![]() |
Kaymaklı Ayva Tatlısı Resimli, Yapılışı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Ayva Tatlısı Resimli, Yapılışı Tarifi![]() MALZEMELER: 4 adet ayva 1 kg şeker Yarım limonun suyu 3 elma rendesi tarçın, birkaç adet karanfil kırmızı gıda boyası yeterince su kaymak süslemek içim : Antep fıstığı (toz) YAPILIŞI: Ayvaların kabukları soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmalar rendelenir ve zeytinyağında (hafif ateşte) sotelenir ![]() ![]() Ayvalar tepsiye dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarılıp soğutulduktan sonra, kaymak ve toz antep fıstık ile servise sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
|