gelen bir ihbar metubunda da:

“Ben bildiğim bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum Silivrinin meşhur yoğurdunu üreten Süt Mamulleri Firması EUROKİM ve YILMAZ KİMYA’dan aldıkları jelatini ve ÜNİLEVER’den aldıkları TRİO isimli yağı ürünlerinde kullanmaktadır Bu konuda Müslüman kardeşlerimizi bilgilendirmek vazifemizdir

Bu dehşet verici açıklamalardan sonra Deşifre’de yayınlanan MD isimli yoğurt üreticisinin itiraflarını okumaya devam edelim:

“MD: 6 yıldır bu sektör içerisindeyim çok aktif bir şekilde çalışıyorum

Muhabir: Vijdanınız rahatsız oldu ve bunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorsunuz

MD: Tabiiki 5 tane de benim çocuğum var yani rahatsızlığım genel olarak bütün Türkiye’deki çocukların sağlığıyla oynandığını biliyorum onun için burdayım…

Yılların yoğurt üreticisi olan MD şok edici itiraflarda bulunuyor İddiasına göre bazı yoğurt üreticileri üç kuruş daha fazla kazanmak için insan sağlığını hiçe sayarak akıl almaz hilelere baş vuruyor Yoğurt üreticisi MD sütün kaynatılması esnasında %40’ının su olarak buharlaştığını bunun da maliyetleri artırdığını söylüyor İşte yoğurt yapımındaki hileler de tam bu noktada başlıyor Bazı uyanık üreticiler gıda kodeksine göre yasak olmasına rağmen sütün içerisine katkı maddeleri katarak bu kaybı önleme yoluna gidiyor

MD: Maliyeti düşürmek için yapılan hileler var Nedir bu maliyeti düşürmek için yapılan hileler?Güzel bir yogurt yapmak için % 40 suyunu uçurursunuz vakum vasıtasıyla maliyet % 40 daha üzerine biner Ama benim bu bahsettiğim katkı maddelerini katttıgınız zaman % 40 uçurmanıza gerek kalmıyor Aynı yogunlukta aynı yapıda aynı tüketicinin beğendiği şekilde yoğurt elde edebiliyorsunuz

MD: Jelatinin muhteviyatını incelediğiniz zaman karşınıza enterasan şeyler çıkıyor…Ben öğrendiğim zaman şok oldum…Örneğin dini açıdan kesinlikle mahsurlu domuzla ilgili ürünü bizim yememiz kullanmamız % 99u müslüman olan bizim ülkemizde böyle birşeyin yapılması…bana göre çok büyük bir hakaret…Öyle telakki ediyorumTabiiki sıgırdan elde edilen var bunu da yine tasvip etmiyorum… savunmuyorum kesinlikle ve kesinlikle…ee domuzdan üretileni zaten dini açıdan sakıncası oldugu gibi ayrıca ilmen ve tıbben de sakıncalı olduğunu düşünüyorum Belki çok az miktarda bir takım insanlar çikolata pasta ve şekerleme sanayiinde jelatinin kullanıldıgını biliyorumAma bu sektörde çok fazla kullanıyorsunuz Ne yapacak vücudunuz bunu atamayacak Damarlarınız kabul etmeyecek tıkayacak daha sonra da ölümlerin artma sebebi %10 %20 bilemiyorum artıko oranlarını tıbben araştırıldıgında bu ortaya çıkacak

Domuz jelatinini pazarlayan 3-4 tane firma var bunlar araştırıldığı zaman nerede ve kimler olduğu meydana çıkacaktır Bu ürünler menşei belirsiz şekilde piyasaya çıkarılıyor…Alan üretici de üzerinde ne yazdığı belli olmayan…şeker çuvallarına doldurulmuş bu ürünleri alıyor Satıcı bu yoğurt katkısı diyor; bundan 1 ton süte 4 kilo attığın zaman kaymak gibi yogurt elde edeceksin ve çok para kazanacaksın diyor…Ne kadar maliyeti 4 kilosu 40 TL Diğer yönde maliyeti % 40 etkiliyor Bir kilo yogurdun 2 TL olduğunu düşünelim 1 ton sütte 800 TL menfaat sağlıyor Yani 800 TL bir tarafta 40 TL bir tarafta hangisini tercih edersiniz?;yani aslında 40 TL lik domuz jelatinini süte katttığınız zaman 800 TL menfaat sağlıyorsunuz Günde 10 ton süt çalışan bir firmayı dikkate aldığınızda 8 000TL gibi bir rant ortaya çıkıyor günlük…Bunu aya vurduğunuz zaman 240 000 TL gibi büyük bir rakam çıkıyor…

MD: Tabiiki domuz jelatinini siz heryerde ulu orta bulamazsınız ama bunu satan firmalar var sizin adresinize kadar getirip teslim ediyor gizli biçimde ve bunu satan insanlar da ooooo satan insanlar kadar para kazanıyorçünkü bu üretici olan kişi yani jelatini alan kişi ne oldugunu bilmiyorsadece şunu biliyor Ben bu kadar miktarda içine katacağım bunun karşılığında bu kadar da menfaat saglayacağım bunu biliyor

MD: Ayrıca yoğurdu katılaştırmak niyetiyle evlerimizde aydınlatmak amacıyla kullandıgımız mumun yapımında kullanılan parafin denen yagı da tüketici bilmeden sağlık için yediği yoğurdun içinde yiyor

MD: Tabii bunların yapılmaması gerektiğine inanıyorum Yaklaşık 2 senedir ikilem içerisindeyim Bu konuda belki biraz önce de bahsettiğim gibi 150 kişi tarafından ihanetle suçlanacağım ama diğer tarafta çok büyük kitlenin yani bütün insanların bana şükran duyacağına inanıyorum

İtirafname burada bitiyor Görüldüğü gibi artık mızrak çuvala sığmıyor Yetkililer sorumlular üreticiler satıcılar ve bu çirkin muameleye muhatab olan tüketiciler ne yapmaları gerekiyorsa yapmak zorundadırlar

Biz 25 yıldır bu gerçekleri haykırıyoruz Biz görevimizi yapmaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz
Göz göre göre bu Müslüman millete Allah’ın haram kıldığı maddeleri haberi olmadan hergün yedirmeye kimsenin hakkı yoktur
Bu Müslüman millete hizmet yapmak için yola çıktığını söyleyen bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını göreve davet ediyoruz
Bu ürünlerin şuursuzca müşteriliğini yapan ve kursağının emniyetinden sorumlu olan Müslümanları da ferdî hak ve sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz

alıntıdıristeyene kaynak belirtebilirim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com