![]() |
Ferhat Tunç - Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriKanmasınlar Kanmasınlar kanmasınlar Bizi öldü sanmasınlar Şahin olduk yücelerde Söyleyin ağlamasınlar Sorun bizi uçan kuşa Yıldızlara dağa taşa Zorun eğilmeyen başa Söyleyin ağlamasınlar Acıyı bal eğlemişiz Ölümü yar eğlemişiz Güzel olanı sevmişiz Söyleyin ağlamasınlar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriDüşlerimi Aldı Gece Koklerimi yere verdim Gogerdim bicimlendim Ay dolandi bas ucumda Damarimdan kan demledim Egildim yaylar gibi Bukuldum caylar gibi Direndim kurumadim Yeserdim daglar gibi Duslerimi aldi gece Yollarimi sardi gece Ates kavurdu bedenimi Ah sesime yandi gece Titredim deprem oldum Islandim her an hergun Uc verdim filizlendim Bahar oldum yenilendim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriMetin'e Ağıt Gün döndü geceye yavrum Gelmedin sen ah gelmedin Yolunu gözledim durdum Dönmedin sen ah dönmedin Uyy uyy uyy uyy Uyy ben ölim lo Metin'im sen ölme ne olur Dur ben ölim lo Yiğidim sen ölme Dur ben ölim lo Vurma zalim vurma ne olur Körpeciktir kıyma ne olur Benim yavrum gazeteci Onu benden alma ne olur Ben anayim dayanamam Yokluguna alisamam Gözpinarlarim kurudu Ey insanlar aglayamam Uyy uyy uyy uyy Uyy ben ölim lo Metin'im sen ölme ne olur Dur ben ölim lo Yigidim sen ölme Dur ben ölim lo |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriKavgamın Çiçeği Seni düşünüyorum seni Sen ey kavgamın çiçeği Toprağa su yürürken Dağlar yeşerirken Şafağın kızıl okları Gecenin kalbine dalarken Seni düşünüyorum seni Sen ey kavgamın çiçeği Bana sen öğrettin kavgayı Seni özlüyorum seni Sen ey kavgamın çiçeği Sulara ay düşerken Dalgalar öpüşürken Sokağın titrek lambası Islanan yüzüme düşerken Seni özlüyorum seni Sen ey kavgamın çiçeği Bana sen öğrettin gülmeyi Seni seviyorum seni Sen ey kavgamın çiçeği Seni düşünüyorum seni Sen ey kavgamın çiçeği Bana sen öğrettin gerçeği Sözler: YUSUF HAYALOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriSen Ağlama Yar Dağlar beni koy ver gidim yar ağlamasın Dizin vurmasın Doymadım ömrüme nasıl ölem yar ağlamasın Gülüm solmasın Yollar tuzak ben ne edim yar ağlamasın Yürek yanmasın Ağlama yar sen ağlama yar Gadan belan bana gelsin Sen ağlama yar Gül kırılmasın Gönül kırılmasın Kar fırtına boran olsun Gülüme yağmasın Ben öleyim oy ben öleyim Bu canıma kurşun değsin Dur ben öleyim Ağlama yar gel ağlama yar Sana gelen bana gelsin Sen ağlama yar Gülüm darıldı Gönlüm yoruldu Kar fırtına boran vurdu Gülüm kırıldı Ben öleyim oy ben öleyim Bu canıma kurşun değsin Dur ben öleyim Sözler: YUSUF HAYALOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriVuruldu Vuruldu bir uçurum derinliğinde Yaylada bir seherin serinliğinde Avcıdan yarasını gizlercesine Çığlıgını gömerek devrildiginde Vuruldu ciger parem kanlar içinde Vuruldu yürek yarem kanar içimde Mavzeri baş ucunda dağ yamacında Parmağı donup kalmış tetik ucunda Sabahsız bir uykuya dalarcasına Beyaz bir çiğdem açmış kanlı saçında Sözler: YUSUF HAYALOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriYaşamak Güzeldir Anne Anne ben senin oğlunum Kanayan bir yurdum var Anne ben senin oğlunum Sönmeyen bir umudum var Ellerimi tutma ne olur Beni ağlatma ne olur Anne ben senin oğlunum Bu kavgaya inancım var Yasamak güzeldir anne Yasamak senin için Yasamak güzeldir anne Yasamak yarınlar için Ölmek yaşamaktır yine Halkının yüreğinde Ölmekte güzeldir anne Ölmek özgürlük için Anne seni seviyorum Sana ihtiyacım var Anne seni seviyorum Ciğer delen bir acım var Sözler: YUSUF HAYALOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriAvşar Elleri Kalkti göç eyledi avsar elleri Agir agir giden eller bizimdir Arap atlar yakin eyler iragi Yüce dagdan asan yollar bizimdir Belimizde kilicimiz kirmani Tasi deler mizragimin temreni Hakkimizda devlet etmis fermani Ferman padisahin daglar bizimdir Dadaloglum yarin kavga kurulur Öter tüfek davlumbazlar vurulur Nice koç yigitler yere serilir Ölen ölür kalan saglar bizimdir Bu Nasıl İstanbul Bu nasıl İstanbul zindan içinde Kayboluverdi gecem gündüzüm Bu nasıl İstanbul zindan içinde Bavo bave ![]() ![]() ![]() Yattığımız yerde güller bitecek Gün ışıyıp gelir sabret, bu bizim Yattığımız yerde güller bitecek Bavo bave ![]() ![]() ![]() Söz ve Müzik: Ruhi Su |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriYaşamak Güzeldir Anne Anne ben senin oğlunum Kanayan bir yurdum var Anne ben senin oğlunum Sönmeyen bir umudum var Ellerimi tutma ne olur Beni ağlatma ne olur Anne ben senin oğlunum Bu kavgaya inancım