![]() |
Gül Tatlısının Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Tatlısının YapılışıGül Tatlısı Yapılışı ![]() Çeyrek limonun suyu, Üzeri için; 1 su bardağı kavrulmuş fındık yada badem ben badami kullandim Yapılışı; Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatıp,söndürmeye yakın limonunu sıkın ![]() Hamura ait malzemelerden un,kabartma tozu,vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırın ![]() Daha sonra kabartma tozu-vanilya ve aldığı kadar unu eleyerek ilave edin ![]() Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olmalı ![]() Hazırladığınız hamuru ikiye ayırın,yarısına çay kaşığı ile kırmızı gıda boyası ilave edip,iyice yoğurun ![]() ![]() Hazırlanan hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın ![]() Çay bardağı ile daireler kesin ![]() ![]() En alttakinden başlayarak üst üste dizdiğiniz hamur dairelerini rulo yapın ![]() Ruloları tam ortasından ikiye kesin,kestiğiniz kısım altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() ![]() Güllerin tam ortasına kavrulmuş fındık yerleştirin ![]() Orta hararetteki fırında üzeri hafif kızarıncaya 20 – 25 dakika kadar pişirilir ![]() Tatlı sıcak,şerbet ılıkken şerbetini dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|