![]() |
Zele Mele Dêsu Ra Doym 2010 Albümü Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zele Mele Dêsu Ra Doym 2010 Albümü Şarkı SözleriZele Mele Dêsu Ra Doym 2010 Albümü Şarkı Sözleri " XÊR AMA" Min got lele li mala bave xwe bi sekîne Le le le le roj direj xewn kur re jî dur be Zanayê ve strane be Mêrxasek di nav dîwaran de na me Le le le le evînek di nav zinaren qeleşî de hîşk na be Ez to dıma zof bervune Hata erzıngan amune Teselya mı tora kote Rındeka mın to xêr ama Duza erzıngani vêsena Niadan gule ni osena Zeryam' nişta pa vêsena Rındekam' xevere tode Ezo şiyo vaştüriye Davul zurna to cıniye Dina mı ser biye tariye Rındekam oğır vo tore Di here here here hereeee Qîyameta vi dilî Neçar mayî Sterka gêrbuyî omre veqetîye ![]() Qeyde u Kılami: Hozan Veli (Resul Sarıgül) ---------------------- Hoşgeldin Ben dedim babanın evinde bekle le le Günler uzun uykular derin yollar uzun şimdi Bil ki bu şarkım kalacak Bir delikanlı duvarların önünde kalmaz Ve bu sevda kayaların yarıklarında hiçbir zaman kurumayacak Ben senin ardından çok ağladım Erzincana kadar geldim Senden umudum kesildi Güzelim yine de hoşgeldin Erzincan düzlüğü yanıyor Bakıyorum Gule görünmüyor Yüreğim tutuşmuş yanıyor Sevdiğim haberin olsun Ben orağa gider iken Senin davul zurnan çaldı Dünya üstümde karardı Güzelim uğurlar olsun Git git git Bu gönlün kıyameti git Bu gönül şimdi naçar kaldı Git yere düşmüş yıldızım git yitik ömrüm git Söz ve Müzik: Ozan Veli (Resul Sarıgül) " ELİ MADE RO" Omedya mestu destê ma dera Berze xo ver dosto dosto tu ki tede ra Tenge de resto jiyar u wayirê ma Bı zone ke na raye de tu teyna niya Eli esto duzgın esto Munzur esto xızır esto Eli ma dero teyna ni teyna niya Xayin u rri şiayi mara ki vejiyay Dısmeni de erjiyay wax wax şi bi wa u bıray Doşti bervay dısmeni huyiyay dızoni qıresnay Xayin ğeletiyay têde bi rri şiay Nizona ke dersim hardê jiyaru diyaru wayir u khaluno İta azê insaniye newe ra newe royeno Dersim şano mare xano Kam ke sono doşti ra vano Dersim şano şeru re xano Kam ke sono doştira vazo Dersim payira o Teyna ni teyna niya Qeyde: Özgür Yağan-MeM-ZeleMele Kılami: MeM-ZeleMele El Bizimdir Yarınların umudu bizim ellerimizdedir Sende dayan sende bu mücadelenin içindesin Hep darda yetişmiş ziyaretlerimiz sahiplerimiz Bil ki bu yolda yalnız değilsin Eli var, Düzgün var Munzur var Hızır var Eli bizimledir yalnız değiliz Bizden de hain ve ihanetçiler çıktı Düşmanla oturup klaktılar vah vah onlarla kardeş oldular Dostlar ağladı düşmanlar güldü buna Ama çok derinden yanıldılar Bilmediler ki Dersim Ziyaretlerin sahiplerin toprağıdır Burda insanlık her zaman yeniden dirilir filizlenir Dersim şandır bize mekandır Gidenler dostlara söylerler Dersim şandır yiğitlere mekandır Gidenler dostlara söylesin Gidenler dostlara söylesin Dersim dimdik ayaktadır yalnız değilsiniz Söz: Mehmet Ali Güler- ZeleMele Müzik: Özgür Yağan & Mehmet Ali Güler- ZeleMele " BOSTANO" Lî lî lî lî lîlî oy oyoyoy Bostane zer xîyaro Oy oy oy oyoyoyoy Bostane zer xîyaro Bizke de qirmelî zeyno Xîyaro dendike daro Oy oy oy oyoyoyoy Xîyaro dendike daro Bizke de