|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çarpması, dikkat, gıda, güneş, zehirlenmesine |
![]() |
Güneş Çarpması Ve Gıda Zehirlenmesine Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güneş Çarpması Ve Gıda Zehirlenmesine DikkatYaz aylarında güneş çarpması, gıda zehirlenmeleri ve sıvı kaybının neden olduğu rahatsızlıklar ciddi sonuçlar doğurabilir ![]() Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() Sezon ve günlerin uzaması nedeniyle beslenme alışkanlıklarında değişimler yaşanabileceğini belirten Elmacıoğlu, dikkat edilmemesi halinde bunun sağlığı olumsuz etkileyebileceğine söyledi ![]() Güneş çarpmalarının yanı sıra özellikle gıda zehirlenmeleri ve sıvı kaybının neden olduğu rahatsızlıklara dikkat edilmesini isteyen Elmacıoğlu, şunları kaydetti: ''Yaz boyunca bedenimizi yorgun düşürmemek adına, az ve sık beslenmeye özen göstermek ve öğün atlamamak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AŞIRI YAĞLI BESİNLERDEN UZAK DURUN Elmacıoğlu, yaz aylarında artan sıcaklıkların bebek, çocuk, yaşlı ve hamileler ile tansiyon, kalp, şeker gibi kronik hastalıkları bulunan kişilerde sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabileceğini bunun için de beslenmenin önem taşıdığını bildirdi ![]() Sıcak yaz aylarında besinler seçilirken hafif ve sulu gıdaların tercih edilmesini öneren Elmacıoğlu, şunları söyledi: 'Kızartma ve aşırı yağlı besinler yerine taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmelidir ![]() ![]() ![]() Yaz mevsimi beslenmesinde meyve tüketiminin ayrı bir önemi olduğunu da ifade eden Elmacıoğlu, meyvelerin lezzetleri dışında yoğun antioksidan içerikleri nedeniyle de sıklıkla tercih edilmesi gerektiğini belirtti ![]() GÜNLÜK SIVI İHTİYACI ARTAR Elmacıoğlu, karpuz ve kavunun vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olduğunu, şeftalinin cilt sağlığını koruduğunu, kiraz, vişne ve kırmızı erik gibi meyvelerin ise içerdikleri biyoaktif öğeler ile kansere yakalanma riskini azaltığını vurguladı ![]() ''Günlük su ihtiyacı diğer mevsimlere göre artan terleme nedeni ile yaklaşık iki katına yani 2,5-3 litreye ulaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmacığlu, asitli ve gazlı içecekler yerine süt, ayran, taze sıkılmış meyve suları, bitki ve meyve çaylarının tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|