var Yasamak güzeldir anne Yasamak senin için Yasamak güzeldir anne Yasamak yarınlar için Ölmek yaşamaktır yine Halkının yüreğinde Ölmekte güzeldir anne Ölmek özgürlük için Anne seni seviyorum Sana ihtiyacım var Anne seni seviyorum Ciğer delen bir acım var Sözler: YUSUF HAYALOĞLU |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriHer Mevsim Bahardır Her mevsim bahardır yine de Ay doğar, gece uçurum gibi gelir Doludizgin tayların yeridir yerim Orada hüsran terli toprağım Susarsam düşerim ıslatır toprağı terim Her mevsim bahardır yine de Siz boğdunuz hayatı Savruldu aşkların külleri kalplerimizden O sevinçlar Göz kırparak geöçtiler düşlerimizden Çekin artık Çekin artık gölgelerinizi günlerimizden Ey Munzurum, rüzgarım, aşkım,I şarkım Gel beni kurtar Her yağmura savrulan Islak kanatlı kuşları kurtar Bilinir dışarıda zemheri vardır Ama barış için, kardeşlik için, aşk için Her mevsim bahardır yine de Hallaci mansur’un küllerinden geliyoruz Şeyh bedrettin kederinden Kawa’nın ateşinden Pir Sultan’ın cüretinden geliyoruz Geliyoruz kalplerimizde bahar avuçlarımızda dünya Geliyoruz yorulmuş yorgunluklarla Büyüyen ağıtlarla Çoğalan çocuklarla Ağrıyan anılarla Geliyoruz kalplerimizde bahar Avuçlarımızda dünya Her türküyü çalmaz bizim parmaklarımız Her halaya çırpınmaz bizim mendilimiz Geliyoruz her mevsim bahardır yine de Her türküyü çalmaz bizim parmaklarımız Her halaya çırpınmaz bizim mendilimiz Kalan telli kırık bir saz Telli şeytan dilimiz Pir Sultanlar bizim pirimiz |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriVur Ben Ölem Duydum ki ben, Yavrum varmis ölüme Ates saldi gülsenime tenime Kahpe felek nasil kiydin gülüme Gün doganda gün batanda aglarim Aglarim, aglarim, anam aglar Ara yerde ara yerde Kalmisam bir ara yerde Gül açarken mor daglarda Ölüm bekler ara yerde Vur ben ölem vur ben ölem Kavuþmadik vur ben ölem Azrail daðlara çökmüs Sen ölme yavrum dur ben ölem Cana deðer cana deger Gül koklarsin cana deger Karli daglar duman olmus Ölüm gelir cana deger Vur ben ölem vur ben ölem Kavusmadik vur ben ölem Azrail daglara çökmüs Sen ölme yavrum dur ben ölem |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı Sözleriİnfaz Inançtir bu tani yavrum Sevdadir piril piril Demire tirnakla Duvara kanla yazilir Acilardan süzülür Cani can zindani zindan içinde Beton gülüdür bükülmez Bükülmez yavrum Cellat suratlara tükürür Ve alni safaga dogru dar agacina yürür İnançtir bu tani yavrum sevdadir piril piril Demire tirnakla duvara kanla yazilir |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriCan Dostum Dün gece düşümde can dostu gördüm Ulu bir çınardan dal verdi bana Uzandım yüzüne yüzümü sürdüm Ben zehir istedim bal verdi bana Candostum dostum bal verdi bana Dağ yanarsa yağmur çiser mi dedim Ten yanarsa rüzgar eser mi dedim Can yanarsa canan küser mi dedim Can dostum dostum elverdi bana Can dostum gül dostum El verdi bana el verdi bana Ben aşkı sırtıma vurdum da geldim Hasretin acısı çöl verdi bana Can dostu görünce eridim bittim Yüreğime ateş kül verdi bana Can dostum dostum kül verdi bana Aşk olmazsa kalem yazar mı dedim Dost olmazsa gönül tozar mı dedim Hayaloğlu sana kızar mı dedim Yanağımdan öptü gül verdi bana Can dostum dostum gül verdi bana |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriSeni Düşünürüm Ben bir kaçağım dağlarda Dolanırım orda burda Seni düşünürüm yavrum Her takatsız kaldığımda Kış olur karlar yağınca Hüzün birden bastırınca Başım darda kalınca Düşünürüm düşünürüm Düşünürüm seni yavrum Bir mevsim daha girdi hayatıma Kar ve tipilerle kanıyorum yavrum Çığlıklara çığ düşen Karların altında derin iniltilerle Berf tutmaz demişti Bir zaman bir düşümün hevali İçimde kanayan ülkenin Bombalarla küle dönmüş dağları Ey gölgebine sığındığım Ulu ulu çınarlar Ey türkülerime soluk veren Nazlı nazlı pınarlar Ey en büyük işkenceler tanığı Alınlardaki kabartma haritalar Ey soframdaki küçük kara katığım Akdenizde kundaklanan ağaçları El verin bana el verin Kış olur karlar yağınca Hüzün birden bastırınca Başım darda kalınca Düşünürüm düşünürüm Düşünürüm seni yavrum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ferhat Tunç - Şarkı SözleriUslanmaz Yüreğim Bir sevdanın elinden Çok çektim ah yorgunum Deli başım yüzünden Belalandım vurgunum Hüznüme ilişmeyin Efkarım deli benim Kem dilinden yarimin Vurgun yedi yüreğim Ah laf anlamaz yüreğim Ah ah uslanmaz yüreğim Günleri yakıp geldim Hevesim yarım kaldı Ateşler var koynumda Gönlümde sevdan kaldı Hüznüme ilişmeyin Efkarım deli benim |
![]() |
![]() |
|