qîrmeli zeyno Min av da ava saro Oy oy oy oyoyoyoy Min av da ava saro Bizke de qirmelî zeyno Çavê min bizke reş ket Dil rawest dest li pey ma Min got li vê şewe neçe Oy oy oy dîsa dîsa Lî lî lî lî lîlî oy oyoyoy Bostane sur qerpuzo Oy oy oy oyoyoyoy Bostane sur qerpuzo Bizke de qirmelî zeyno Qerpuzo dendik duzo Oy oy oy oyoyoyoy Qerpuzo dendik duzo Bizke de qirmelî zeyno Min av da ava kuzo Oy oy oy oyoyoyoy Min av da ava kuzo (Dîsgotin) Text u Muzik: Geleri Kani: Alişan Polat Herem: Dep (Karakoçan) Bostan Lilililili oy oy oy Sarı hıyar bostanıdır Saçları örgülü zeyno Çekirdeği serttir Ben soğuk suyla suladım Saçları örgülü zeyno Gözlerim kara kakülünde kaldı Gönlüm istedi elim varmadı Ben dedim bu gece eve gitme Oy oy oy yine Lililiili oy oy oy Kırmızı karpuz tarlasıdır Çekirdeği düzdür Ben suladım testi suyuyla Söz-Müzik: Anonim Kaynak: Alişan Polat Yöre: Karakoçan (Dep) " DILE MOSA" Mı tora çı wast ke Tu derdi rıznayi mı ser Qesê to bi kuç u kemer Voray voray mı ser Kemere viyene dezeyene vêrdene Zerrê mı bi khul u kêrgan dıle mosa Dıle Mosa dıle mosa dıle mosa zerrê mı Dıle mosa dıle mosa dıle mosa yar yar yar yar Zerrê ke şikiya Ji vıreni wes ni beno Tu ke kou piyane vijeri peyser nino So rindenya xo jüye bini re bıke Mı destê xo şüto tora dıle mosa Dıle Mosa dıle mosa dıle mosa zerrê mı Dıle mosa dıle mosa dıle mosa yar yar yar yar Qeyde u Kılami: MeM- ZeleMele ----------------------------- Yürek Kabardı Ben senden ne istedim ki Sen başıma dertleri yığdın Sözlerin taş oldu kaya oldu Başıma başıma yağdı Keşke taş olsaydı, ağrır sonra geçerdi Yüregim yara, çıban bağladı Yüregim kabardı Yürek kabardı ![]() ![]() ![]() Gönül kırılırsa Eskisi gibi iyileşmez Sen dağları birleştirsen de Dünü geri getiremezsin Git artık iyiliklerini başka birine yap Ben senden ellerimi çektim, yıkadım Yürek kabardı Söz-Müzik: Mehmet Ali Güler-ZeleMele " KİME KİN ETTİN" Kime de kin ettin giydin alları Yakın iken ırak ettin yolları Mihnet ile büyüttüğün gülleri Varıp varıp bir soysuza yoldurdun Sen beni sevseydin arar bulurdun Zülfünün teline bağlar dururdun Madem ayrılmaktı senin muradın Niye beni ataşlarda yandırdın, Niye beni ataşınla yandırdın Söz-Müzik: Anonim Kami re Şin Kerdo Tu kami re şin kerdo ke sur gureto pıra Rayê ke nejdi vi kerdi ve düri Gulê ke eve izrav tu kerdi vi pili Berdi jüyo de bêari re dayi pelexnaene Tu ke mı ra haz bi kerdene ez kerdene sae diyene Têla porê xora giredêne vındarnêne Eke cêrabiyane tore mırod viye Tu ca ez adıru de vêsno Qeyde u Kılami: Niareze Çarnaene: MeM-ZeleMele-Tuncer Çınar " HOY NAZE" Nu sene nazo düri bero leme lemıne Nazo nianeni keşi ni diyo meremet bıke Tu meleka mına rri ver feleka mına royi ver niya Tu delala mına re bi waştiya mı vê re Hoy naze naze naze Delala gerdan baze İnato husk ca verde mırodê ma vıraze Daye mırode mın naze dero Tora qeyri kes ni oseno çımunê mıde Tora qeyri ilaz ni sono xağunê mıde Zeryam biya çerçi derdê tu gureto ve xo ser Barê xo ro ninana barê xo ro ninana Ha nina nina nina Nina zerê bela mına Mı dest na tora hama Mıre bi qotık bi bela Qeyde u Kılami: MeM- ZeleMele ----------------------- Hey Naze Bu nasıl bir naz aman aman tanrım uzak götürsün Böyle bir nazı kimse çekmemistir Sen gözümün önündeki melek can alıcım değilsin ki Sen benim güzelimsin sen benim yarimsin Hey nazlım naze Güzelim gerdan beyazlım Kuru inadi birak Gel muradımızı yap Annem benim muradım nazededir ![]() Senden başka kimse görünmüyor gözümde Senden başka ilaç akmıyor damarımda Gönlüm bir çerçi olmuş senin dertlerini yüklenmiş Yükünü indirmiyor Oy nina nina nina Nazlım yüreğim nina Ben sana gönül verdim ama Bana haram oldu bana bela oldu Söz-Müzik: Mehmet Ali Güler-ZeleMele " ŞERİBANA" Sen gittin baharımdan Ağlayan güller kaldı İçimi dökerken Dertle hüzünler sardı, Gönlüm yaslı keman misali Şeribana Şeribana Şeribana diye inler Elimde son gözyaşım Sakladım bir sır gibi Gülüşün kirpik ucumda Yumsam düşecek gibi Hani son dileğim sorulsa, Ve sen çıkıp bana gelsen Masal gibi, Şeribana Şeribana Şeribana yara mına Söz-Müzik: Mehmet Ali Güler-ZeleMele --------------------- Şeribana Tu şiya usarê mıra Guli bervisde mendi Mı wast zerrê xo thol kêri Derdu ve xezanu ra guret pıra Zeremi ji jü kêmano de sarê şia o Şeribana, şeribana vano naleno Hêstıro tuyo peyeno destê mıde Mı o ji jü sırri da we Wayisê tu hona gılê bizangunê mıde ro Eke pêro cıni gıneno waro Eke wastêna mına peyene bêro perskerdene Tu vejiye mırê bêre Çıturi ke sanıku de biyo Şeribana şeribana yara mına Qeyde u Kılami: MeM-ZeleMele Çarnaene: MeM-ZeleMele-Tuncer Çınar " PLEMURİYE" Bezna tu rındeka qewaya mına rez a Çene ma newe ameyme Ma ni zoneme hale usıle na qeza Plemuriyede hao reqi sımıto Saete hot u nêm a, Ez terkıt amune naza Mıno da çêver ro Jüya de sosına Çım buri neqeşiyayi ya Vana tuya kama Tezele tuye seyi re zalım zalım Ez amune naza Heyi heyi heyi sayir dosto heyi Dire teney dota yene Sayire mıno teyi Qedae to bıjeri Ra urji ver voz di şeri Uşira deşti bıjeri Biyari meyman kêri Sonde sata hereyi Sayire delali Benu bonê peyi Hao xeyle waxto Ma zumuni nê diyo Son kun cıle teyi Des u dı cay munıto Poro ipeg filık o Gerdane şişi sero Keno leteyi Çêne roze çımê ma ra 'ke to ni gıneno Zalım zalım Ciger ma zere de ni maneno beno leteyi Serê koyê ma persena Kapuna reveşi Usar nao ame Feteline dewreşi Dewa sıma de çêne ha Dire fızıli este Seveta yara xo Kon ke thara nê şi Ondêr nu göyil o Loqme nuno oncıli Nê şiyo gula mı ro Erere serva yara xo ke Melem melem Qeyde u Kılami: Niareze (Anonim) Çıme: Qemerê Areyiji -------------------------- Pülümür senin endamın güzeldir benim öz kavak ağacımsın güzel biz yeni geldik biz bilmiyoruz bu kasabanın halini usulünü pülümürde rakı içmişler saat yedi buçuktur ben çıktım geldim buraya kapıyı çaldım karanfil gibi güzel biri gözü kaşı süslü biri soruyor sen kimsin senin gibi bir yetimin kaderine ben çıktım geldim heyi heyi heyi şair dostum heyi birkaç kişi öteden geliyor benim şairim da içinde kadani alayım senin kalkayım karşılayayım elindeki çubuğunu alayım getirip misafir edeyim gece geç saatte arka odaya götüreyim cok uzun zaman oldu birbirimizi görmedik sohbet edelim oniki yerden örülmüs ipegimsi kızıl saclarımı acayım