Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
giresun, helvası, mısırunu

Mısırunu Helvası (Giresun)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırunu Helvası (Giresun)



2 su bardağı fırınlanmış mısır unu

125 gr tereyağı

1 su bardağı çekilmiş fındık


Şerbet için:

2 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su


1 Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın

2 Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin

3 Helvayı yuvarlak bir kalıba alın Servis tabağına ters çevirerek çıkarın Üzerine çekilmiş fındık serpin Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.