beyaz gerdanıma dökeyim güzel, bir gün gözüm seni görmese bile ciğerlerim çürüyüp parçalanıyor daglarımızın üstünü sorarsan yamaçları ışkındır bak bahar geldi dervişler geziyor sizin köyünüzde güzelim birkac arabozucu var yarim senin için burdan gitmek istemiyorum bu gönül işidir kac gündür boğazımdan bir lokma gitmiyor ![]() senin için yarim yarim Söz-Müzik: Anonim Kaynak: Areyilli Kamer " ERE XÊÇE" Ere xêçe xêçe Roala ma bı reso Rındeka ji to çêne çêne Ma dıma bı reso Nê da mı va ame Çêne çêne malê peroji Derd koto zerre zerre Ni zon cıturi veji Qeyde u Kılami: Niareze (Anonim) Çıme: Hıdır Bakır ---------------- Hey Xeç Köyü Hey xeç köyü Dur sevdiğim büyüsün Nasıl kötü bir kader ki Senin gibi bir güzel Benden sonra yetişsin Yine geliyor öğlen davarı Benim içime dertler düşmüş Bilmem ki nasıl çıkarayım ![]() Söz-Müzik: Anonim Kaynak: Hıdır Bakır " YÜCE DAĞ BAŞINDA" Yüce dağ başında yanar bir ışık Düşmüşem derdine olmuşam aşık Ay buğday benizlim zülfü dolaşık Dividim kalemim yazarım Öyle bir güzelin derdi var bende yar bende oy bende Aha ben gidiyom simdi yar ağlar oy ağlar o yar ağlar Yüce dağ başından indiremedim Yolunu yoluma döndüremedim Öyle bir güzel ki kandıramadım Dividim, kalemim yazarım Öyle bir güzelin derdi var bende yar bende oy bende Aha ben gidiyom simdi yar ağlar oy ağlar o yar ağlar Söz-Müzik: Anonim ---------------------------- Gılê Koyê Berjide Gılê koyê berjide jü roşti sewle dana Ez gıno derdê tore, biyo maşuq Hey rri gênimam, por têwertiyam Ez pert o ez qelem o nusnon Heni derdê jüya de jü rindeke esto mıde A ez nao son nıka yare bervena Nişkiyo aye gılê koyê berji ra biyari war Nişkiyo raya daê raa xo ser çarni Jü rındeka henena ke nişkiyo qan kêri Ez pert o ez qelem o nusnon Heni derdê jüya de jü rindeke esto mıde A ez nao son nıka yare bervena Qeyde u Kılami: Niareze Çarnaene: MeM-ZeleMele-Tuncer Çınar " DENDIKE" Dendıke yar dendıke Dendıke dendıke şirena Dendıke weşenya ma vêrena Dendıke de bi ça düri manena Dendıke yar dendıke Dendıke pora zerdıke Dendıke pera mendıke Tu rındeka re sermonıke heheyy ![]() Royala mı a surela wa Sergovenda mıre bela wa Heni kivar kivar kivar xo tadana Dendıke dendıka yemişi Dendıke roy u imanê mı şi Dendıke tu bi tu têra pişi Dendıke bulbıl vi tora nişi Dendıke nina xora ni xo bı kışi Royala mı a surela wa Sergovenda mıre bela wa Heni kivar kivar kivar xo tadana Qeyde u Kılami: MeM- ZeleMele Ay Çekirdeğim Çekirdeğim yarim çekirdeğim Çekirdeğimsin şirinim Bak ömrümüz geciyor Gel hadi niçin uzak kalıyorsun Çekirdeğim yarim çekirdeğim Çekirdeğim saçları sarılım Çekirdeğim yaprak yüzlüm Sen güzelsin utangaçsın Benim sevgilim kırmızılıdır Halaybaşıdır bana beladır Öyle kibar kibar salınır Çekirdeğim yemiş çekirdeğimsin Gel artık canım imanım gitti Gel seni sarayım Bülbül olup dalına konayım Çekirdeğim gelmiyor bırakın beni kendimi vurayım Çekirdeğim yarim çekirdeğim Çekirdeğim saçları sarılım Çekirdeğim yaprak yüzlüm Sen güzelsin utangaçsın Benim sevgilim kırmızılıdır Halaybaşıdır bana beladır Öyle kibar kibar salınır Söz-Müzik: Mehmet Ali Güler-ZeleMele |
![]() |
![]() |
|